Personerne på Presselisten er ikke nødvendigvis deltagere i netværket af uafhængige skeptikere, men stiller sig til rådighed for pressen alt efter deres interesseområder og faglige viden.

Opdateringsforslag, forslag til forbedringer er velkomne
via email til Mogens Winther.


Anja C. Andersen
Kendt astronom fra Nordita, hyppig foredragsholder i medierne – forfatter af en række astronomi bøger af såvel faglig som populærvidenskabelig art. Anja har senest deltaget i Eksperimentariets paneldiskussioner om et af tidens overtroiske strømninger: astrologi.

Kontakt:
Email: anja SNABEL-A dark-cosmology.dk
Hjemmeside: www.astro.ku.dk/dark
Tlf: (+45) 35 32 55 00


Dan H. Andersen
Forfatter, ph.d. i historie.
I bøger, artikler og optræden i TV og radio har Dan H. Andersen debatteret konspirationsteorier, fakta bag Da Vinci Mysteriet, tempelridderne og begivenhederne 11. september 2001. Han kan kontaktes om historie generelt, specifikt om konspirationsteorier, pseudohistorie og alternativ arkæologi (Atlantis, pyramider, tempelriddere, Pagtens Ark på Bornholm, nazistiske ekspeditioner til Tibet, ligklædet i Torino, kinesisk opdagelse af Amerika og den slags).

Bøger: Skjulte magter? Hemmelige selskaber i 1000 år (2006) og Nazimyter. Blodreligion og dødskult i Det Tredje Rige (2007).

Kontakt:
Dan H. Andersen
Email: danh.andersen SNABEL-A gmail.com
Hjemmeside: danhandersen.dk
Tlf: (+45) 30 42 74 55


Simon J. Anhøj
Læge, stud. mag. Tidligere undervist på Sundhedsvidenskabeligt Fakultet på Syddansk Universitet i forskellige videnskabsteoretiske emner, logik, og bevidsthedsfilosofi. Beskæftiger sig aktuelt med begrundelsen af den videnskabelige erkendelse. Forholder sig kritisk overfor grundløse påstande i almindelighed, pseudovidenskab, alternativ medicin og religiøse forestillingers magt.

Artikler i bl. a Weekendavisen og foredrag om kvaksalveri, statens ansvar overfor alternativ behandling etc.

Kontakt:
Simon J. Anhøj
Email: anhoej SNABEL-A hotmail.com
Mobil: 23 83 77 90


Arne V. Astrup

Arne V. Astrup – Professor, Institutbestyrer, Forskningsinstitut for Human Ernæring, Den Kgl. Veterinær- og Landbohøjskole, Frederiksberg – medlem af talrige fora – herunder formand for Ernæringsrådet (1992-).

Arne V. Astrup er kendt for sin herligt bramfrie facon – i 2001 vandt han en sag i landsretten – anlagt mod Astrup af den alternative behandler, “professor doktor” J. Bitsch. Prof. Astrup var blevet slæbt i retten – fordi han bl.a. betvivlede værdien af Bitschs alternative professor titel. Som Astrup dokumenterede i retten – sælges disse “professor doktor” titler pr. postordre. Flere alternative behandlere er begyndt at benytte sig af disse titler – indtil videre uden myndighedernes indgriben – læs e.g. Ole Hartlings indlæg i Ugeskrift for Læger – 2002.

Medforfatter på bogen “Politikens bog om det alternative – en håndbog i mystik og videnskab” Politikens Forlag, 2002.

Kontakt:
Professor, dr.med. Arne Astrup
Institut for Human Ernæring, Levnedsmiddelcentret
Rolighedsvej 30, 1
1958 Frederiksberg C.
Tlf: 35 28 24 70
Email ast SNABEL-A life.ku.dk
Hjemmeside: www.arne-v-astrup.dk


Lars Avemarie

International foredragsholder, videnskabsskribent, personlig træner og 3. års fysioterapeut studerende. Som sundhedsprofessionel huserer han i sundhed-, fitness- og fysioterapiverdenen, hvor han prøver at promovere kritisk tænkning og en videnskabelig tilgang til træning, kost og ikke mindst fysioterapi. Lars er en passioneret og ivrig debattør på både danske og internationale forums på sociale medier.

Han holder kurser og foredrag om smertevidenskab, klinisk ræsonnering og kritisk tænkning. Lars har arbejdet fuld tid i sundhedsbranchen i over et årti, som selvstændig, mellemleder og på koncernniveau, dette bla. i en af de største danske fitness-kæder. Lars har også bidraget og været med i to forskellige bøger, en omkring evidensbaseret praksis og en om træning.

Kontakt:
Lars Avemarie
Tlf: +45 53 52 71 52
Email lars.ave.brandt SNABEL-A gmail.com


Carsten Bindslev-Jensen

Professor, ledende overlæge, dr. med. PhD, Hudafdelingen og Allergicentret, Odense Universitetshospital. Har arbejdet videnskabeligt med emner indenfor allergi i mere end 25 år. Fokuserer på at forsøge at begrænse de alternative behandleres skadevirkninger på patienternes liv og helbred.

Motto: Man skal have et åbent sind – men ikke så åbent, at hjernen falder ud.

Kontakt:
Carsten Bindslev-Jensen
Professor, ledende overlæge PhD Dr. med.
Dermatologisk Afdeling I og Allergicentret
Odense Universitetshospital
Sdr Boulevard 29 5000 Odense C
Tlf: +45 65 41 36 22
Email carsten SNABEL-A bindslev-jensen.dk


Per Borgaard
Forfatter, journalist. Per er skeptisk ekspert i Scientology, og har endvidere beskæftiget sig med kritisk analyse af Guds Børn/Kærlighedsfamilien/ Familien og den østrigsk-danske bevægelse Philip Schobers Vennekreds/Evolutionært Fællesskab/Faktum Humanum. Medforfatter på overtro og mytebogen “Bedst af alle verdener” – ved forlaget Fremad.

Per har derudover en bred viden om sekter og new age bevægelser.

Kontakt:
Per Borgaard
Tlf: 74 68 75 90
Email: borgaard SNABEL-A dj-freelance.dk


Morten Elsøe
Cand. Scient, selvstændig sundhedsdebattør, forfatter. Som ernæringsfaglig huserer Morten i sundheds- og fitnessverdenen, hvor han forsøger at bekæmpe bullshit. Morten har undervist i evidensbaseret ernæring og kritisk tænkning på Aarhus Universitet, VIA UC og på sin egen uddannelse. Han kommunikerer hovedsageligt på sociale medier, hvor han også deltager i debatten når kendisser spreder bullshit. Han har skrevet artikler for, og blevet interviewet til adskillige skrevne danske medier, deltaget i flere radioudsendelser om madmyter og pseudovidenskab, og medforfattet bogen, “Slut med forbudt” – en bog der blandt andet tackler de centrale madmyter i den alternative sundhedsverden.

Kontakt:
Morten Elsøe
Tlf: 41 62 38 38
Email: a SNABEL-A mortenelsoe.dk
Hjemmeside: mortenelsoe.dk


Ida Donkin
Ida Donkin er læge og PhD, og del af bestyrelsen i den frivillige forening Læger Formidler. Hun er forfatter til bogen ‘Sygt eller Sundt’ og vært på podcasten ‘Sundhedsjunglen’, der begge sætter fokus på faren ved misinformation på sundhedsområdet. Hun er for tiden klummeskribent på Berlingske og faglig redaktør på SundhedsTV, og deltager ofte i medierne som lægefaglig ekspert og debattør.Hun kan kontaktes for info om misinformation på sundhedsområdet, og er derudover særlig bekendt med emnerne vaccineskepsis, alternativ behandling og sundhedsfaglig formidling.

Kontakt:
Ida Donkin
Tlf: 45 53 80 55 41
Email: ida SNABEL-A donkin.dk
Hjemmeside: www.laegerformidler.dk


Peter Fergo

Cand. mag., Mag. art. Lic. phil. – pensioneret sognepræst, fra 1981 – 2004 bisidder i børnesager.
Energisk debattør af tidens mere tvivlsomme psykologiske metoder e.g. http://www.skeptica.dk/2006/fergo01.htm og http://www.skepdic.com/inkblot.html.
Forfatter til den i sin tid opsigtsvækkende bog ” Psykologien som forvaltningens redskab i fjernelsessager” Kbh. 2003.
Arbejder endvidere på en bog om de retssikkerhedsproblemer, disse metoder rejser.

Kontakt:
Tlf. 32 55 25 50


Barbara Malene Fischer

Læge, PhD. Ansat på Nuklearmedicinsk afdeling, Odense Universitets Hospital.
Har skrevet PhD om diagnostik og stadieinddeling af lungekræft. Har arbejdet aktivt for at øge opmærksomheden omkring lungekræft i såvel offentlighed som blandt fagpersoner.
Som skeptiker primært interreseret i alternativ behandling; herunder formidling af de mange væsentlige forskelle mellem det videnskabelige grundlag for etableret og alternativ behandling.
En systematisk videnskabelig tilgang øger sandsynligheden for at få noget for pengene og mindsker risikoen for at gøre mere skade end gavn.
Læs hendes kronik: “Fra alternativ til etableret medicin” fra Berlingske Tidende 22. januar 2008 samt interview i denne artikel fra 30. maj 2008.

Kontakt:
Email: bjerregaard.fischer SNABEL-A gmail.com
Tlf: 22 26 60 45


Dan Frederiksen

Cand. scient., adjunkt ved Haderslev Katedralskole. Ekspert på områderne jordstråler og kreationisme.Tidligere kronikker i bl.a. Politiken, Information : Længe leve den sunde skepsis interviews i TV-A, etc. Redaktør og medforfatter på overtro og mytebogen “Bedst af alle verdener” – ved forlaget Fremad. Medforfatter på bogen “Politikens bog om det alternative – en håndbog i mystik og videnskab” Politikens Forlag, 2002.

Kontakt:
Dan Frederiksen
Kelstruphave 43
6100 Haderslev
Tlf: 74 58 34 20
Email: danfrederiksen SNABEL-A hotmail.com


Line Friis Frederiksen

Biolog og videnskabsjournalist. Vært på programmet Viden Om på DR2. Har bl.a. lavet programmer, hvor der tages “kærlig” videnskabelig hånd om alternativ medicin, raw food og astrologi. Står desuden bag radioserien “Darwin” på P1 fra 2009 og radioserien “Dengang jorden var flad” om naturvidenskabens historie fra 2011.

Stærk modstander af tidens udbredte uvidenskabelige påstande om alt fra medicin til kost og helbredelse, der ofte får lov at trænge igennem en fuldstændig ukritisk medieverden.

Kontakt:
Line Friis Frederiksen
Tlf: 28 54 00 31
Email: linefriis SNABEL-A gmail.com


Albert Gjedde

Albert Gjedde, professor i medicinsk neurobiologi ved Aarhus Universitet og hjerneforsker med særlig interesse for hjernens funktion, ikke mindst bevidsthedens rolle som skaber af overlevelsesfremmende forklaringer, fra spøgelser til skabelsesberetninger. Er som skeptiker især interesseret i alternative behandlinger. Bekæmper de tiltagende krav om anvendelse af offentlige forskningsmidler til videnskabelige undersøgelser af ubegrundede påstande. Fellow, American Association for the Advancement of Science og Royal Society (Canada).

Kontakt:
Albert Gjedde
Silkeborgvej 673
8220 Brabrand
Tlf: 86 26 08 03 (hjemme), 89 49 30 81 (sekretær), 29 41 90 31 (mobil)
Email: albert SNABEL-A gjedde.nu
Hjemmeside: www.pet.au.dk


Leif Hagerup

Dr. Med. – speciallæge i Hjertesygdomme. Har kritiske undersøgt en række af tidens mirakelpåstande, ikke mindst indenfor akupunktur – behandling af hjertelidelser med mere. Medforfatter på overtro og mytebogen “Bedst af alle verdener” – ved forlaget Fremad. Medforfatter på bogen “Politikens bog om det alternative – en håndbog i mystik og videnskab” Politikens Forlag, 2002.

Kontakt:
Leif Hagerup
Valmuevej 67
7500 Holstebro
Tlf: 97 42 67 92
Email: hagerup SNABEL-A dadlnet.dk


Ole Hartling

Overlæge, dr. med., speciallæge i klinisk fysiologi og nuklearmedicin. Ole er en kompetent og energisk debattør indenfor lægefaglige foreninger, har bl.a. bidraget til Bogen “Er der mere mellem himmel og jord?” Gyldendal 1992 med kapitlet “Alternativ medicin” endvidere medforfatter på overtro og mytebogen “Bedst af alle verdener” – ved forlaget Fremad. Medforfatter på bogen “Politikens bog om det alternative – en håndbog i mystik og videnskab” Politikens Forlag, 2002.

Kontakt:
Ole Hartling
Nuklearmedicinsk Afdeling
Vejle Sygehus
7100 Vejle
Tlf 79 40 53 71
Email: Hartling SNABEL-A dadlnet.dk


Claus Hedegaard

Ph.D. i biomineralisering og evolutionær biologi. Hans firma Natureshop (www.Natureshop.dk) sælger mineraler, fossiler og smykker. Claus stiller sig skeptisk overfor krystalhealing og påstande om mineralers virkning på helbredet, men vil meget gerne høre om konkrete forsøg på at teste krystalhealing. Har arbejdet med mineraler/krystaller/fossiler i over 30 år, har samlet aktivt og besøgt mange forekomster i Afrika, Asien, Sydamerika, Nordamerika & Europa. Forfatter til 150+ artikler om mineraler, forekomster og mineral/krystal industrien, aktiv foredragsholder & arrangør af udstillinger.

Kontakt:
Tlf.: 50 25 37 37
Hjemmeside: www.Hedegaard.com


Hans Hüttel

Hans er cand.scient i datalogi og matematik, har en PhD i datalogi fra Edinburgh University og er ansat som lektor ved Institut for Datalogi ved Aalborg Universitet. Hans forsker indenfor datalogiens matematiske grundlag og interesserer sig specielt for semantik af programmeringssprog. Hans var med til at arrangere Naturvidenskabsfestivalen 1998, er tilknyttet Hjemmeside-brevkassen Spørg Naturvidenskaben og holder gymnasieforedrag om sit fag.

Kontakt:
Hans Hüttel
Institut for Datalogi
Aalborg Universitet
Fredrik Bajersvej 7E
9220 Aalborg Ø
Telefax: (+45) 98 15 98 89
Email: hans SNABEL-A cs.aau.dk


Sven Jensen

Cand. Merc., Cand. Psych. terapi, fobi-behandling, rygestop, afslapning, hypnose.
Lænestolstryllekunstner (d.v.s. ikke-aktiv tryller) med omfattende erfaring som dommer ved skandinaviske tryllekonkurrencer.
Har siden 2000 skrevet en månedlig artikel, primært om mentalisme i Skandinaviens største trylleblad Pegasus.
Har beskæftiget sig kritisk med især sandsigersker, grafologi, ESP, etc.

Kontakt:
Email: svenjensen SNABEL-A vip.cybercity.dk
Tlf : 38 87 70 02


Søren Rud Keiding

Søren er professor i laserteknik på Kemisk Institut i Århus, specialist i vand, og skeptisk stillingtager til tidens mange strømninger så som “revitaliseret vand”, homøopati med mere.

Kontakt:
Søren Rud Keiding
Rønbjergvej 5
8240 Risskov
Tlf: 86 21 08 12 (Privat) og 28 99 20 61 (Mobile)
Email: keiding SNABEL-A chem.au.dk


Rud Kjems

Lærer og forfatter (bøger og artikler om bl.a. polarforskning, historie og arkæologi).

Rud har i mange år interesseret sig for pseudovidenskabelige “teorier” med relation til historie og arkæologi (Stonehenge-mystik, pyramide-fantasier osv.) og er endvidere stærkt optaget af mediernes behandling af disse emner. Medforfatter på overtro og mytebogen “Bedst af alle verdener” – ved forlaget Fremad. Medforfatter på bogen “Politikens bog om det alternative – en håndbog i mystik og videnskab” Politikens Forlag, 2002.

Kontakt:
Rud Kjems
Skovvej 6, Balling
7860 Spøttrup
Tlf: 97 56 43 70
Hjemmeside: www.ancient-astronomy.dk
Email: rudkjems SNABEL-A gmail.com


Ole J. Knudsen

Ole er planetarieleder på Steno Museet i Århus, og overordentlig velorienteret om UFOer, astrologi med mere. Medforfatter på bogen “Politikens bog om det alternative – en håndbog i mystik og videnskab” Politikens Forlag, 2002.

Kontakt:
Steno Museet
C.F. Møllers Alle, Bygning 100
8000 Århus C
Tlf: 89 42 39 75
Hjemmeside: www.aau.dk/~stenomus/person/ojk.dk.htm
Email: ojk SNABEL-A stjerneklar.dk


Niels Krøjgaard

Niels Krøjgaard arbejder på Instituttet for Fremtidsforskning med spidskompetence indenfor kreativitet og innovationsprocesser.

Niels har gennem de senere år hold utallige foredrag omkring det overnaturlige hvor han foregiver selv at have overnaturlige evner – blot for at bevise overfor publikum, hvor let man lader sig manipulere af det okkulte – læs mere på www.mastermind.dk Niels har desuden arbejdet med “afprogrammering” af unge mennesker som var blevet hjernevasket af Scientology.

Niels afslørede den indiske guru – Sai Babas – evner som svindel i DR-dokumenteren “Forført” (DR1 – januar 2002), og er desuden medforfatter på bogen “Politikens bog om det alternative – en håndbog i mystik og videnskab” Politikens Forlag, 2002.

Kontakt:
Niels Krøjgaard
Ludvig Holbergs Vej 23
8230 Åbyhøj
Tlf.: 86 75 55 88 / 40 19 55 28
E-mail: niels SNABEL-A mastermind.dk


Søren Kyllingsbæk

Søren Kyllingsbæk er lektor i kognitionspsykologi ved Institut for Psykologi på København Universitet. Hans forskning fokuserer på eksperimentelle undersøgelser af de mentale processer (kognition), som lægge bag mennesket evne til at se – herunder specifikt visuel perception og opmærksomhed samt viljestyrede handlinger. Søren Kyllingsbæk er interesseret i, hvorledes naturvidenskabelige metoder herunder matematisk modellering kan bruges til at forstå psykologiske fænomener så som bevidsthed og fri vilje og deres neurale grundlag i hjernen.

Kontakt:
Søren Kyllingsbæk
Department of Psychology
Øster Farimagsgade 2A,
1353 København K

Office: 03-4-416a
Phone: +45 353-24861
Phone (Reception desk): +45 353-24800
Mobile: +45 61774847
E-mail: soeren.kyllingsbaek SNABEL-A psy.ku.dk


Claus Larsen

IT-konsulent, redaktør af SkepticReport.com
www.skepticreport.com, et online magasin for skepticisme og kritisk tænkning. Har skrevet en del artikler om astrologi, global bevidst(løs)hed, charlataner, profeter og moderne åndemanere.

Claus er sammen med Steen Svanholm redaktør på 911facts.dk, det eneste site i Danmark der undersøger de mange konspirationsteorier der florerer om terrorangrebet den 11. september 2001.

Kontakt:
Claus Larsen
www.skepticreport.com
Email: editor SNABEL-A skepticreport.com


Benny Lautrup

Benny Lautrup – professor i teoretisk fysik ved Niels Bohr Institutet. Har beskæftiget sig med højenergifysik, neurale netværk og senest med fluid mekanik. Nærer stor beundring for verdens fantastiske indretning fra de dybeste til de fjerneste niveauer. Er skeptisk indstillet overfor påstande om verdens beskaffenhed, der ikke er begrundet i viden, men derimod i tro, hvad enten troen er religiøs eller alternativ. Medforfatter til flere bøger – “Er der mere mellem himmel og jord” (Gyldendal 1992) og “Videnskaben eller Gud” (Danmarks Radio, 1998).

Kontakt:
Benny Lautrup
The Niels Bohr Institute
Blegdamsvej 17
2100 Copenhagen
Denmark
Tlf. (+45) 35 32 53 58 (job)
Email: lautrup SNABEL-A nbi.dk
Homepage: www.nbi.dk/~lautrup


Michael J.D. Linden-Vørnle

Michael er cand.scient. og ph.d. i astrofysik. Tidl. ansat på Tycho Brahe Planetarium i København, hvor han udbredte kendskabet til astronomi og rumforskning gennem en bred vifte af formidlingsmæssige kanaler. Edvidere er Michael involveret i en række projekter under Danmarks Rumcenter. Forfatter til bogen “Der var engang et univers”.

Indenfor det paranormale beskæftiger Michael sig især med UFO’er og konspirationsteorier – fx at de amerikanske månelandinger skulle været et fupnummer – læs fx Månen tur-retur – http://www.sufoi.dk/sidstnyt/maanefup.php

Kontakt:
Michael J.D. Linden-Vørnle
Tycho Brahe Planetarium
www.tycho.dk
Tlf 33 18 19 97
Email: mykal SNABEL-A space.dtu.dk


Jan Lindebjerg

Jan Lindebjerg er speciallæge i patologisk anatomi og overlæge ved Vejle Sygehus, er fagligt og videnskabeligt aktiv indenfor diagnostik og behandling af tarmkræft, og har især indsigt i og viden omkring alternativ behandling af kræft.

Kontakt:
Jan Lindebjerg
Email: jan.lindebjerg SNABEL-A rsyd.dk


Kim Ludvigsen

Dipl. Bauing. ETH, MBA Insead, er investment banker i Schweiz og arbejder hovedsagligt med finansiering af unge teknologivirksomheder.

Han er som skeptiker særligt interesseret i overtro, healing, astrologi samt misbrug af trylleri. Kim optræder i øvrigt lejlighedsvis som tryllekunster.

Endvidere skriver Kim jævnligt kronikker og artikler i danske og internationale tidskrifter om bl.a. Uri Geller, religiøsitet, ateisme samt paragliding for at nævnte nogle emner.

Kontakt:
Kim Ludvigsen
Kuttelgasse 15
CH-8001 Zürich
Tel +41 79 40 08 424
Fax +41 86 07 94 00 84 24
Email kim SNABEL-A ludvigsen.ch


Peter Lund Madsen

Også kaldet ”Hjerne-Madsen” – kendt forsker, komiker og producer på flere teaterforestillinger, tv shows m.m.

Modstander af tidens udbredte wellness og lykketilbedelses-industri, samt påstået positive resultater indenfor e.g. Brain Imaging.

Kontakt:
Tlf: 20 20 02 36
E-mail: peter SNABEL-A lundmadsen.com


Anders Nedergaard

Anders Nedergaard er biokemiker og humanbiolog og har en PhD i muskelbiologi. Han er aktiv som sundhedsdebattør, foredragsholder, forskningsformidler og konsulent. Han er vært på radioprogrammet og podcasten “Fitness M/K”. Efter at have været forsker i starten af hans karriere er han gået helt over til at være sundhedsformidler, trænings- og kostvejleder og konsulent. Han holder kurser i brug af videnskabelig litteratur rettet mod sundhedsprofessionelle.

Modstander af tidens udbredte wellness og lykketilbedelses-industri, samt påstået positive resultater indenfor e.g. Brain Imaging.

Kontakt:
Tlf: +45 51 36 52 73
E-mail: anders.fabricius.nedergaard SNABEL-A gmail.com
Homepage: https://andersnedergaard.dk/


Ib Lundgaard Rasmussen

Ib er en international kendt forsker ansat ved Dansk Rumforsknings Institut. Han har gennem årenes løb udtalt sig imod overtro som astrologi, UFOer, jordstråler og energifænomener.

Medforfatter på overtro og mytebogen “Bedst af alle verdener” – ved forlaget Fremad. Medforfatter på bogen “Politikens bog om det alternative – en håndbog i mystik og videnskab” Politikens Forlag, 2002.

Kontakt:
Tlf: 35 32 57 24 (job) eller 46 36 38 41 (privat)
Email: iblr SNABEL-A space.dtu.dk


Kurt Flemming Løfquist

Professionel tryllekunstner og illusionist siden 1985.
Idé manden, sammen med Michael Leslie Ahlstrand, bag “Spøgelsespatruljen” senere D.A.S.K. (Dansk Skeptiker Komite) og nu Skeptica. Har deltaget i et utal af foredrag om det okkulte sammen med bl.a. tryllekunstneren Michael Leslie Ahlstrand, Biokemikeren Lars Peter Jepsen, rumforsker Ib Lundgaard Rasmussen og i de senere år, overlæge Ole Hartling.
Er bl.a. specialist i genskabelse af uforklarlige og okkulte fænomener.

Kurt Løfquist er manden der af mange “paranormale”, beskyldes for at skjule sine “ægte” okkulte evner bag facaden som tryllekunstner og illusionist.
Kurt har bl.a. arbejdet en del med den filippinske healing hvor huden gennemtrænges og sygt væv fjernes fra kroppen, på trods af en del blødning, sker dette helt uden at efterlade sår eller ar på “patienten”.
Seneste TV om emnet det uforklarlige, var torsdag d. 8. maj 2008 i TV2 program Brunch sammen med overlæge Ole Hartling.

Kontakt:
Tlf.: 28 12 08 61
E-mail.: Kurt.loefquist SNABEL-A gmail.com


Anders E. Nielsen

Anders er underviser, sognepræst, dr.theol, – med speciale i dommedagsforestillinger (jødisk/kristne) – medlem af en række faglige udvalg, udgiver af et antal faglige artikler og monografier.

Medforfatter på overtro og mytebogen “Bedst af alle verdener” – ved forlaget Fremad.

Kontakt:
Anders E. Nielsen
Åvangen 86, DK 5750 Ringe
Tlf: 62 62 13 65
Email: aeni SNABEL-A km.dk


Dennis Nørmark

Dennis Nørmark – ekstern lektor i antropologi ved Aarhus Universitet. Han er videnskabsformidler, kommentator og kritiker ved Jyllands-Posten. Antropologien beskæftiger sig med mange forskellige verdensopfattelser, der strengt taget ikke passer med den reelle virkelighed men er sociale konstruktioner og forestillinger som mennesker gør sig om verden. Dennis beskæftiger sig derfor også med at formidle og analysere, hvorfor folk, både i moderne og traditionelle samfund, gør sig den slags forestillinger, således at disse ideer bliver forstået i forhold til det sted, hvor de hører hjemme: nemlig i myternes og forestillingernes verden. Menneskelige påfund som guder, ånder, hekseri, magi og andet må ikke forveksles med virkelige fænomener, men skal begribes og analyseres på en socialvidenskabelig måde.
Dennis er tidligere talsmand for Humanistisk Samfund i Danmark og forfatter til bogen “Det Virkelige Menneske” (People’s Press) 2007. Der netop forsøger at give et naturvidenskabeligt bud på hvad en moderne humanisme er. Befriet for overtro og tvivlsomme forestillinger.

Kontakt:
Dennis Nørmark
Aarhus Universitet, Afdeling for Antropologi
Moesgård Allé 20
8270 Højbjerg
Denmark
Tlf. (+45) 28 43 46 23
Email: dennisnormark SNABEL-A gmail.com
Homepage: https://pure.au.dk/portal/da/etnodn SNABEL-A hum.au.dk


René Rasmussen

Cand.mag. i historie og sproglig kommunikation og formidling fra Aarhus Universitet 1994.

Forfatter til en række bøger og artikler, navnlig om det dansk-tyske grænselands historie, herunder “Front og bro. Flensborg Avis i spil mellem Danmark og Tyskland 1930-1945″ (2005), Flensborg Avis 1869-1906” (1994), bidrag til bl.a.: “Sønderjyderne og Den store Krig 1914-1918” (2006) og “Sønderjylland under krig og besættelse 1940-1945” (2003). Dertil talrige artikler i bl.a. Sønderjyske Årbøger, Sønderjysk Månedsskrift, Fortid og Nutid, Siden Saxo, Grenzfriedenshefte og Demokratische Geschichte. Flittig foredragsholder med 15-20 foredrag om historiske emner årligt.

Aktiv modstander af tidens historie-forfalskning, konspirationsmyter, holocaust benægtere m.m. – se f.eks. Rene´s omtale af “Pufedorf” affæren 2007, hvor “detektiv-forfattere” får bekræftet en række forrykte fantasihistorier ved hjælp af såkaldte clairvoyanter.

Kontakt:
Email: renerasmussen SNABEL-A bbsyd.dk
Tlf.: 73 72 00 06


Mikael Rothstein

Mikael er mag.art og ph.d. i religionshistorie, ansat ved Institut for Religionshistorie, Københavns Universitet.

Forskningsområde: De nye religioner og religiøse bevægelser, herunder forestillinger om det overnaturlige i det moderne samfund.

Har udgivet flere bøger og en lang række faglige artikler om emnet. Medforfatter på overtro og mytebogen “Bedst af alle verdener” – ved forlaget Fremad – tilknyttet Skepsis Norge som religionshistorisk konsulent. Medforfatter på bogen “Politikens bog om det alternative – en håndbog i mystik og videnskab” Politikens Forlag, 2002.

Kontakt:
Institut for Historie og Religion, Københavns Universitet
Artillerivej 86
2300 København S
Email: m.rothstein SNABEL-A hum.ku.dk
Telefax: (+45) 35 32 89 56


Sidsel Sangild

Sidsel Sangild – biolog, forlagsredaktør på Politikens Forlag.
Sidsel er en aktiv og engageret debattør indenfor felter som kreationisme, Hulda Clarks alternative cancerbehandlinger, vandrehistorier, og bestyrer af egen skeptiske hjemmeside – http://groveloejer.dk/sidsels/ “Grove Løjer”

Kontakt:
Sidsel Sangild
Tlf.: 38 88 49 99
Email: sidsels SNABEL-A gmail.com


Klaus Seiersen

Klaus læser fysik og matematik ved Aarhus Universitet. Han er stifter og tidligere formand for Ungdommens Naturvidenskabelige Forening, Århus. Klaus er endvidere initiativtager til en ufrivillig test, hvor erhvervs-astrolog Ole Giber lagde et horoskop for den nekrofile massemorder og kannibal Jeff Dahmer.

Kontakt:
Klaus Seiersen
de Mezas Vej 24, 4.th.
8000 Århus C
Tlf: 86 13 25 85
Email: klaus SNABEL-A seiersen.org


Dann Simonsen

Gymnasielærer, speciale i science fiction-myter i litteraturen såvel som i newage og samfundet i øvrigt.
Interessefeltet inkluderer de socialpsykologiske årsager til vrangforestillingerne. Han har skrevet flere artikler i fagblade m.m. I de senere år har han især beskæftiget sig med kritikken af IQ, social-darwinisme og andre socio-biologiske forklaringer på samfund og adfærd.

Kontakt:
Dann Simonsen
Tlf: 38 87 45 53
Email: DannSim SNABEL-A live.dk


Steen Svanholm

Steen Svanholm er uddannet folkeskolelærer, men ernærer sig som musiker og skribent. Han har oplevet, at konspirationsteorier har særlig godt tag i mange kunstnere og gætter på, at det hænger sammen med, at kunstnere er vant til at have en bevidst fagligt naiv åbenhed overfor omverdenen. Det er godt til kunstnerisk udfoldelse, men skidt for realitetsforståelsen.

Steen er sammen med Claus Larsen redaktør på 911facts.dk, det eneste site i Danmark der undersøger de mange konspirationsteorier der florerer om terrorangrebet den 11. september 2001.

Kontakt:
Steen Svanholm
Tlf: 32 84 08 48
Email: steensvanholm SNABEL-A gmail.com


Willy Wegner

Willy Wegner har gennem årene udarbejdet flere bibliografier og er forfatter til flere bøger om eksempelvis ufoer, mirakelmænd og mytemagere. Det primære interesseområde har været ufo-bevægelsens historie og udvikling. Willy Wegner frabeder sig dog spørgsmål om aktuelle ufo-iagttagelser, det mener han er personlige oplevelser og derfor ganske uintressante, men han møder gerne op såfremt der kommer en invitation til sønderjysk kaffebord i selskab med en flok aliens – legal or illegal. Er medforfatter på ”Politikens bog om det alternative – en håndbog i mystik og videnskab” og er stifter af hjemmesiden skeptica.dk samt bloggen Para-nyt.
Online kan man på skeptica.dk bl.a. læse ”Dødskulter”, ”Mirakelmanden Uri Geller”, “UFO-bogen“, og ”Splatterlæger”. Eller lyt til et nostalgisk foredrag fra 1977: ”Däniken i søgelyset”.

Kontakt:
willy.wegner SNABEL-A gmail.com
Tlf.: 2683 9366


Mogens Winther

redaktør på disse sider, forfatter til astrologikapitlet i overtro og mytebogen “Bedst af alle verdener” – ved forlaget Fremad . Holder normalt foredrag i astronomi, men lejlighedsvis også om clairvoyance, erhvervs-astrologi, korncirkler med mere. Medforfatter på bogen “Politikens bog om det alternative – en håndbog i mystik og videnskab” Politikens Forlag, 2002.

Modtog af NKT undervisnings-prisen i 1998.

Besøg Mogens Winthers forskrækkelige astrologi-sider

Kontakt:
Mogens Winther
Nydamvej 10
6400 Sønderborg
Tlf: 74 46 59 34 efter 1500
Email: mw SNABEL-A bbsyd.dk