Fra lov til overtro

Forsiden af Politikens sektion "Lørdags Liv", den 6. juli 2019, omtalte en artikel ved journalist Sarah Skarum om Pernille Ørskov, der droppede en lovende advokat karriere og blev selvstændig astrolog. Artiklen blev bragt i indlægget side 8-9, og fyldte et helt...

John Braad – en sandsiger, eller blot en ”spåtante”?

Skeptica har tidligere skrevet om John Braad, der, efter en uddannelse som bagersvend, nu er mest kendt fra de kulørte ugeblade som “sandsiger”. I ugebladet Hjemmet kan læserne under rubrikken “John ser alt” få svar på alle mulige spørgsmål. Vi kigger på et par typiske eksempler.

Nytåret er nær!

Nytåret er tiden hvor man kigger tilbage på det gamle år, og undres over hvad fremtiden bringer. Og hvem burde være bedre til det sidste, hvis ikke astrologerne?

Et grafologisk eksperiment

af Edgar Rubin Der er mange Folk, der tror paa Grafologien, som handler om, hvorledes man kan lære et Menneskes Karakter at kende ved at studere eller tyde hans Skrift. Man skal kunne se paa en Mands Skrift, om han er selvfølende eller det modsatte; om han er gerrig...

Det er Geller der tæller

Uri Geller har på sin hjemmeside en liste over ting, han forbinder med tallet 11. Han mener, at dette tal er enestående vigtigt. For eksempel finder han det betydningsfuldt, at nogle folk har bemærket, at deres ur af og til viser tallene “11:11”.

På stierne i Provence har James Randi fundet Nostradamus' sande ansigt

Nostradamus’ popularitet indledtes med hans første samling af fireliniede strofer, ”Les Centuries”, publiceret i 1555. Anden udgave, i 1558, var dediceret til Henrik d. Anden, Konge af Frankrig, som forfatteren ønskede ”et langt og lykkeligt liv”. Ak! Kongen døde det følgende år. Dette uheld tog ikke modet fra profetens beundrere, hverken på hans tid eller i vore dage.

Numerologi: Historien om 432

Jeg har lige lagt røret efter at være blevet udspurgt om mit syn på bl.a. numerologi, som numerologen Norman Shine mener, jeg ikke har forstand på. Nu kan man efter min mening ikke tale om at have forstand på noget, der er meningsløst, langt mindre om at have en forsvarlig uddannelse i “faget”.

Clairvoyant brevkasse forudsiger død

Under overskriften “John Ser Alt” besvarer John Braad hver uge spørgsmål fra læserne om alt mellem himmel og jord, deriblandt bortkomne ting, familieproblemer, uddannelse, karriere og helbred. Brevkassen, der har kørt i et par år, er uhyre populær og modtager mellem 50 og 200 breve, om ugen.

Nostradamitis

De fleste, der skriver om Nostradamus’ profetier, forventer at året 1999 bliver det store skæbneår. Et skæbneår, ja, måske! Er hvert år ikke det, et eller andet sted på kloden. Men ligefrem selveste Dommedag? Kan vi tillade os at trække på skuldren, og gøre grin med disse profetier?

Tema

Find alle artikler om IQ

Seneste kommentarer

Privatlivspolitik


Læs om vores privatlivspolitik.