Meditation for fred

Maharishi Mahesh Yogi er guru for Trancendental Meditation, forkortet TM. I Århus Stiftstidende fra 20. februar 1994 kan man læse, at han har planer om at forvandle Mozambique til et jordisk paradis.

Dalai Lama på Tysklands-turné

Dalai Lama kommer til Tyskland og ”fejres som en rockstar”, selv om han hverken kan synge eller danse og heller ikke er med på top ti. Hvad er det så, der gør manden så populær? Eller for at spørge på en anden måde: Hvem har egentlig brug for Dalai Lama – og til hvad?

Jesu ligklæde

En enkel visuel undersøgelse af ligklædet i Torino viser, at det drejer sig om en snedig forfalskning, mener Marc Hallet.

Profet Mikkelsen

En mejeribestyrer på Nørresundby Andels Mejeri mistede pludselig tre dygtige unge medarbejdere kort før nytår 1943. De sagde deres arbejde op, fordi jorden skulle gå under den 1. marts 1943.

Om den kristne tro

Hvis man skændes med en kristen om, hvorvidt Gud eksisterer i virkeligheden, og hvis man til og med kræver beviser for hans eksistens og derefter oprøres over de fremførte argumenter, så kan man virkelig ikke reddes. Så forveksler man nemlig tro med viden…

Mirakler: En aften med en mirakelmand

Tirsdag den 29. april 2003 holdt Niels Christian Hvidt, forfatter til bogen Mirakler – møder mellem himmel og jord, foredrag i en lille kirke i det sydlige København. De danske skeptikere var repræsenteret af John Ståhle og forfatteren.

Meditation for fred

David Lynch kom som en slags ambassadør for TM og som sælger af deres meditationsprojekt ved navn Dansk Fredsfond. Målet er at etablere en dansk meditationsgruppe på 500 personer, der skal meditere for at skabe fred i verden.

Hvad er Kreationisme?

Kreationisterne støtter sig til Bibelen, hvis tekst de tager helt bogstaveligt. For ikke-troende er kreationismen en absurditet, der strider mod sandsynligheden for evolutionen af de levende væsener.

Helbredelse ved forbøn?

“…flere anerkendte universiteter igennem de seneste ti år har bevist, at medicinsk behandling kombineret med forbøn giver bedre resultater, end den medicinske behandling kan præstere alene”.

Kloner, købmænd og sekter

Denne artikel inkluderer, med venlig tilladelse af forfatter og udgiver, en tidligere artikel, kaldet Attention, clones à l’horizon! [Pas på, kloner forude!], trykt i Médecines Science i 2001. I slutningen af artiklen findes en ajourføring af klonforskningen, der især medregner de sidste begivenheder vedrørende Raël-sekten.

Mirakler i Århus med Charles Ndifon

Den amerikanske helbredelsesprædikant – Charles Ndifon – gæstede Århus i dagene 13.- 17. maj. Han blev verdenskendt i Danmark, da han medvirkede i Åndernes Magt, hvor han på et møde i Ringkøbing delte ud af den Guds gave han var blevet givet – at kunne helbrede alle former for sygdomme. Jeg valgte at spendere en friaften på at møde manden og overvære hans mirakler ved selvsyn.

Læserbrev: Logik og åbenbaringer

Læserbrev: “Så vidt jeg er orienteret er “Guds eksistens” hverken bevidst eller det modsatte. Vi kender – set med en videnskabelig synsvinkel – ikke svaret på spørgsmålet. Det samme glæder eksistensen af en mulig oversanselig verden. Blot fordi at vi ikke kan måle/påvise den, kan vi ikke konkludere at den IKKE eksisterer.”

Om Falun Gong

Falun Gong-kulten er egentlig ikke anderledes end mange andre af de talrige antividenskabelige bevægelser. Det, der gør den til noget særligt, er at den har grebet så mange borgere i verdens folkerigeste land, Kina. Andre lande er også blevet smittet af dens vrøvl, og den truer med at sprede sig til hele verden, ligesom det er tilfældet med kulten omkring Sai Baba i Indien.

Times Report on Sai Baba

An exclusive report in The Times is causing new trouble for Sai Baba. It investigates the cases of three Britons, who suicided after getting involved with the Indian godman.

Pavens undladelsessynder

Inden for rammerne af en serie events i anledning af det “hellige år” bebuder Vatikanet en “sensation”: Paven vil bede offentligt om tilgivelse for de synder, som kirken har akkumuleret i løbet af 2000 år.

The Danger of Promoting Falun Gong

Is Falun Gong a harmless crazy sect spreading meaningless spiritual gibberish and recommending slow motion exercises on which the repressive Chinese government cracks down brutally?

Now it is Sai Baba's turn!

In the face of overwhelming proof, Sai Baba stands accused of consistent child abuse and homosexual abuse of young disciples in numerous cases.

Den religiøse zapperkultur

Religionshistoriker Mikael Rothstein, Københavns Universitet, forudser, at de religiøse fællesskaber og systemer nedbrydes, og at religion bliver et individuelt begreb, der opleves forskelligt af hvert enkelt menneske.

Kinas Kommunistiske Parti forbyder Falun Gong-sekten

De er næppe kommet længere end til det velmenende dekret, at religionen ikke har nogen plads i socialismen. Men deres projekt med at opbygge et nyt samfund har trods alt sørget for en smule uddannelse og vakt så meget begejstring, at millioner af kinesere helligede sig opbygningen af socialismen og ikke mere tog deres forfædres gravsteder og Buddha så højtideligt.

Selvmordstrippet til Tenerifa

7. januar 1998 bliver 32 medlemmer af en tysk sekt arresteret på Tenerifa. Ifølge de spanske myndigheder, som er blevet alarmeret af bekymrede pårørende, skulle gruppen have planlagt et masseselvmord for at fejre verdens undergang, som var berammet til den næste dag, inklusive den UFO-transport til Sirius, som ingen dommedagskult med respekt for sig selv åbenbart kan klare sig uden i dag.

Sai Baba – er miraklerne ægte? – 1. del

Dale Beyerstein er en kritiker som har sat spørgsmålstegn ved Sai Babas mirakler. Han har indsamlet kritik fra forskellige personer i et skrift på 128 sider, Sai Baba’s Miracles, som blev udgivet i Indien i 1994. Beyerstein citerer udtalelser der er fremsat om Sai Baba-mirakler og redegør senere for en undersøgelse af de påståede underværker.

Sai Baba – indledning

Efter sigende kan Sai Baba opvække de døde, helbrede syge – både på stedet og ved tankeoverføring. Han kan også materialisere jordisk mammon såsom ædelt guld, smykker og armbåndsure, for ikke at snakke om hellig aske – vibhuti, er navnet. Desuden kan Sai Baba være to forskellige steder på samme tid, berettes det.

UFO-tro: Tilfældet IGAP

Denne artikel er en lettere revideret udgave af et kapitel i min bog Ufoer over Danmark. Anledningen til dette nostalgiske gensyn skal betragtes som et supplement til boganmeldelsen af Mikael Rothsteins bog UFOer og rumvæsener – især med henblik på Adamski-tilhængernes kommentarer til Rothsteins bog.

Frygt for verdens undergang

Efterhånden som vi nærmer os år 2000 omgives vi af dommedagsprofeter. De forudsiger at forfærdelige katastrofer venter os. Skal verden til at gå under? Lever vi i vor civilisations sidste dage? Vil menneskeheden og vor planet blive rendt overende af ild, jordskælv og oversvømmelser, eller blive tilintetgjort ved et asteroide nedslag?

Hvorfor pådutter vi pigerne hekseri i stedet for videnskab?

Børns lege kan af og til have alvorlige konsekvenser. Den 20. oktober 1998 blev den 15-årige Jamie Schoonover sendt hjem fra Maryland High school med en seddel om, at det var en disciplinærstraf for at have nedkaldt en “forbandelse” over en anden student.

Scientologen der døde af tørst

5. december er det tre år siden, Lisa McPherson, 36, døde af tørst i Scientologys hovedkvarter i Florida. Nu har en statsadvokat endelig rejst sigtelse mod Scientology.

Hurra – verden går under

“De sidste tider er nær!”, lyder det med jævne mellemrum fra katastrofe-grupper overalt i verden. I en lejlighed syd for København sidder en tilhænger af Orthon-bevægelsen, der er overbevist om, at en atomkrig er forestående, og at de flyvende tallerkener vil komme og hente store dele af menneskeheden.

Fra skabelse til dommedag – bodega-filosofiske overvejelser

Dommedag er den dag, hvor verdensordenen som vi kender den, bringes til ophør. Den dag vil Kristus komme og holde dom over os mennesker, ikke alene på vore gerninger men også på vores tro. Det bliver noget af en oprydning, og ikke uden en vis spænding: hvem mødes i det efterfølgende Tusindårsrige?

Summit Lighthouse – dagbogsnotater

Bag foredragsholderen stod der en bord dækket af en blå dug, helt ned til gulvet. Til venstre stod et portræt af Jesus, og til højre et af Saint Germain – begge i gyldne rammer. Midt for var så et billede, eller diagram, af “dit virkelige selv” som illustrerer opstigelsen og menneskets mulighed for at blive guddommelig.