af Willy Wegner


Set, hørt & læst. Brokker fra massemediernes verden 1997:1

Rumskib efterlyses
Jeg har engang været i Køge til en lokal sportsbegivenhed, og nok er Køge ikke stor, men alligevel må jeg indrømme, at da jeg efterfølgende skulle hjem, ikke umidelbart kunne huske, hvor jeg havde parkeret min bil.

En mand fra Montpellier i Frankrig har et lignende problem. Angiveligt landede han med sit rumskib for omkring 350 år siden på Jorden, som unægtelig er større end Køges industrikvarter. Han mødte op på politistationen og kunne meddele politiet, at fartøjet var sort og havde et nummer, men nummeret havde han glemt. Sagen var nu den, at han gerne ville hjem blot to dages rejse fra Jorden, fordi han havde glemt sin guitar!

Ifølge Politiken i januar (ukendt dato på det indsendte klip, desværre), ville politiet hellere end gerne hjælpe manden. Det samme ville franske psykiatere.

I Weekendavisen 29. marts 1996 bringes der i spalten "Sandt at sige" flere detaljer om denne alvorlige sag.

Her fremgår det at manden hedder Kong Stephan Xerxes og kommer fra planeten Draxor. Hans uimodståelige trang til at komme hjem var ikke grundet i hjemvé. I denne avis oplyses det, at dels var hans mor blevet syg, dels havde han nogle bøger lånt på Draxors folkebibliotek, der gerne skulle afleveres, da bøden ellers ville blive for stor. Se det er en begrundelse der er til at forstå, så den med at hente sin guitar – far out !

Måske ku’ det ske?
Bøj en ske og tjen en million dollars. Ikke sådan at det kan klares ved at bøje den du bruger til havregrynene om morgenen – så let er det altså ikke – her er det nemlig selveste Uri Geller du skal bide skeer med!

I et pengeskab med vindue i er der anbragt en ske forsynet med et "bøjemeter", skriver Arne Myggen i Jyllands Posten den 21. marts 1996.

Denne priviligerede ske overvåges af et videokamera og kan ses via Internettet. Alle der skulle have brug for en million dollars kan så surfe ind og formedelst omkring fem dollars prøve at bøje skeen ved tankens kraft og elektronisk viljestyrke samt brug af det magiske mantra BØJ BØJ (så for pokker).

Arne Myggen mener dog, at det turde være en umulig opgave, mest fordi Uri Geller jo nok vil opvise al sin viljestyrke med det enddnu kraftigere mantra: LA’ VÆR’, LA’ VÆR’!

Har du lyst til at satse, så er adressen: http://www.urigeller.com

Sorte spøgelsesdamer
Ifølge Politiken 1. maj 1996, der igen har deres oplysninger fra BBC, så skulle det spøge i selveste Royal Albert Hall. Spøgelserne er to sorte damer, og de promenerer helst i kælderen, fortælles det. Der er altså kun ringe chance for at se dem på fjernsynet ved en af de velkendte Promenadekoncerter.

Personalet er derfor blevet forøget med en "ghostbuster" ved navn Andrew Green. Han vandrer rundt i Royal Albert Hall med følsomt udstyr, åbenbart specielt designet til sporing af luftige sorte damer. Det gøres ved at måle ændringer i luftens elektriske ladning.

Der har været målt volsomt temperaturskift bag koncertsalens orgel, men de sorte damer så Andrew Green ikke noget til. Men nogen fornuftig forklaring på målingen kunne han ikke give.

Ny fan-klub
Traditionen tro viser Nessie – altså søbæstet fra Loch Ness – sig mindst én gang årligt. Almindeligvis sker det lige før turistsæsonen sætter ind. 1996 er ingen undtagelse, og Nessie overholder således loyalt sin kontrakt med den lokale turistchef.

Et skotsk ægtepar, Gary og Kathy Campbell, mener således at have set gode gamle Nessie plaske rundt i overfladen af søen, og har nu oprettet Loch Ness Monster Fan Club, skriver Det fri Aktuelt 30. maj 1996.

Topløse dæmoner?
På en strand udenfor Nice har en katolsk præst, André Scotto, i slutningen af juli i år foretaget eksorsisme. Ikke sådan at turisterne, der lod sig branke på stranden, skulle uddrives – tværtimod! Der var nemlig alt for få turister, fandt strandarealets ejer.

Ejeren af stranden mente velsagtens ikke, at pris og kvalitet havde noget med sagen at gøre. Næe, den mest sandsynlige forklaring måtte være, at det svigtende besøgstal skyldtes at dæmoner havde indtaget stranden, skriver den norske avis VG den 1. august 1996.

Gad vide hvilken faktor sololie sådan nogle dæmoner bruger?

Dødbringende meditation
Vi ved, at man ved Karrebæksminde afholder årlige mesterskaber i pælesidning. Det foregår over vand, så falder man ned kan man blive våd, eller i værste fald lide en folkehelts druknedød.

Værre er det i Indonesien. Den 6. marts 1996 skriver Det fri Aktuelt om en 27-årig mand der søgte magiske kræfter ved trætopsmeditation. Efter at have renset sin krop ved ikke at spise eller drikke i otte dage, var han ændret til tops for at opnå kontakt med det guddommelige via meditation.

Efter blot to timer og femten meter til vejrs, drattede han ned og døde af det. Det menes imidlertid ikke, at det var på grund af, at han blev overvældet af mødet med det guddommelige. En mere sandsynlig forklaring var, at han faldt ned på grund af udmattelse.

Vi der har fulgt Tour de France ved, at man skal passe på ikke at gå "sukkerdød" og "syre til" samt sørge for at indtage passende mængder fludium, ved større kraftanstrengelser.

Ekstraordinær voldtægt
En 20-årig mand måtte pludselig have følt lysten komme over sig – og hvad var nærmest? En kamel! Den blev nedlagt og bundet og bollet en pukkel til. Således beretter, stort set, Det fri Aktuelt den 20. marts 1996, at denne voldtægt blev fuldbyrdet et sted i det nordlige Kenya. Hændelsen udløste et slagsmål mellem pårørende til den brunstige unge mand og den besudlede kamels ejer.

Ifølge samme kilde 4. juni 1996 var det en flok trængende svenske tyre der uhæmmet forsøgte at voldtage en lige så svensk politibil indeholdende et styx politibetjent samt en beruser. De hoppede ganske avanceret på bilen både forfra og bagfra, mens bilens passagerer fornuftigt undlod at gå ud.

Et eventyr rigere blev tyrene under politieskorte ledsaget tilbage til de båse det var undveget fra.

Jordens under(endnu en)gang
"Den sjette dag i den sjette måned i skudåret 1996 var forudset som dagen, hvor Antikrist, djævelen, skulle fødes og foranstalte Jordens undergang", skrives der i Jyllands-Posten 8. juni 1996.

Det blev dog en dag som så mange andre – (fældning af regnskov, forurening, sult, trafikkaos osv) – men dette skyldes måske i ihærdig indsats fra de troende katolikker. I Ecuador fandt således katolikker og protestanter sammen i fælles front, og i Lima i Peru foretog såvel hekse som troldmænd en heftig djævleuddrivelse, for at undgå at den onde selv skulle fødes i deres by.

Hvem der har fremsat denne profeti, oplyses ikke. Men enten er fødslen sket i dølgsmål eller også slet ikke. Grebet rigtigt an, kunne denne fødsel ellers have været et vigtigt argument i debatten om abort.

En død samtale?
Ifølge B.T. den 24. juni 1996, og Jyllands-Posten dagen derpå, fører den amerikanske præsidentfrue, Hillary Clinton, imaginære samtaler med nu afdøde personer såsom Gandhi og Eleanor Roosevelt. Det berettes bl.a. i en bog af journalisten Bob Woodward. Det fremgår også, at hun har søgt rådgivning hos Jean Huston, en amerikansk spåkvinde og notabilitet i det åndelige USA.

En kvotefri fangst
I Århus Stiftstidende den 9. juni 1996 kan læses at nogle fiskere fra Malaysia gjorde store øjne, da de hejste et 7,5 meter langt skelet ombord på deres fiskekutter. De troede ifølge avisen at det var intet mindre end en drage de havde fanget. Det tog fiskerne mere end en halv time at hale den usædvanlige fangst ombord.

Hajen fik en lang næse
En haj (art og størrelse uoplyst) i Det Røde Hav havde udset sig en engelsk dykker som middagsmad, fremgår det af Ekstra Bladet 26. juli 1996. Fritidsdykkeren, Martin Richardson, havde i tiden op til angrebet leget med nogle delfiner.

Hajen nåede faktisk at snuppe to mundfulde "engelsk bøf", og middagsmaden gik i panik, sikker på at nu var det slut. Imidlertid kom tre delfiner til hjælp. De lagde sig omkring englænderen og beskyttede ham ved at drøne ind i hajen med deres spidse snuder. Hajen følte sig temmelig stødt og forsvandt. Delfinerne forsvandt først efter at den blødende dykker var nået frem til sin båd. Han var dog så hel, at han selv kunne komme op i båden og nå frem til et egyptisk hospital.

En delfinekspert ved navn Mark Simmons citeres for, at delfiner accepterer mennesker som deres slægtninge, og beskytter os.

Kend din plads!
Nogle flyselskaber er åbenbart meget strikte med, at man sidder på den rette plads.

Ifølge Det fri Aktuelt 27. juli 1996 havde en skorpion således allerede taget plads i et iransk indenrigsfly, da en passager satte sig i samme sæde. Bæstet bed naturligvis fra sig.

Ingen udstrakt service med at anvise anden plads blev udvist. En af de to bejlere til sædet måtte aflives – det blev i dette tilfælde den uheldige skorpion, der ellers havde planlagt en tur fra Kerman til Teheran. Kend din plads – en fundamental sandhed!

Apropos Mars-spasmer
Man kan spille på meget udover instrumenter. En brite havde således i august sidste år satset hvad svarer til omkring 880 kr. på, at man inden udgangen af 1996 ville finde tegn på liv i rummet.

Så kom meddelelsen om spor efter liv på Mars, og Steve Upton kunne indkassere gevisten: 8.800 kr. Den glade nyhed læses i Det fri Aktuelt den 9. august 1996.

Sammesteds finder man et interview med forfatteren Arthur C. Clarke – den 76-årige rumfartsprofet siger: Hvad sagde jeg? Han mener at der stadig må være en form for liv på Mars, for livet er ikke sådan lige til at få bugt med. Endvidere mener han, at Jupiters måner kan være livbærende.

Er man interesseret i at følge med i alle de nyeste aspekter omkring Mars-spasmerne, så kan man kikke sig ind på følgende internetadresse: http://www.fas.org/mars/index.html

Værten er The Federation of American Scientists. Altså: Sammenslutningen af amerikanske videnskabsfolk.

Fingermad
En mand i Tampa, Florida, var ved at tilberede lidt mad i køkkenet af varer, just hjembragt af hans hustru fra det lokale supermarked. Midt i svinesmåkødet fandt han et stykke finger! *)

Slut med håndmadder!
En mand i Norfolk, Virginia, huggede en af sine hænder af, fordi han mente den var besat af djævelen. Han nægtede også kirurger på det lokale sygehus at sætte den på igen. Men det fortrød han. "De burde have have indset, at jeg var skør " udtalte han, og derfor sagsøger han dem nu for en erstatning på tre millioner dollars. *)

Alarmerende nyhed

Det forlyder, at solsorte i Guisborough har lært sig at imitere bilernes tyverialarmer. Det er åbenbart begyndt med, at en eller anden mere eller mindre tonedøv solsort har hørt en sådan, og har troet sit territorium truet. Så den gav igen med samme mønt. Det har så bredt sig til dens artsfæller, og er blevet den helt nye trend blandt solsorte.

Morsomt er det ikke, for det må sandsynligvis betyde et helvedes spektakel i de tidlige morgentimer, især hvis man ynder at sove med åbne vinduer. *)

[*]

*) Kilde til ovenstående er Fortean Times, september 1996. De har det så fra diverse aviser.