af Willy WegnerSet, hørt & læst. Brokker fra massemediernes verden 1997:3

Vil et fremmed rumskib forårsage Dommedag?
I Søndagsavisen fra den 12. januar 1997 kan man læse, at et angiveligt fjentligt rumskib, fire gange større end vor egen Moder Jord, er på vej og vil nå frem i løbet af marts i år. Trine Villemann skriver således om denne sag fra solskinsstaten Miami: "Et fjentligtsindet rumskib, der er fire gange større end jorden, er på vej mod os."

Det fjentlige rumskibet nærmer sig Jorden delvist skjult bag kometen Hale-Bopp, og forventes at være tæt ved vor klode i slutningen af marts. Det forlyder ifølge artiklen, at rumskibet har en besætning på godt og vel 10.000 rumvæsener. Det er faktisk dem der også styrer kometen. Angiveligt vil rumskibet ramme Jorden og udslette alt liv. Derefter indtager de ondsindede rumvæsener Moder Jord.

Det hævdes, at NASA ved alt om denne sag, men fortier det overfor offentligheden. Ahh! – conspiracy ! Hvem der er i besiddelse af denne viden, vides ikke. Hvem siger de er fjentlige? Hvem siger de overhovedet eksisterer? Hvordan kan man styre kometer? Hvis kometen vil drøne ind i jorden, hvordan kan den så samtidig passere tæt forbi? Bopp-bopp!

Ja, ja! – det var så årets første Dommedagsvarsel fra ufologisk institut.

Apropos Hale-Bopp
Også der første nummer af Ufo kontakt fra 1997 bringer en artikel om denne komet. Her ser man imidlertid også kometen som varsel om "det Andet Komme og en vidunderlig, fredelig æra."

Diverse clairvoyante og synske profeter såsom Edgar Cayce citeres, og helt enige er profeterne ikke. Nogle mener nemlig at det ikke vil gå helt fredeligt til: jordskælv, uvejr, oversvømmelser, nød og elendighed. Også passende skriftsteder i Bibelen citeres. På den anden side set, så må der vel blive ret så fredeligt på jorden hvis kometen rammer, altså lige efter – en kosmisk fred -, og der ikke længere er nogen til at citere profeterne, lige som kometerne måske ikke længere har noget at ramme her i nabolaget.

I mellemtiden har sekten Heaven’s Gate overhalet Hale-Bopp og alle de kosmiske spekulanter indenom.

Coleman VonKeviczky
I et af de nyere numre af Saucer Smear fra januar 1997 kan man læse, at vennen Michael Hesemann smigrer ham ud over alle grænser, bl.a. ved at udnævne ham til oberst og fotografisk ekspert.

VonKeviczky, er tidligere major i den ungarske hær, ufologisk våbenbroder med vor hjemlige fhv. major H. C. Petersen, har været slyngbroder med den tyske ufolog Karl Veit, og dertil en utrættelig FN-lobbyist.

I årevis har han og hjemlige HC allieret sig med bl.a. obskure internationale politikere for at få bragt deres ufo-sag på FNs dagsorden. Dels diktatoren Idi Amins styre i Uganda, dels Eric Gairys undertrykkende styre i Granada. Med hensyn til sidstnævnte scorede de en delvis succes, men blev overhalet indenom af en lokal revolution. Der er blevet udarbejdet flere naive slagskrifter, og deres slagsang kunne passende være: "det os der står herude og banker på"!

Vedrørende udnævnelsen til fotografisk ekspert, så husker jeg stadig hans famøse analyse af lysreflekser over Det hvide Hus – de blev udnævnt til intergalaktiske stridskræfter, og jeg husker hans håndtering af et fotografiapparet ved et møde her i Danmark. Han holdt på det, som en nonne holder på en…!

Ufo-litteraturens "bund ti" 
En amerikansk ufolog ved navn Richard Hall har lavet en liste over alle tiders ti værste ufo-bøger, og mellem disse er Desmond Leslie og George Adamskis Flyvende tallerkener er landet . Den ligger altså nummer 1 på bundlisten. Om den faktisk er den bedste af de ti dårligste, eller om det vil sige, at det er den absolutte bund, må man selv om. Men den er der, og det er en af de få der i tidens løb er blevet oversat til dansk. En anden oversat bog på listen er Frank Scullys De flyvende tallerkener fra 1954.

Ellers drejer det sig om Operation Trojan Horse af John A. Keel, Howard Mengers From outer space to you samt Gray Barkers They knew too much about flying saucers . Så er der også Frank E. Stranges bog Stranger at Pentagon . Richard Halls egne bøger er ikke med i listen, skal det lige siges. I øvrigt er ovenstående bog af John A. Keel netop blevet genudgivet her 17 år efter den først så dagens lys.

Jim Moseley, Saucer Smears alt andet end ydmyge redaktør, kalder Richard Hall arrogant, og jeg må så tilføje, at Richard Hall tilsyneladende ikke har meget humor, for et par af ovenstående bøger har giver mig mange muntre timer. Jeg overvejer at lave en (særdeles subjektiv) liste over alle tiders mest morsomme ufo-bøger.

Apropos ufo-bøger 
Para-nyts redaktør forventer at det i år så at sige sprøjer ud med ufo-litteratur.

Mellem noget af det der er sprøjtet finder vi: Ufo danger zone – terror and death in Brazil , skrevet af Bill Pratt. Operation trojan horse af John A. Keel er kommet i ny udgave. William Hamilton III har skrevet et nyt opus i serien Alien magic , og så lidt ufo-religiøst guf med Earth changes Bible af Diane Tessman. Meget apropos kan hjemlige H.C. Petersen præsentere sin bog Over tærskelen til altet , og denne topper nok top-ti listen når det drejer sig om kroner! Endelig venter vi også på endnu en god årgang af Ufo-vision fra SUFOIs Kim Møller Hansen.

Illustreret videnskab
På dette blad har man omsider set lyset! Det nye Illustreret Videnskab har taget det overnaturlige med i sit udbud med temasiderne Videnskab & mystik. "Danmarks bedste sider om det overnaturlige", skrives der. Emnerne i nr. 2, 1997, er bl.a.: telepati, korncirkler, besættelse, afskyelige snemænd og voodoo. Desuden medfølger et lille hæfte: Verdens 3 største mysterier . Disse mysterier er Atlantis, Bermuda-trekanten og tankeoverføring.

Jamen, sker der da noget?
Dette spørgsmål stillede jeg mig selv her til fastelavn, inspireret af en dreng der var klædt ud som et rumvæsen – en alien. Ja, for sådan hang det vel sammen? Man behøver jo ellers ikke ret megen fantasi til at forstille sig, at rumvæsener kunne være så intelligente, at de ville benytte sig af chancen. Slå til for ugeneret, uden at skulle klæde sig ud som mennesker, at spionere blandt jordboere ved lejligheder som fastelavn og diverse karnevaller, hvoraf sidstnævnte Rio-plagiater har plaget os i årevis.

Men er der gang i de der ufoer? For at få svar på et så intelligent spørgsmål måtte jeg naturligvis gå hen, hvor slig viden findes: Internettet! Eller Paranettet, måske. Med ganske kort søgetid og uden alt for megen surfen rundt, fandt jeg ud af: jep! – der er skam gang i den. Nogle ganske korte hypersætninger skal følgende illustrere resultatet af min søgen:

 • 1. januar 1997: Fem landarbejdere i Mexico ser en glødende cylinder svævende i luften nær San Cristobal.
 • 4. januar 1997: To unge mænd ser fire trekantede objekter i Californien.
 • 5. januar 1997: En mand og en kvinde ser et lydløst grønt objekt bevæge sig højt på himlen i Italien.
 • 6. januar 1997: Det svirrer med grønne ildkugler over Italien, og de er blevet set af flere hundrede mennesker. Samme dag styrter et fly ned i Minnesota, USA – man finder vraget tre dage senere, men piloten er væk!
 • 7. januar 1997: Denne gang er det en hel italiensk familie på fire der ser et hvid kugle passere hen over himlen.
 • 11. januar 1997: Denne dag afsløres det, at man har fundet en mystisk korncirkel i Californien – den er tre meter i diameter, og blev fundet af et ældre ægtepar. Samme dag blev der nær Everglades i Florida hørt en underlig rumlende lyd i sumpen. Det kunne muligvis have været en alligator med maveproblemer. Det kan ikke afvises, for nu at bruge en kendt dansk ufologs yndlingsfrase.
 • 12. januar 1997: Et sært ufo blev videofilmet over Phoenix, Arizona. Af og til foretog det 180-graders vendinger. Og i Puerto Rico menes der at være en forbindelse mellem et ufo og en dyrelemlæstelse.
 • 13. januar 1997: Et ægtepar i Fortuna, Californien, var så heldige at se et mærkeligt lys på himlen. Det bevægede sig lidt frem og tilbage på himlen, i en ubeslutsom adfærd.
 • 14. januar 1997: Nær Salerno i Italien ser to turister et objekt med roterende lys stige op bag nogle hustage i Prignano.
 • 15. januar 1997: Et gråt, ovalt objekt bliver meldt til politiet i Italien, måske fordi det tillod sig, uden tilladelse, at passere hen over anmeldernes hus!
 • 16. januar 1997: Over Colorado blev der set en gul-orange gløden og et klart lys på himlen.
 • 18. januar 1997: I Canada, ved Lake Ontario, blev der set et ufo der zig-zaggede hen over himlen.
 • 20. januar 1997: I Portugal ser to mænd et stort lys passere hen over himlen. Det var stort, rundt og kunne ikke beslutte sig for nogen bestemt farve.
 • 22. januar 1997: Et vidne i Ohio kunne berette, at et trekantet objekt, med lys i spidserne, susede hen over himlen, mens hun ventede ved et trafiklys for rødt. Gad vide hvor højt oppe man skal være, for ikke at respektere trafiklyset.
 • 23. januar 1997: En klar grøn ildkugle lyste op på himlen og kunne ses i ikke mindre end fem amerikanske sydstater. En deraf følgende undersøgelse må helt klart ligge hos FBI.
 • 24. januar 1997: Noget der lignede en stor hul stålkugle blev set over det sydlige Texas.
 • 25. januar 1997: Et stort ukendt objekt blev i usa sporet nær en satellit ved navn Telstar 401.
 • 27. januar 1997: Over Nebraska ses der en grøn ildkugle der sendte chockbølger mod jorden. Også i Colorado blev der i løbet af natten set mystiske lys.
 • 30. januar 1997: I mini ø-riget Antigua ses der ufoer som først drønede over himlen som stjerneskud, men som også kunne standse op og tage sig en slapper midt i al travlheden.

Som det fremgår, så vil der ikke blive arbejdsløshed blandt ufologer foreløbig. Men det er lidt bekymrende, at følgende datoer står tomme: 2.,3., 8., 9., 10., 17., 19., 21., 26., 28., 29. og 31. januar 1997. Hjælp venligst redaktionen med at fylde op på disse dage!

The X-factor
Et nyt tidsskrift med dette navn har set dagens lys. Bladet lover artikler om hemmelige dokumenter, paranormale emner, mysterier og ufoer. Det hele i smægtende farver. Vil du vide mere om dette blad, så kan du besøge deres hjemmeside på internettet: http://www.xfactor.co.uk

Tredje Fort-bog 
Charles Forts bog Lo! genudgives nu af Fortean Times. Udgivelsesdagen er 8. maj. Originaludgaven blev skrevet i 1931 og er en samling omkring temaer som monste, mystiske dyr og teleportationer. En bog på 320 sider og forsynet med et indeks til hele herligheden.

Carl Sagans sidste bog 
I Weekendavisen 4. – 10. april 1997 bringes der en anmeldelse af Carl Sagans sidste bog, som forhåbentlig vil blive oversat til dansk. Det er The demon-haunted world .

Anmeldelsen ledsages af et uddrag af bogen, hvor den bekymrede forfatter gør rede for pseudovidenskabens sejrsmarch i form af troen på sunkne fortidskontinenter, ufoer, astrologi og meget mere.

Samtale med en rummand
I Ufo Kontakt 1997 nr. 1 finder man en artikel om Dino Kraspedon [alias Aladino Felix], som angiveligt har talt med en kaptajn fra en flyvende tallerken. Heri fastslås menneskehedens begrænsede kendskab til naturens love. Materialet stammer fra bogen My contact with a flying saucer. Originaludgaven blev udgivet midt i 1950’erne i Brasilien

Slutbemærkningen, der må stå for den ansvarshavende redaktørs regning, siger noget om den millenarisme den danske ufo-gruppe IGAP, der udgiver bladet, står for, nemlig at der skal gives plads for et nyt verdensbillede svarende til det som rumfolkene lever i:

"De har den harmoni, vi ikke kan finde, fordi vi er kommet for langt bort fra vort guddommelige centrum… De har den nødvendige forståelse for medmennesket, fordi de véd, at alt har sin eksistens i Gud. De har erfaret, at der kun kan være harmoni, lykke og fred i overholdelse af de universelle love… Sandelig! Vi har meget at lære af dem!"

Kæledyrsastrologi 
Holder du kæledyr? Har du en hund, en kat eller måske en hamster? En sumpskilpadde, kanske? Og sker det du undrer dig over dit kæledyrs adfærd?

I bladet Fate fra marts 1997 kan du få svar på mange af dit kæledyrs vaner eller uvaner. Astrologen Elizabeth Joyce har, på baggrund af femten års erfaring, nemlig lavet et kæledyrshoroskop.

Jeg har testet det på husets kat – parakatten! Den er født i Vægtens tegn, og skulle ifølge horoskopet være nem at have med at gøre og holde af megen opmærksomhed. Angiveligt skulle kræet fordele sin kærlighed ligeligt på alle familiemedlemmer, men hade at være alene. Elsker til gengæld "blød" musik og god mad, men er stort set altædende. Men de kan følgeligt have tendens til overvægt og skal lige så selvfølgelig motioneres meget.

Selvfølgelig vil husets kat have opmærksomhed, men kun når den selv gider, og så har den altså et vanskeligt og ofte hævngerrigt sind.

Med hensyn til kærlighed foretrækker den husets frue. Og når det drejer sig om musik er den særdeles alsidig. Selv ikke Voodoo Lounge kan tvinge den ud af gyngestolen, når den først har lagt sig.

Mad? Den er pissehamrende kræsen. Kun Science Diet og af og til en god dåse Whiskas med oksekød finder nåde i valg af dens domecile foder. Af det foder den selv løber op foretrække den mus, gråspurve og delvist små solsorte, mens den ikke gider æde mejser endsige det overdådige måltid en due eller måge udgør, men som den pralende hjembringer.

Nok er det en stor kat, men altså ikke mere end den kan springe på en måge og adræt bestige de højeste træer. Så vi behøver ikke at motionere dyret.

Ingen astrolog har endnu kunnet omvende mig – og katten, ja, den lever i lykkelig uvidenhed om, at den er i dyb konflikt med sit stjernetegn.

[*]