af Willy Wegner


Set, hørt & læst. Brokker fra massemediernes verden 1998:5

Stjerneklart, dr. Watson!
Sherlock Holmes og Dr. Watson var på campingtur. Da de havde lagt sig for at sove, sagde Holmes: "Watson, kig op og fortæl mig hvad du ser".

Watson svarede, "Jeg se millioner og atter millioner af stjerner".

Holmes: "Og hvad siger det dig, min kære Watson?"

Watson: "Astronomisk set fortæller det mig, at der findes millioner af galakser og potentielt milliarder af planeter. Teologisk siger det mig at Gud er stor og at vi er små og ubetydelige. Meteorologisk fortæller det mig, at vi vil få en smuk dag i morgen. Men hvad med dig selv Holmes, hvad siger det dig?"

Holmes: "At der er nogen der har stjålet vores telt!"

Således kan det mest nærliggende ofte fortabe sig i uendeligheden! Det fører så videre til næste fragment:

Anmeldelse af en anmelder
Ufologen Richard J. Boylan’s nye bog Project Epiphany anmeldes af Stig Boye Pedersen i UFO kontakt nr. 5 1998. Der er tale om en science fiction-roman. Fiktion er Boylan’s udgangspunkt, det erkender anmelderen, men han kan alligevel ikke skelne mellem fiktionen og egen virkelighedsopfattelse. Eksempelvis skriver Boylan om 12 dimensioner, men "i realiteten er der 24", noterer anmelderen bedrevidende. Når Boylan opererer med de "små grå fra rummet", så eksisterer de ikke skriver anmelderen. Jo, selvfølgelig eksisterer de i Boylan’s fiktive iscenesættelse, det er helt legalt at han skaber sig egen virkelighed. Tydeligvis kan anmelderen ikke forholde sig til det fiktive og anmelde den på de præmisser.

Bogen bedømmes dog som velfunderet og interessant, med spændende og sandsynlige handlingsforløb. "Blot er det synd, at Richard Boylan ikke er fortrolig med alle sagens aspekter", slutter Stig Boye Pedersen. Underforstået: det er han selv?

Samme anmelder har tidligere skrevet et vredt læserbrev til en dansk tv-station og klaget over "Strengt Fortroligt" der havde et ufo-tema i et af seriens afsnit. Sådan er de fremmed rumvæsener slet ikke, var argumentet. I svarbrevet blev det mildt nævnt, at der var tale om fiktion!

Charles Fort har engang skrevet noget i stil med: "Jeg kan ikke kende forskel på det fiktive og virkeligheden, for jeg har aldrig mødt nogen af delene". Det kan opfattes provokativt, eller som en katastrofal mangel på evne til at skelne. Omskrevet til denne siutuation kunne det passende hedde: "Fiktion eller virkelighed, det er ét fedt, bare det passer ind i min virkelighed!"

Apropos Richard Boylan
Boylan har tidligere skrevet bogen Close extraterrestrial encounters (1994) og i denne beskæftiger han sig i embeds medfør – psykolog, Ph.d. – med aspekter omkring personer der hævder at have været bortført af rumvæsener. Angiveligt er dette ikke science fiction. Det er ifølge Saucer Smear nr. 5 1998 heller ikke fiktion, at Richard Boylan har mistet sin bestalling til at praktisere sit fag i Californien. Der var lidt fidelihut med en kvindelig patient samt andre uregelmæssigheder! Set i relation til den verserende Clinton-sag, så må det vel blot siges at være det modsatte af uamerikansk virksomhed!

Men iøvrigt kan du jo tage et kig på Richard Boylan’s hjemmeside .

Gøgeredens museum
Besøg Kooks Museum . Et digitalt museum hvor udstillingsmontre er erstattet af klikbare steder om forskellige skøre personer m.fl. Her kan du blive orienteret om det Para-nyt kalder "Crackpots of the first, second and third kind". Og ligesom der i Tour de France findes stigninger på ruten af forskellig kategori alt efter sværhedsgrad, og med de vanskeligste udenfor kategori, så er der også på dette museum tossehoveder der kan siges at være udenfor kategori.

Der er åbent døgnet rundt, og Para-nyts redaktion har tilføjet et link til Kooks Museum på vores para-link side. Museets kurator hedder Donna Kossy.

IGAP-nyheder
Ifølge nyeste nummer af UFO-Kontakt fra IGAP (nr. 5 fra september i år), kan det læses at Steven Geer, lederen af den amerikanske ufo-organisation CETI – Center for studium af ET intelligenser – stadig arbejder på at få den amerikanske regering til at afholde en høring om, hvad man ved om de fremmede fra rummet. I den forbindelse ønsker man frit lejde til oberst Philip Corso, forfatteren til bogen The Day after Roswell . Bogen er iøvrigt, meget apropos ovenstående fragmenter, blevet dømt til at være en omgang selvpromoverende mere fiktion end fakta.

Imidlertid skal man rette forespørgsel om frit lejde til enten Himmel eller Helvede, for Philip Corso døde ifølge en CNI newsbulletin den 16. juli 1998 – 83 år gammel. Dersom der gives frit lejde vil det forhåbentligt danne præcedens. Iøvrigt må der været tale om organisationen CSETI (Center for the Study of Extraterrestrial Intelligence). Nysgerrig? Så besøg CSETI på nettet, de har et svensksproget site HER !

Maria Reiche er død
Mange har hørt eller læst om Nazca-linjerne i Peru. Myterne har floreret og Däniken, Charroux med flere har fabuleret om disse geoglyffer som værende en tidligere landingsbane for ikke-jordiske væsener. Siden 1946 har Maria Reiche udforsket disse linjer og dyre-figurer, og hun var ikke med på vognen der indeholdt disse fantasifulde forklaringer. I 1968 udgav hun Mystery of the desert. Maria Reiche blev 95 år.

Kattedyr i Hundslund!
I fire spalter kunne Horsens Folkeblad den 24. september 1998 meddele: "Første foto taget af stort kattedyr".

En politiassistent har i Hundslund taget et foto af en los eller et andet "eksotisk" kattedyr. Det listede sig ind på nogle rådyr. Om det så er det kattedyr, som Folkebladet havde udlovet en dusør på, er imidlertid tvivlsomt. Læs om dette i Der er noget los i Odder!

Jeg var straks ind for at forhøre vores egen ret store huskat, der på en prik lignede den på avisbilledet: mørk pels og hvid "hagesmæk". Men forgæves, og hvordan skulle den dovne kat da osse ha’ været helt i Hundslund. I sin vilde ungdom har dens største bytte været en måge.

Nå, men skovfoged Jes Kramer skulle ha’ politiassistentens foto til nærmere analyse.

Den 26. september kunne Folkebladet meddele: "Det var kun en kat". En los kunne der slet ikke være tale om. Jes Kramer antager at der enten har været tale om en stor velnæret gårdkat eller en stor racekat, eksempelvis en norsk skovkat. De kan være to til tre gange større end almindelige huskatte.

Den forklaring "køber" politiassistenten ikke, idet han udtaler: "Nu har jeg jo heldigvis selv set den, og hovedet og kroppen er simpelthen alt for store til, at der kan være en kat".

Men den "køber" Folkebladet til gengæld heller ikke. Så der ligger stadig en dusør på 1.000 kroner og venter. Men ellers tag til Nordsjælland, inden man skyder en derværende los.

Dyrene Beskyttelse vil have lossen skudt! (Se opdateret kommentar )
Ifølge Ritzaus Bureau 15 juli 1998, så har der i løbet af sommeren huseret en los – eller andet kattedyr i Nordsjælland.

Mange mennesker har til Dyrenes Beskyttelse fortalt, at et stort kattedyr lusker rundt ved Ravnholt skov. Skov- og Naturstyrelsen har en mere dyrevenlig holdning, de mener, at hvis det bare er én los, så skal den have lov at leve. Er den alene kan den jo af gode grunde ikke ikke stifte familie. Man må så håbe, at lossen holder sig til de statsejede skove, indtil den dør af alderdom eller ensomhed.

Det beroliger ikke Jørgen Krogsgaard Sørensen fra Dyrenes Beskyttelse i Gladsaxe. Han er overbevist om, at der er en los ved Ravnsholt skov. Han fortæller at han selv har set poteaftryk af den og fået henvendelser fra personer, som enten har set dyret eller hørt det hyle om natten. Til Ritzau udtaler han, at en los sagtens kan leve i Danmark. (Som det fremgår nederst, havde Jørgen Krogsgaard Sørensen ganske ret.)

Så Dyrenes Beskyttelse advarer folk om, at de skal se nøje efter i brændeskure eller drivhuse, hvor lossen kan tænkes at opholde sig, og Jørgen Krogsgaard Sørensen siger videre: "Vi må se realiteterne i øjnene: Den kan blive farlig for mennesker, hvis den overraskes for eksempel i et udhus og har fået afskåret sine flugtveje".

Derfor bør lossen aflives! Den hører slet ikke til i den danske fauna. Dyrenes Beskyttelse vil begynde at lægge høns ud til den for at forsøge at indkredse dyret i det nordlige Allerød, hvor den er set. Vi må så håbe, at man finder nogle høns der heller ikke hører til i den danske fauna!

Men er der nu osse en los? Skal man vælge mellem to forklaringer – en sandsynlig og en usandsynlig – så ligge den sandsynlige forklaring snublende nær. Men til gengæld er der unægtelig langt mere spænding ved usandsynlige forklaringer. Men vi tager den sandsynlige:

En beboer i Stavnsholt mener at der er tale om en norsk skovkat. De er ofte to-tre gange større end almindelige huskatte. Tilmed ved han, at den hedder Victor, er kælen og holder mest af fiskemad på dåse. Om den så er blevet træt af denne kost skal lades usagt, men den var gennem nogen tid smuttet fra sin ejer og var efterlyst med opslag i nabolaget.

Ingen forlydende om at en los er blev skudt foreligger. Ej heller om Victor er vendt hjem.

Imidlertid slutter eventyret alligevel med et dødsfald. Lossen – for der var en los – blev skudt. Ved ikke at læse grundigt nok i dagspressen den efterfølgende måned, har skrivende redaktør samtidig – her indrømmet – skudt sig selv i foden. Læs selv:

Kommentar modtaget i juni 2005:
Det er med stor undren at jeg læser deres indlæg på Google siderne. Det er åbenbart gået dem forbi at det er oplyst til pressen at den omtalte Los blev aflivet med et skud fra et jagtgevær d. 25-08. 1998 kl. 23.20  da den prøvede at komme ind i en hønsegård.
Undertegnede var selv d. 29-08. 1998 oppe og besigtige dyret, det var en Nordisk Los, en hun som var voldsomt udmagret, der er for mig ingen tvivl om at dyret har levet som tamdyr og så været til besvær, det siger mig igen at der skal være forbud mod at holde den og lignende dyr fra den vilde fauna som hobbydyr.
Mvh Jørgen Krogsgaard Sørensen

Lyskugle i Hessdalen
Ifølge det norske Dagbladet fra 7. September så fem personer fredag den 4. en uhyggelig lyskugle da de kørte gennem Hessdalen. Først var den grøn, siden rød, og tydeligvis ganske tæt på.

Hessdalen er legendarisk for sine mange lysfænomener, og en ufo-organisation har opsat overvågningsudstyr. Et automatisk kamera opfangede da også fænomenet som et gult lys.

Rødt, grønt og gult – men nej, der var ikke tale om et flyvende trafiklys. Nå spøg til side, faktisk blev vidnerne ganske forskrækkede, og det gav en søvnløs nat. På den anden side gav det yderligere materiale til højskolelærer Erling Strand, der er en af hovedmændene bag over Projekt Hessdalen. Han skal til Spanien i løbet af oktober og berette om den norske ufo-overvågning på en ufo-kongres.

[*]