af Willy Wegner


Set, hørt & læst. Brokker fra massemediernes verden 1998:6 

Forkullede kultmedlemmer
Ifølge Associated Press den 5. oktober 1998 er 7 medlemmer af kulten Youngsang Church i Syd Korea blevet fundet døde i en varevogn. De var brændt til ukendelighed. Politiet mener at der er tale om et rituelt selvmord. Slægtninge har meddelt, at kultens leder, Woo Jong-min, i juli forlod Seuol. Han skulle ud på en "evighedsrejse" sammen med seks medlemmer. Paradoksalt nok er det kultens lære, at de aldrig vil dø, men leve et lykkeligt liv i himlen. Spørgmålet er så hvodan kulten definerer det at "dø"!

Hemmingways genfærd
Skal man tro en sædvanligvis pålidelig kilde, det vil her sige Reuters den 4. maj i år, så er adskillige cubanere blev temmelig skræmte.

Det har "vist" sig, at et spøgelse, antagelig en transparent Ernest Hemmingway, hjemsøger sin tidligere bopæl i nærheden af Havana. En tidligere ansat har fortalt, at Hemmingways spøgelse dukkede op ved fuldmåne og forfulgte ham ad vejen ned mod Finca Vigia.

Ifølge beskrivelsen var spøgelset en høj mand med rødligt ansigt. Han gik langsomt og var iført bermuda-shorts, en lidt snusket skjorte og lædersandaler. Andre tidligere ansatte har ligeledes haft mærkelige oplevelser. Tre af de ansatte sagde op efter lignende hændelser.

Fra nyhedsbureauets side spekuleres der lidt: – er det mon et rygte der er spredt for at lokke turister til. Vi man gerne vise Nobel-prisvinderens hus Finca Vigia frem, der hvor har fra 1939 og frem til 1960 skrev nogle af sine mest kendte værker. Hvis det virkelig er tilfældet, så har det klart den negative bivirkning at det skræmmer de ansatte væk! Men det er ikke til at vide, for som bekendt er sandheden der ude – langt ude!

Hård konkurrence mellem astroarkæologer
I fortolkningen af menneskehedes fortid og samspil med eventuelle "guder" fra universet, er det svært at være original. Især i kølvandet på forfattere som Erich von Däniken, der jo i tidens løb har slynget om sig med halve påstande og hele løgne.

I de senere år er der imidlertid vokset en ny produktiv generation af astroarkæologer frem af samtidens muld, men om det så er blevet bedre? Ja, det er til diskussion! Der er eksempelvis tale om personer som Robert Bauval, Graham Hancock og Alan Alford, samt "evigt unge" Zecharia Sitchin.

For et par måneder siden udgav Alan Alford sin bog The Phoenix solution . Selv mener Alford med denne bog at præsentere en helt ny dimension i forståelsen af fortidens mysterier. Svaret på det hele ligger i den gamle egyptiske religion. Samtidig forholder han sig kritisk i forhold til sine fagfæller og afskriver totalt Sitchin. Vil du vide mere om Alan Alford, så besøg hans officielle hjemmeside: www.eridu.co.uk

Ifølge Hot Gossip UK, oktober 1998, går der rygter om, at Graham Hancock er godt sur i skralden over at Alford præsenterer en ny teori der konflikter med hans egen. Det er med til at skabe forvirring omkring sagen. Bedre er det sikkert ikke blevet af, at Alford kalder Bauval og Hancock for New Age-banden.

Som Hot Gossips redaktør, Georgina Bruni, skriver: "Wowee, og jeg troede kun det var ufologer der sloges med sig selv." Kilde: www.hotgossip.co.uk/unexgoss.html

Liv andetsteds i universet?
Ifølge en pressemeddelelse fra Associated Press den 15. oktober 1998, så er der hos flere og flere videnskabsfolk en optimisme med hensyn til at finde liv i rummet – måske intelligent liv sågar.

Det er ikke så meget i vores eget solsystem vi skal søge og forhåbentligt finde intelligent liv. Men det skønnes at en form for liv kan have eksisteret eller eksistere på Mars eller Jupiters måne Europa, der menes at have et hav, eller en anden Jupiter-måne, Ganymedes.

Men jagten står på. Chris Chyba fra Stanford universitetet refereres for, at der i dag er sporet mindst tolv planeter i kredsløb omkring andre stjerner. Imidlertid er der tale om planeter på størrelse med Jupiter, og ikke som lille Moder Jord. De små planeter er vanskeligere at finde, men videnskabsfolkene mener, at det skal nok komme.

Imidlertid er det ikke nok at der er planeter i et solsystem, de skal også helst kredse i stjernens biosfære. Den stjerne de kredser omkring skal helst være af en vis beskaffenhed. Således er for meget solskin ikke altid af det gode – det er ikke sundt at opholde sig i et løbsk solarium. Og systemer med dobbeltstjerner lades stort set ude af betragtning. De udgør alene over halvdelen af kendte systemer og er alt for ustabile.

Endelig er det ikke smart for livs udvikling, at en planet ustandselig bliver bombarderet med store meteoritter. Selv har Moder Jord været beskyttet af store planeter som Jupiter og Saturn, der som en slags "støvsugere" har tiltrukket den slags "bomber" fra universet, selv om vor klode bestemt også har sine ar.

Liv, som vi kender det, er kræsent.

Bombeeksperter og kunst
En underlig indretning dalede ned over byen Waterford, skriver Ekstra-Bladet den 6. oktober 1998: "Mystiske orange og hvide faldskærme fastgjort til nogle meget underlige stativ-tingester lavet af stålrør…" Beskrivelsen fortsætter: "Inde i de én meter høje stativtingester hænger nogle reagensglas med en uidentificeret klar væske inden i. Glassene er forseglet med voks." Yderligere var der en plast-kasse med et rødt fingeraftryk. "Ren X-files", skriver Ekstra-Bladet

Denne landing satte gang i såvel politi, lokale brandmyndigheder og hærens bombeeksperter.

Men, nej – der var ikke tale om en sonde fra en anden verden. Dagen efter udsendte Reuter men meddelelse om, at den kunstneriske direktør for Garter Lane Arts Centre i Waterford, Annette Clancy, kunne afsløre at der var tale om en kunstnerisk happening. Det underlige stativ var læsset af en lastbil på stedet, og var aldrig dalet ned "from out of the blue". Således kom et opbrud af myndighedspersoner ufrivilligt til fernisering, og kunstcenteret i Waterford i pressen.

Et klogt lille svin
Ann Altsman fra Beaver Falls nær Pittburgh er den lykkelige ejer af et asiatisk hængebugsvin ved navn Lulu. Hun – svinet altså – vejer 75 kilo, mens livmålet diskret udelades. I et nyhedsbrev den 10. oktober 1998 meddeler Associated Press, at svinet har reddet sin ejers liv. Ann Altsman fik nemlig et alvorligt hjertetilfælde, og ifølge historien drønede Lulu ud gennem sin griselem, åbnede havelågen og smed sig demonstrativt foran en bil på vejen. En bilist standsede og fulgte så efter Lulu ind til den syge, hjælp blev tilkaldt, og Ann Altsman reddet. "Bare et kvarter mere, så havde det været sket," udtalte en læge med løftede øjenbryn. Men ingen medalje til Lulu, trods hæderfuld indsats, hun blev spist af med en syltetøjsbolle.

Julegave til dine stueplanter
Hvordan har din Pelagonie det? Og hvad med den nys indkøbte Julestjerne? En japansk opfinder har løsningen. Ifølge Politiken 22. november, så har Mitsue Ishikawa opfundet et apparat som med lys og musik, via elektroder på planternes blade, afslører om dine stueplanter trives godt og er tilfredse med din omsorg.

Døduhyggeligt!
Ifølge Horsens Folkeblad 21. november, så blev der i Bonn, Tyskland,  fundet et skelet i en lænestol foran sit tv-apparat. I stuen var desuden et juletræ med blinkende lys, og foran manden lå et ugeblad fra 5. december 1993. Avisen skriver: "Manden, eller rettere skelettet af ham, blev fundet af udlejeren, som brød ind i lejligheden, efter at manden ikke havde betalt husleje de seneste måneder. Ingen af hans naboer havde bemærket noget, da manden, mens han var i live, holdt sig for sig selv."

Historien "lugter"! – Havde manden virkelig forudbetalt husleje i så lang tid, at udlejeren kun savnede husleje for de seneste måneder ? Og hvad med el-regningen for det blinkende juletræ, og andre regninger, for den sags skyld.

Det er ingenting mod Internettets skadelige virkninger. Billedet her viser en dansk "net-nørd", der aldeles glemte at spise, fordi han var i et afhængighedsforhold til sin surfen på nettet – med et alt for langsomt modem! Tro det eller ej – det er ganske vist!

[*]