af Jens Laigaard

Dette er en variant af boganmeldelser og -omtale. Para-nyt vil af og til foretage et punktnedslag på Internettet. Vi vil se på en hjemmeside og anmelde eller omtale den.

Det er selvfølgelig et her-og-nu billede, men måske et tips til Para-nyts læsere om et link der er værd at følge fremover, og således belønne det med et bookmark. Det kan også være et hint om det modsatte.

Mange husker sikkert med fryd, hvordan en gymnasielærer fik den førende danske erhvervsastrolog Ole Giber i gyngen. Lektoren sendte fødselsdata for den nazistiske krigsforbryder Josef Mengele til Giber, som kvitterede med et meget positivt horoskop. "Dødsenglen fra Ausswitz" var ifølge Giber et rart menneske, som var velegnet til at arbejde med andre. Her hentydes formentlig til de 400.000 jøder, som Mengele skaffede af vejen, eller måske til hans medicinske eksperimenter!

Mengele-historien er naturligvis med i lektorens egen hjemmeside – han hedder i øvrigt Mogens Winther, og ved siden af sit arbejde på Amtsgymnasiet i Sønderborg er han dansk repræsentant for European Association for Astronomy Education. Og så er han, som hjemmesiden demonstrerer i rigt mål, en af de mest vidende og bidende kritikere af astrologi her i landet.

Grafisk er hjemmesiden ret kaotisk. Store og små typer veksler lystigt, illustrationerne er endnu mere sparsomme og kedelige end i Para-nyt, så er man advaret, og halvdelen af teksten er understreget. Men det er netop links til de skarpe og afslørende artikler, som er sidens force. Her finder man bl.a. en god artikel af psykolog Mogens Jacobsen, samt en af den århusianske stud.scient. Klaus Seiersen. Han har også brillieret i den ædle sport at fange Giber med bukserne nede. Seiersen sendte fødselsdata for en af USAs mest berygtede massemordere til Giber, som i sit horoskop bl.a. skrev: "Du plages af en ide om, hvordan man skal opføre sig korrekt, hvilket gør dig overkorrekt med en manglende evne til at slå dig løs." Seiersen tilføjer tørt: "Under retssagen indrømmede Jeff Dahmer at have haft seksuel omgang med flere af sine ofre, efter at døden var indtrådt."

Det er med lidt blandede følelser, man bladrer i denne hjemmeside. På den ene side er det fornøjeligt at overvære, hvordan Mogens Winther tæsker løs på astrologerne med sin skolemester-pegepind. På den anden side er tonen ofte så vrængende eller forarget, at man fristes til at titulere hr. Winther som ASTROCOP, men det tør man alligevel ikke. For når man vil klikke på e-mail til Winther, står der: "Kun seriøse henvendelser besvares." Det giver også lidt af tonen.

Men til syvende og sidst er siden dog et plus for det danske cyperspace. Der er masser af astrologi på Internettet, men hvor mange kritiske hjemmesider er der egentlig om emnet? Det er virkelig velgørende at se astrologerne få nogen på ørerne!

Der er en del danske links at køre videre på, dels til åndsbeslægtede skeptikere i Skandinavien og USA (gæt hvem), dels til arvefjenderne, danske og udenlandske erhvervsastrologer. Så kan man selv besøge dem og se hvor frække de er. Udmærket, Winther, De får tre stjerner og en enkelt planet.

Kilde: Para-nyt 1998 nr. 1

[*]