af Willy Wegner

Satans osse!
Jeg sagde det skam ikke højt, men tænkte det! Avisen var ikke i postkassen den dag, hvordan skulle jeg dog skylle kaffen ned, når det ikke var med alverdens lokale som globale gebrækkeligheder ved siden af koppen? 

Nød lærer desperat mand at rode i reklamebunken – for reklamerne, de var selvfølgelig kommet! Åh ja! – KuponNyhederne 1 – dog en slags nyheder, og så i farver. Bedre end sengetøj fra Larsen, ugens tilbud hos købmand Kurt eller sidevis af elektriske vidunderapparater til køkkenet.

På side 82 i det meget alsidige hæfte slår lynet ned, hen over et dobbelt opslag står skrevet:

– GRATIS – GRATIS – GRATIS – GRATIS

Og hvad læser jeg: "Jeg er så træt af at se, at nogle mennesker altid får, hvad de ønsker sig her i livet… mens andre er tvunget til at kæmpe hver dag mod modgang," siger den berømte clairvoyant Maria Duval. Jeg må sande hendes ord. Andre har sikkert fået avisen den dag, mens jeg…

Medfølende overfor alle de modgangsramte mennesker har hun gavmildt besluttet, "at tilbyde de første 500 personer, der returnerer bestillingen nedenfor inden 10 dage, hendes berømte talisman gratis. Den kan, hvad De vil se om et øjeblik, bringe lykke, fremgang og en ekstraordinær livskraft."

Maria Duval er ikke hvem som helst. Hun er intet mindre end verdens største clairvoyant , skrives der i KuponNyhederne. Hendes talisman har bevist sit værd, erklærer Maria Duval. "Den rummer mere seriøse kræfter end visse andre såkaldte lykkebringere, som De måske tidligere har modtaget. De kan, blot ved at røre ved den, føle dens udstråling og dens magnetiske kraft i Deres hænder."

At Maria Duval er en person af betydning kan læses sort på glittet papir:

"Pressen har ofte betegnet hende som en "menneskelig radar". Hun er formand for Institut Français de Recherche en Parapsychologie (det franske institut for forskning inden for parapsykologi), medlem af og foredragsholder i "Faculté libre d’Astrologie", clairvoyant i Societé d’Etude Psychique et Parapsychique.

Stenrige industrifolk, kunstnere, forfattere og politikere strømmer til hendes dør. En stor bank bruger hende ved ansættelse af ledere, og endog Pave Jean-Paul II i egen høje person modtog hende under den første verdenskongres om videnskab og religion på Vatikanstatens universitet for parapsykologi, der ledes af fader Andréas Rech." Som kilde angives: Le guide des Voyants et Astrologues. (Guide for clairvoyanter og astrologer)

Eksempel på eksempel følger med vidnesbyrd om denne talismans styrke. Nogle har efter modtagelsen vundet i lotto, andre i tips. Beløb på op til 50.000 kroner nævnes. En fransk kvindes mand har indforstået forladt hende, men efter hun fik sin talis man i huset vende hendes mand tilbage. En ungarsk kvinde skriver: "Jeg har lagt Deres talisman i min tegnebog, for jeg var syg og jeg havde alvorlige økonomiske problemer. På det tidspunkt, hvor problemerne var størst, lykkedes det mig at løse dem. Jeg har fuld tillid til Dem." En tjekkisk mand oplyser: "nogle dage efter at jeg havde modtaget min talisman, fik jeg et godt job, og min økonomiske situation er blevet bedre. Jeg føler mig godt tilpas."

Se, hvis nu denne mirakuløse talisman kan få min avis til at komme til tiden, og så lidt kroner i tilgift, ja, så var det måske slet ikke så tosset. Kuponen blev udfyldt, en kuvert blev skrevet og et frimærke slikket. Yes! Afsted med brevet til Maria Duval, Postboks 110, Skovlunde Torv, 2740 Skovlunde.

I skrivende stund ligger jeg dagligt på lur efter postbudet, i håb om at han vil levere en talisman fra Maria Duval. Hvem ved, måske når jeg ikke at komme mellem de 500 første der skriver efter den. Og hvordan den sarte talisman skal håndteres ved jeg alt om, det står i annoncen:

"Når De modtager pakken, der indeholder Deres talisman, skal De åbne pakken forsigtigt (De må kun åbne pakken, når De er alene). Tag dernæst Deres talisman i hånden. Se på den i nogle minutter. Læg den dernæst i en taske eller i en lomme på noget tøj, De ofte går med.

De behøver ikke at vente længe, før De vil kunne konstatere ændringer i Deres liv. Allerede efter 48 timer vil De se, at Deres talisman begynder at virke. Hvordan kan De se det? Der er flere måder, for eksempel:…"

Her nævnes så muligheden for et stort beløb i Lotto eller Tips. [Jeg må altså i gang med at spille, hvad jeg ellers ikke plejer.] Jeg kan genvinde en tabt kærlighed! [Tja, gad vide hvad min kone siger til det?] Jeg kan også opleve, at et af mine ønsker kommer til virkelighed, hvilket jo kan være hvad som helst. Endelig vil en person der betyder noget for mig, rette sin opmærksomhed mod mig. Sådan lyder mulighederne, for helt bestemt hvad der vil ske kan verdens største clairvoyant ikke forudse, for som der skrives:

"Man kan faktisk ikke rigtig sige, hvad der vil ske for Dem. Fordi alle er forskellige. Det ser ud til, at virkningerne af denne talisman tilpasses hver enkelt persons ønsker og behov. Hvis De for eksempel mangler penge, vil Deres talisman først og fremmest øve sin indflydelse på pengespil. Hvis De mangler kærlighed, vil Deres talisman tiltrække den slags mennesker, som De søger. Hvis De har en mand / kvinde, der ikke længere nærer de samme følelser for Dem som i starten, vil Deres talisman indvirke på Deres partners hjerte."

Nogle dage senere, på vej hjem fra arbejde, åbner jeg for radioen. Mens jeg kører hører jeg pludselig navnet Maria Duval nævnt. Jeg skruer straks op for – jeg tror det er Hovedkvarteret, jeg lytter til.

Alle mine forhåbninger falder til jorden. En radioreporter ved navn Lau har prøvet det samme, nemlig at skrive til verdens største clairvoyant. Når ja, han har fået sin talisman, en lille papskive med guldtryk, samt et seriefabrikeret "personligt" brev.

Det kritiske bæst har prøvet at støve Maria Duval op. Han har ringet til adressen bag postboksen i Skovlunde, men det var ikke Maria Duval der tog telefonen. I stedet blev han desillusioneret henvist til et reklamebureau i Nordsjælland. Her fik han at vide, at Maria Duval virkelig eksisterede, og at hun boede i Frankrig – selvfølgelig! At hun i øvrigt også er aktiv i andre europæiske lande, for eksempel England. Faktisk lykkedes det Lau et-eller-andet at få hendes telefonnummer.

Men forgæves. En halv snes gange har han ringet til hendes telefonsvarer, og håbet på at hun ville ringer tilbage, men det var endnu ikke sket. Instituttet hun skulle være leder af i Frankrig eksisterer tilsyneladende slet ikke, osv, osv. Ingen kendte noget til verdens største clairvoyant ! Måske er hun i virkeligheden verdens største [ meget uartigt ord ]!

Nå, men det kan da godt være at jeg med rette kan føle mig ført bag lyset – eller også har det virket for mig. Det kunne jeg vælge at tro! For lige siden jeg sendte brevet er avisen kommet regelmæssigt hver dag!

PS! Jeg venter dog stadig på svar fra Maria, og lover at fortælle hvad hun skriver til mig, hvis hun altså skriver!

Og så en kur mod fladballerøv?

Mens jeg rodede i reklamerne hin ulyksalige eftermiddag faldt jeg også over en anden lignende tryksag: Danmarks STORE Kupon Katalog .2

Mærkværdigvis – synkroniteten længe leve! – så fandt jeg også her på side 82 noget særdeles interessant: Sensationel brystcreme former og udvikler din barm! Bio Lift hedder cremen, og kun 249 kroner for en portion. Ingen gratis prøver her!

Ikke fordi at jeg tilhører den primære målgruppe i denne annonce, men skeptikeren i mig fik et bio lift. En brystcreme, godt nok udviklet af amerikanske forskere, kan allerede i løbet af 14 dage give brysterne på de lyksalige kvinder en fastere form og få vævet til at vokse. "Du vil mærke en større kløft mellem brysterne og efter 3 måneder vil du føle en stor tilfredsstillelse enten du går i en nedringet selskabskjole eller bikini", lover annoncen fra Direct Import i Frederikssund. Fremhævet står der også: "Du kan øge brysternes størrelse med op til to størrelser." Dét specificeres ikke yderligere!

Det loves at man kan glemme alt om kirurgiske indgreb og kunstige indlæg. Bio Lift vil øge hudens fugtighed, gøre huden glat og smidig. Brysterne vil blive større og fastere og brystmuskulaturen styrkes. Endelig står der at Bio Lift " Lufter brysterne op".[Undertegnedes undrende fremhævelse!]

Mirakelcremen har angiveligt allerede glædet mange unavngivne skuespillerinder i Hollywood samt amerikanske fotomodeller, men er nu tilgængelig for alle, noteres det i annoncen. Der er absolut nydelige fotos af modeller iført nydeligt udfyldte bh’er.

Skulle der findes en sådan creme, så måtte den vel også kunne benyttes af mænd? Har man tynde håndled, slaskede lægmuskler og underudviklede biceps, eller en forsiddet fladballerøv – så må det vel også hjælpe dér. Slut med alt det anabolske, slut med styrketræning – efter 3 måneder må kløften mellem ballerne vel også kunne ses iført bukser med lav talje, når man snører sine sko, eller er iført badebukser model strandløve?

Men, men, men! Nederst til venstre er der desuden to mindre fotos af en model efter princippet FØR og EFTER. – De to billeder er absolut identiske, der er ingen forskel på FØR og EFTER. – Jeg brugte læsebriller og lup!

Og hvad kan man så lære af det? Man kunne måske spørge verdens største clairvoyant!

Kilder :

  1. Bonniers KuponNyhederne, D2-Januar 1998
  2. Danmarks STORE Kupon Katalog (Øst/Vestjylland) December 1997

Læs: Svar fra Maria Duval

Kilde: Para-nyt 1998 nr. 1

[*]