af Willy Wegner

Læsere der står på her, bør først læse mit indlæg i forrige nummer af Para-nyt: Kuponklipperier.

Det lykkedes! Jeg har fået tilsendt min helt egen talisman fra Maria Duval. Jeg modtog brevet i slutningen af januar. Min lykke er gjort!

Jeg gjorde som anvisningerne bød mig. Brevet blev åbent mens jeg var alene, ingen andre måtte se min talisman, endsige røre den! Hvis andre rører den vil jeg muligvis ikke kunne undgå "negative vibrationer", som der står i følgebrevet. Men således som jeg gjorde det, har den stadig bevaret de "stærke beskyttende kræfter".

Der stod intet om at jeg ikke måtte prale med min talisman! Det er en gylden skive pap på 8×8 cm med løvomkranset kors, cirkel og stjerne samt en masse små symboler.

I kuverten lå der også et helt personligt pc-"håndskrevet" flettebrev til mig fra Maria. Brevet indeholder nogle astrologiske fakta [!] om mig, pædagogisk begyndende med de gode nyheder, nemlig at jeg vil opleve en tid med mere held end jeg plejer. Herefter følger en masse flatterende egenskaber, som jeg labber i mig. De dårlige nyheder dukker heldigvis aldrig op. Medmindre sætningen "Du er direkte, energisk, nogle gange aggresiv og stridbar", skal opfattes som en dårligdom?

Bilagt Maria Duvals opløftende brev finder jeg også "Ordreseddel til forudsigelser". Her kan jeg bestille mit personlige horoskop og min helt egen "Lykkekalender" for kun 340 kroner, idet Maria Duval har slået en hundredelap af i prisen – måske fordi det er mig? I tilgift er der to gaver: En test hvor jeg kan afprøve mine psykiske og synske evner, samt et sæt på 22 tarotkort.

Et sikkerhedsnet på bestillingen er dog spændt ud, for er jeg ikke tilfreds med mit horoskop kan jeg returnere det og få pengene tilbage. Der er en frist på en måned.

Da jeg skulle til bilen, fandt jeg en 50 øre – ja, ja da – det var da en begyndelse! Opflammet begav jeg mig hen til nærmeste kiosk og købte en lynlotto. (Hele vejen gik jeg og stirrede ned for mig, måske var der mere at finde?) Dernæst expedit hen til banken for lige at checke mine præmieobligationer endnu en gang. Men ak, ingen lotto-gevinst og ingen af mine obligationer var udtrukket. Stik modsat læste jeg senere i avisen (der stadig kommer til tiden), at Lykketoft havde bekendtgjort, at det nu var slut med præmieobligationer og at deres handelsværdi var halveret! (Han burde tage navneforandring! – I det mindste de to første stavelser.)

Måske er det min egen skyld. Jeg kommer i tanke om, at katten var tilstede, da jeg åbnede brevet! Den så min talisman! Men alligevel!

Jeg mangler stadig at tjene 3,25 kr. ind til mit brev til Maria Duval. Og så vil jeg ellers afskrive hende. Hun bliver aldrig min penneveninde. Og så ikke ét ord mere om den sag!

Konsekvens: nej tak til reklamer?

Men Maria Duval fortsatte og fortsatte…

Kilde: Para-nyt 1998 nr. 2

[*]