af Willy Wegner


Kim Møller Hansen

    Mysteriet om UFO’er / af Kim Møller Hansen. – København : Gyldendal Undervisning, 1998. – 54 s. : ill. – ISBN 87-0031704-7. – Kr. 80,00 (excl. moms).

I slutningen af januar 1998 udkom bogen Mysteriet om ufo’er . Den er skrevet af Kim Møller Hansen (foto) og er den 33’te titel i serien "Mysteriet om…", som forfatteren selv redigerer for Gyldendal Undervisning. Målgruppen er de 9-15 årige mysteriehungrende børn.

I bogen går den erfarne forfatter og ufolog løs på nogle af de aktuelle ufo-myter. Det gælder således det påståede ufo-styrt i Roswell, [hvor amerikanske ufo-fanatikere sidste år afholdt et, øhh – lad os kalde det ufo-karneval i anleding af 50 året for styrtet]. Der er et kapitel om de obducerede rummænd, således som nogle af os så det i et filmindslag på fjernsynet. Og så er der noget om de mystiske "mænd-i-sort" – ufo-bevægelsens helt egen terror-gruppe.

Dertil kommer beretningen om en dansk observation fra Vejle den 29. september 1995. En ung mand er på vej for at besøge sine forældre. Pludselig er bilen badet i lys fra oven. Bilens motor går i stå. Lyset strømmer ud fra et mærkeligt objekt med en nærmest "toblerone-formet" overbygning.

Der er også et afsnit om en bølge af ufo-iagttagelser over Belgien i 1989; læseren kommer næsten rituelt omkring Kenneth Arnold og hans beretning fra 1947, som var med til at sætte medielavinen i gang omkrig de flyvende tallerkener. Endelig er der en sær og uhyggelig beretning om ufonauter fra Kentucky i 1955.

Bogen er at betragte som en appetitvækker, et udgangspunkt til selv at arbejde videre. Der er ingen færdigsyede svar og stort set ingen interessedræbende forklaringer. Ufo-mysteriet er åbent og tricky, men som forfatteren skriver: "…det er klogt at holde fødderne varme og hjernen kold, når man bevæger sig ind i mystikkens verden."

Kilde: Para-nyt 1998 nr. 2

[*]