af Willy Wegner


Set, hørt & læst. Brokker fra massemediernes verden 1999:1

Vognmand Hansen og pyramidens gåde
Sådan lyder overskriften til en artikel i Berlingske Tidende den … Man aner, hvor det bærer hen: nu er der endnu en stakkels amatørforsker, som har fundet de vises sten begravet i den store pyramide og derfor skal hænges ud. I begyndelsen virker journalisten ganske vist imponeret. Han har interviewet den pensionerede vognmand Bent Heick Hansen fra København, og konstaterer, at “ved hjælp af logik og matematisk sans er det lykkedes ham at løse en af Keops-pyramidens helt store gåder”. Men allerede i næste sætning slår tonen over i det humoristiske. “Efter at have slidt utallige regnemaskiner op og ligget søvnløs mange nætter med teorier og tal farende rundt i hovedet” har Hansen regnet sig frem til, at der må findes et uopdaget rum nede under pyramiden. Det er oven i købet det gravkammer med en lille ø omgivet af Nilens vand, som vi kender fra Herodot. Bent Hansen ved lige præcis, hvor nedgangen til dette kammer befinder sig, og venter bare på tilladelse fra de ægyptiske myndigheder til at bore lidt i pyramiden. Journalist Jens Ejsing fremlægger sagen med et skævt smil, vi skal endelig have at vide, at hr. Hansen, som har travlt med at sætte eksperterne på plads, gik ud af syvende klasse. Det klæder ikke artiklen, som i øvrigt handler om en ret gammel nyhed. Bent Heick Hansen fremlagde sin teori allerede i 1988 i tidsskriftet Sfinx, under titlen “Om at bygge pyramider med snor”. Og er teorien så korrekt? Tja, vi får se, men kunne måske runde af med at citere en endnu ældre artikel – skrevet af ægyptologen Lise Manniche i Kristeligt Dagblad, 21.6. 1980:

“Nu er Kheopspyramiden og de andre pyramider ikke ment som monumenter over de gamle ægypteres matamatiske færdigheder, og i betragtning af, at de ægyptiske bygmestre ofte improviserede og pludselig ændrede plan i deres bygningsværker, er der kun ringe grund til at formode, at Kheopspyramiden er opbygget over så stramt et system, at skjulte elementer kan beregnes alene på grund af deres lovmæssighed.” [Fra: Jens Laigaard ]

Don’t play it again, Amadeus
Ellen og Jørgen Molin, som bor i Lihme tæt ved Skive, opsøges jævnligt af folk, som skal have uddrevet onde ånder. De vil ikke kaldes eksorcister, men taler i stedet om, at de praktiserer “udfrielsestjeneste”. Nu har de udgivet en bog om deres kamp mod mørkets magter, og i den anledning bringer Kristeligt Dagblad et interview med ægteparret. For avisens læsere, som vel hovedsagelig er pæne, almindelige kristne, må det være et forunderligt møde med en ekstrem side af kristendommen. Nogenlunde ligesom når en cockerspaniel præsenteres for en pitbull-terrier. For Molin’erne er Satan og hans dæmoner en reel fare – og det sker, at onde ånder besætter mennesker og tager magten over dem. Det kan være folk, som har rodet med new age eller okkultisme. Det kan også være misbrugere af forskellig slags. Men så kan ægteparret Molin altså uddrive djævelskabet i Jesu navn. “Ganske vist har de kun selv set dæmoner enkelte gange,” skriver journalisten, men af en eller anden grund virker det ikke beroligende. Endnu mere uhyggeligt bliver det, når vi kommer til Molin’ernes holdning til musik. Deres syn på rockmusik er velkendt fra de ting, de har udsendt gennem Kristent Informations Center, en ætsende fordømmelse, som formentlig er direkte importeret fra USAs bibelbælte. Men klassisk musik kan også være farlig. Molin’erne har smidt Mozarts opera “Tryllefløjten” ud, fordi handlingen bygger på “okkult frimurer-symbolik”. Og det kan jo ikke nægtes. Desværre glemmer de at nævne, at Mozart også skrev musik til filmen “Elvira Madigan”, som forherliger selvmord. (Kilde: Kristeligt Dagblad 13.2.99).[Fra: Jens Laigaard ]

Sandhedens vogter
Vogteren hedder Preben Plum, og bureau-artiklen – skrevet af Sonja Sabinsky – er læst i Horsens Folkeblad den 16. februar 1999. Han huskes stadig for at have afsløret spiritisten fru Melloni i 1950’erne. Men i dag er Plum ked af, at hans afsløring fik så megen omtale, idet han mener at dette var med til at gøre Danmarks til et u-land med hensyn til psykisk forskning.

Uri Geller betegnes som en af verdens største psykokinetikere, og det nævnes at store olieselskaber bruger ham til, ad psykisk vej, at finde olie for sig. Plum nærer heller ikke skeptiske tanker med hensyn til Olof Jönsson, en svensker som får hæderstitlen “psykisk geni” – han kunne på afstand se genstande, aflæse spillekort og bøger, for nu at nævne noget, der er rigtig nyttigt og virkelig kan revolutionere vor hverdag. Endelig nævnes en “norsk dame”, der også skulle være pålidelig – hendes navn må vi bruge vores sjette sans for at finde ud af, det nævnes ikke i artiklen. Jeg fornemmer en skygge af: Anna Elisabeth Westerlund?

Men når det drejer sig om new age-bevægelsen og alternative helbredere, så dukker der markante antipatier op på bordet fra den tidligere overlæge. Preben Plum siger: “Mange af de alternative helbredere lider ligesom mange autoriteter af profetsyge. De gør sig ikke engang umage for at undersøge om deres behandlinger virker, men undlader helt at undersøge deres egen metode. De kunne for eksempel føre statistik over deres patienter. Hvor mange er blevet helbredt? Men det før kun de færreste, og så er det svært at tage dem alvorligt. Man kan ikke bare kaste en teori op og så gå ud fra, at den holder. Det er useriøst og fremmer ikke respekten. – Der skal undersøgelser til…”

Preben Plum er ikke i tvivl om, at der findes psykiske genier og ægte medier, men han erkender at der er langt imellem dem, og at der desværre er mange falske af slagsen. Men så har vi jo heldigvis Uri Geller!?

Et spørgsmål om tillid
I Oro Valley i Arizona findes der en forretning ved navn Stone People Products. Ejeren hedder Ron Ruiz. Ifølge Albuquerque Journal, den 9. Februar 1999, lyder det til at være en fed forretning. Ruiz har en grågrøn sten, på størrelse med en kartoffel. Den er til salg for den pæne pris af lidt under en halv million danske kroner! Nu er det imidlertid ikke nogen helt almindelig sten, den stammer nemlig fra et rumskib der styrtede ned nær St. Joseph i Montana i 1947 – siger sælgeren altså.

Ifølge avisen har Ron Rutz allerede solgt mindre stumper for cirka 700 kr. pr. gram. Bliver han spurgt, om det ikke er lidt dyrt, svarer han bekræftende, men på den anden side påpeger han også: “der er jo ikke så meget af den slags”!

Roswell-sagaen afsnit cirka 1017
Gennem snart tyve år har historien om ufo-styrtet i Roswell i 1947 har affødt utallige spekulationer. En til tider følelsesladet debat har optaget mange ufo-folk gennem de senere år, og ikke mindst fup-filmen hvor et rumvæsen ligger på operationsbordet. I Politiken 31. januar 1999 kan man læse en artikel om dette.

Skulle læsere af dette ikke have brugt deres kvote af spildtid, så prøv at besøge James Eastons hjemmeside: Alien Autopsy – Santilli & the Roswell Film . I tilgift er der gode skeptiske links.

Er du stadig umættelig? Så prøv også linksiden How to make an alien .

Dansk IGAP-kongres
I weekenden 15.-16. maj 1999 afholder Adamskis-venner kongres i Kolding på Hotel Scandic. Ifølge Ufo Kontakt nr. 1 fra 1999 koster det 600 kroner at deltage, dertil 595 kroner for at overnatte. Og hvad får man så for sine håndkroner?

Michael Hesemann fra Tyskland . Han er en af de førende ufo-kapitalister, storproducent af bøger, tidsskrifter, videofilm osv. Som der står skrevet i IGAPs program: “Han har været optaget af UFO sagen i så mange år, at han kender alle spekter; så vi bestemmer selv, hvad han skal tale om.” – Tak for det, – hvad med en vejledning i at tjene penge på ufo-myter? I øvrigt skal det undre mig meget, om der ikke vil forefindes et salgsbord med et udvalg af hans mange produkter.

Ifølge den amerikanske ufolog James Moseley, der omend har endnu flere år på bagen, og været med til at skabe myter, men som nu på sine gamle dage er blevet en “mavesur” revser (det mener de ufo-troende han spidder), så giver han følgende karakteristik af Hesemann i et referat i “Saucer Smear”, March 20 th , 1998 fra “The seventh annual International UFO Congress” i Laughlin, Nevada:

“En anden foredragsholder, der var svær at undgå, var Michael Hesemann fra Tyskland. Når jeg siger svære at undgå, så er det fordi han var allestedsnærværende under hele kongressen, mens han snakkede, snakkede og snakkede.”

Hesemanns foredrag beskriver James Moseley generelt som værende “vildt”! Der skal ellers noget til, for at en garvet mand som Moseley mener det.

Marina Rosenberg fra Tyskland . Hun vil berette sin bortførelse – ikke af fremmede rumvæsener men af den amerikanske efterretningstjeneste! Hun “er blevet gjort ufrivilligt gravid to gange”, skriver H.C. Petersen i Ufo-Kontakt. Kongresdeltagerne kan høre om hendes genvordigheder og traumer.

Martin Buschmann fra rigtigt gættet Tyskland . Han vil fortælle hvordan der har været at stifte en IGAP-afdeling i Tyskland, og de første års erfaringer. Dét lyder da spændende, ikke?

IGAPs hjemlige intelligensia vil naturligvis også optræde på kongressen. H.C. Petersen vil selv “orientere om den seneste udvikling”. Og denne seneste udvikling er hvordan det paranormale infiltrerer UFO sagen. Måske vil han så også forklare, hvorfor IGAPs tidsskrift i stadig større grad medtager stof der tangerer det paranormale og new age? Ellers plejer H.C. Petersen mest at tale om enten UFO sagen , myndighedernes hemmeligholdelse af Sandheden , den forestående jordens undergang samt uddeling af stikpiller til alle os, der ikke kan se den IGAPske sandhed om verdens og universets tilstand.

Healeren Stig Boye Petersen, vil “orientere om Jim Hurtaks specielle opdagelser.” Det drejer sig om Kundskabens bog: Enochs Nøgler. Nøgleord til dette: Hvad er mennesket; Menneskets åndelige udvikling; Kvantespringet ind i den femte dimension. Om bogen har Stig Boye Petersen tidligere skrevet: “Studér bogen, og du véd simpelthen alt”! Vi opfordrer: Læs Stig Boye Petersens artikel “Syntese” i Ufo Kontakt 1998 nr. 1 og 2 – så ved du simpelthen nok!

Sluttelig er Kurt Abildskov annonceret. Han vil, endnu engang, fortæller om ufoer som han oplevede dem da han arbejdede i Flyvevåbnet for år tilbage.

Med mindre at man bor i Kolding eller omegn, så må man, for at få fuldt udbytte af hele kongressen, finde sig et sted at sove natten mellem den 15. og 16. maj. Her kan man så bestille et værelse på Hotel Scandic for yderligere 595 kroner.

I en manende artikel i samme nummer af Ufo Kontakt skriver H.C Petersen: “Svigt ikke kongressen”. Han antyder en anelse bekymret, at nogle af bladets læsere måske tænker sig om endnu engang, når de ser at prisen for deltagelse er på 600 kroner. Han håber at det bliver “mænd af huse”, og opfordrer læserne til allerede nu at lægge lidt til side hver måned. Og i øvrigt er prisen her intet at regne mod det det koster at deltage i internationale kongresser, påpeges det. Desuden gør han opmærksom på, at “det bestemt ikke er spor for morsomt for Ib Laulund og de andre i redaktionen at lægge et enormt stykke arbejde i UFO sagen, hvis de, der skulle nyde resultatet, ikke udviser nævneværdig interesse.” Ergo: Smid 1200 kroner på bordet, om ikke andet så for at glæde Ufo Kontakts redaktion.

Ja, ja da! Men det “faglige” indhold, kære venner. På den anden side set, så dækker de 600 kr. også fuld forplejning – så måske er det hér kvaliteten skal findes i dette arrangement?

Ingen klager fra patienterne!
Ifølge Reuter den 8. januar 1999, har det kinesiske politi arresteret en healer ved navn Hu Wanlin i Shanghai. Han kaldte sig selv doktor og havde åbnet tre klinikker i det centrale Kina hvor han praktiserede magisk healing. Årsagen er at han ifølge politiet havde forårsaget omkring 146 patienters død. Healeren havde i forvejen en kriminel fortid. Hvad hans behandlinger ellers gik ud på, oplyses ikke.

Gedesugeren slår til igen!
Den 24. December 1998 – et halvt hundrede kilometer syd for San Juan i Puerto Rico – hørte Luis Diaz det pusle bag huset. Det var ikke julemanden!

Det mystiske væsen – chupacabra (gedesugeren) – var igen på jagt. Denne gang var væsenet særdeles grådig. Julemiddagen bestod af lidt over et dusin høns, et par ænder og nogle kyllinger. De var suget tomme for blod, kunne Luis Diaz fortælle avisen El Vocero. Trods det at Diaz havde ni hunde, så var der ingen af dem der gøede af “chupa” – de holdt klogt nok lav profil.

Det efterhånden legendariske, umættelige, blodsugende væsen beskrives således: kobberfarvet pels, lange, stærke bagben og korte forben.

Spændende forsøg med zoneterapi
Med opbakning fra bl.a. Sundhedsstyrelsen, Videnskabsetisk Råd og Rådet for Alternativ Forskning, er der iværksat et forsøg med kolikbørns reaktion på zoneterapi. Det er et samarbejde mellem læger og zoneterapeuter i nordjylland. Gennem mange år har zoneterapeuter hjulpet fortvivlede forældre og deres kolik-ramte børn, men nu skal behandlingsformen “videnskabeliggøres”, som der skrives i Information 2.-3. januar 1999.

Børnelæge Olav Bennedbæk citeres for: “Tiden er løbet fra den gamle fordomssnak, som det etablerede sundhedsvæsen traditionelt har haft overfor alternative behandlere.”

Fra den løbende debat gennem hele december måned forrige år har det også stået klart, at netop zoneterapeuterne, især dem knyttet til FDZ – Forenede Danske Zoneterapeuter – gerne vil “kigges i kortene”. Som deres formand tidligere har udtalt: “Ved en autorisation vil alle de useriøse behandlere blive sorteret fra. I dag kan alle kalde sig zoneterapeut, men den titel vil automatisk blive beskyttet, hvis vi får autorisation. Men det er ikke kun os, der beskyttes. Også standarden i behandlingen – og dermed klienterne – vil blive beskyttet”.

Et resultat af undersøgelsen i det nordjyske ventes om godt et års tid i sommeren år 2000.

Så er er det slut! – Nej, det er kun lige begyndt!
En Dommedags-hungrende amerikansk religiøs gruppe blev den 3. januar 1999 pågrebet af Israels politi. De var mistænkt for at planlægge et blodbad i forbindelse med overgangen til år 2000.

Gruppen de tilhører hedder Concerned Christians og ledes af den 44-årige Monte Kim Miller. Han har således profeteret sin egen voldsomme død i Jerusalem i løbet af dette år. Profetien bliver nu svær at leve op til, idet hele gruppen er blevet udvist af Israel, men om lederen er mellem de udviste, vides ikke. Men lur mig, om der ikke skulle findes en by eller lille flekke i USA med samme navn: Jerusalem.

Ifølge CNN forsvandt en gruppe medlemmer af bevægelsen fra Denver i oktober måned. Man har fra myndighederne og bekymrede familiemedlemmer forsøgt at spore dem, men hidtil forgæves. Det frygtes at de har isoleret sig et eller andet sted for at komme deres undergangsprofeti i møde.

Om lederen af Concerned Christians også er blevet pågrebet i Israel, vides ikke – der er navneforbud, men det håbes at det vil svække bevægelsen så meget, at medlemmerne vil falde fra. Ifølge en talsmand fra Israels politi, så havde gruppen planlagt at skyde omkring sig i Jerusalems gader i slutningen af året – og vel at mærke ikke med fyrværkeri. Det var meningen at skyde på politifolk i den tro, at det ville udløse Kristi genkomst.

Concerned Christians blev stiftet i Denver-området ført i 1980’erne for at bekæmpe New Age-bevægelsen, og lederen, Miller, hævdes tale med Gud om morgenen og handle ud fra deres samtaler. I en periode på fem-seks år var han borte fra offentlighedens søgelys, men i 1996 dukkede han atter op med sit eget radioprogram. Miller begyndte da at kanalisere budskaber fra Gud og er siden blevet mere og mere dommedags-fikseret.

Medlemmerne i Concerned Christians er ifølge Miller de eneste sande kristne, og følgelig er Miller selv den eneste sande profet, idet Gud jo taler direkte gennem ham. Han er imod alle andre kirker og han giver ikke en døjt for den amerikanske regering.

– og i Kina
Ifølge Reuters den 5. januar 1999 har den kinesiske præsident, Jiang Zemin, erklæret alle kulter krig, idet han har sagt: “Vi må undertrykke kulter og brugen af religion til at etablere illegale aktiviteter, for at kunne bevare stabiliteten i vores landsbyer”.

I Hunan provinsen har man allerede været efter kulten Zhu Shen Jiao (Sekten for den højeste ånd) og anklaget lederen, den 34-årige Liu Jiagou, for sabotage, voldtægt og svindel. Sekten skulle have omkring 10.000 medlemmer.

Men problemet kan være, at man går efter alle religiøse mindretal – spørgsmålet er hvordan man i det kommunistiske Kina definerer eksempelvis en kult? Og illegale religiøse aktiviteter, hvad er det? (Vore tanker går til Tibet!)

– og mere generelt
Ifølge Millinneium Watch Institute i USA, så har man omkring 1.200 kulter i instituttets database. Nogle af dem nævnes af ABC News den 5. januar 1999. Nogle af de dommedags-fikserede kulter, som jeg ikke har hørt om før er: den japanske Sukyo Mahikari-kult og House of Yahweh i Israel. I Rusland findes Church of the Final Testament. I USA er der Elohim City i staten Oklahoma, og Texas finder man Outer Dimensional Forces.

Endelig bør det måske nævnes, at Aum-kulten fra Japan, stadig eksisterer trods det at deres guru sidder fængslet for mord og gasangreb i Tokyo i 1997.

Hekse, historisk set
I Politiken 22. december 1998 kan man læse en kronik af Gustav Henningen: Kan hekse flyve? En færdighed som datidens kirke ikke så gerne tog for gode varer. Det er en spændende kronik om et historisk emne. Men hvor mange hekse måtte egentlig lade livet? Om dette ofte overdrevne skrives der, at vi relativt set var ganske godt med i Danmark:

I Kristeligt Dagblad den 16. december 1998 var der også en kronik om hekse. Den er skrevet af Poul O. Andersen: “En værre heks”, er titlen. Han gør rede for hvordan man trods en regel fra det 10. århundrede, der benægtede hekses eksistens, alligevel i begyndelsen af 1400-tallet satte en hekse-forfølgelse i gang, støttet af kirken. Resultatet? Ja, det er lige blevet skitseret i ovenstående reference.

Missing link og symmetri
Thomas Lindhardt Olsen skrev i Berlingske Tidendes tillæg, Univers, den 15. december 1998, at man nu håbede at have fundet missing link – altså det udviklingsmæssige forbindelsesled mellem mennesket og vores forfædre. Der er her tale om et næsten fire millioner år gammelt skelet af et abemenneske. Fundet er gjort i Sydafrika.

Samme dag samme kilde: Ove Nathan skriver om “Jagten på den store symmetri”. En artikel om stof og antistof – langt væk fra fossile missing links. Det drejer sig om elementarpartikler og antipartiker og den påfaldende ubalance i verdensrummet. Advarsel: det er bestemt ikke en ugebladsartikel, selv om “Univers” er et ugentligt tillæg.

Kilde: Para-nyt 1999 nr. 1

[*]