I den kommende tid viser netflix filmen “Don’t look up”, om en række astronomer, der har opdaget en komet på kollisionskurs.

Men meddelsen afvises af presse og myndigheder med den begrundelse, at “det skal nok gå altsammen…”

Historisk set spiller den slags kollisioner en alvorlig rolle, selv om de er sjældne.

Dinosaurerne og 90% af Jordens liv blev som bekendt udslettet da Jorden blev ramt for 65 millioner år siden.

Et væld af faktorer kan bringe os nær afgrundens rand – vores evige forurening, klimaskift, at en eller anden idiot trykker på den forkerte knap, en ny pandemi, o.s.v., men når man ser denne film med dens totale konspirationsteorier og undergang, kan man alligevel ikke lade være med at tænke på dette citat af Søren Kirkegaard (“bajads” = “klovn”):

“Det hændte engang, at der gik ild i en teaterkulisse. Bajads kom for at underrette publikum derom. Publikum troede, at det var en vits, og applauderede. Bajads gentog. Publikum jublede og applauderede endnu vildere. Således tænker jeg, at verden vil gå under i den almindelige tro, at det er en vits.”