af Willy Wegner

Set, hørt & læst. Brokker fra massemediernes verden 2000:6

Dødsstraf for rationel tænkning?
Ifølge Rationalist International Bulletin # 52 (20 October 2000) står den pakistanske læge Younus Shaikh til dødsstraf for blasfemi. Han har udtalt, at profeten Mohammed ikke var muslim før han blev 40 år (hvor han modtog sit første budskab fra Gud), samt at profetens forældre ikke var muslimer. De døde nemlig begge før Islam eksisterede.

Er det surt at hedde Kurt?
I Berlingske Tidendes sektion 5 den 19. oktober er der en dobbeltsidet artikel om talmagi, simpelthen det rene mums. Det er et interview med Annet Kofoed. Numerologi er sagen, og skulle du have det skidt her i livet, så skal der bare en lille navneændring til, for at ændre livsenergierne. I sandhed magi!

Hobby-heks
Horsens Folkeblad har den 21. oktober en helsides artikel om en hobby-heks ved navn Jane Aagaard. Hun fortæller om egne oplevelser og giver gode råd. Vil man eksempelvis sikre sig sin kærestes evige troskab, så skal man hugge hans/hendes underhylere. Smid tekstilet i havet og lad det overskylle af bølger mindst syv gange. Her efter tilbage i skuffen med underhylerne uden at blive opdaget. Husk dog først at gi’ dem en tur i tørretumbleren.

Arkæologi på nettet (november)
– november måneds historie: "Hjulkors i Tanum – en arkæoastronomisk undersøgelse"

Hjulkorset er et af de kendteste helleristningstegn. Det tolkes sædvanligvis som et soltegn, men også andre tolkninger har været foreslået. Niels og Esben Ishøj Christensen fik den idé at undersøge, om hjulkorsenes orientering kunne have relation til solens op- og nedgangspositioner ved solhvervene. Hvis undersøgelsen kunne tegne et ensartet sol-relateret mønster, så ville teorien om hjulkorset som solsymbol være yderligere underbygget.

Læs artiklen Hjulkors i Tanum – en arkæoastronomisk undersøgelse i november-udgaven af Arkæologi på nettet på hjemmesiden Arkæoastronomi – astronomi i oldtiden. Adressen er:
http://www.ancient-astronomy.dk
Med venlig hilsen/Rud Kjems

Det spøger i Århus
I Århus Stiftstidende den 29 August 2000 skriver Ivar Rønsholdt om et gammelt hus ved Fredens Torv. I huset Trods Katholm har det solide Forsikringsselskab Østifterne hjemme. En medarbejder fortæller, at når han af og til har overarbejde, kan der høres mystiske lyde i huset. Brandsikre døre der går op og i, trods det han er alene i huset.

Alle spøgelseshistoriens elementer er der. Låste døre er åbnes og smækkes, tunge trin, tunge ting der falder på gulvet og så videre. Behændigt undgår spøgelset alle tyverialarmer, og lukker og låser altid venligt dørene efter sig.

Til Stiftstidende udtaler direktør Britta Nielsen, at de ikke tror på spøgelser, og at firmaet kun har erfarne, ædruelige og fornuftige medarbejdere.

Voodoo sex
Vuka vuka og Mubobobo. Rolig, det rabler ikke, forklaring følger straks.

Omkring en halv million healere eller medicinmænd har deres egne håndkøbsudsalg i Zimbabwe. Her kan man blandt meget andet købe en urteblanding (muti) som kan puttes i aftentheen, hvis man er AIDS-ramt – angiveligt helbredende. En anden muti hedder vuka vuka og er den fattige afrikaners svar på viagra.

Man kan også købe en særlig sex amulet ved navn Mubobobo. Den er mest til mænd og har den egenskab, at man bliver usynlig og kan have sex med kvinder uden de ved det! Åbenbart er det et virkningsfuldt køb, for adskillige kvinder i Zimbabwe påberåber sig, når de vågner efter en god nats søvn, at have været ofre for den form for anonym seksuel aktivitet. Det skulle være ganske vist, jeg har selv læst det her:
http://www.salon.com/sex/world/2000/09/14/charm/index.html

Lænestolsdetektiv byder sig til
I den engelske avis Daily Express kan man den 16. September 2000 læse et interview med Keith Charles. Rigtig politimand har han været, men som pensioneret tilbyder han nu sin assistance som psykisk detektiv, og er ved at skrive en bog om dette gebet.

En del af sit otium bruger han på at konversere med afdøde personer, og angiveligt har han således haft en sludder med prinsesse Diana. Hvis det fremmer din læselyst, så zap videre her til et hinsides web-site.

Ekstrafysiske dimensioner
I Rio de Janeiro, Brasilien, stiftede tandlægen Waldo Vieira i 1988 en institution med det imponerende navn: The International Institute of Projectiology and Conscientiology. Det er et sted hvor man kan blive undervist i astralrejser, mediumisme, telepati og meget mere.

Fox News bragte den 3. september en artikel Out of Sight om dette institut, skrevet af Michael Y. Park. I artiklen fremgår det, at der nu findes 51 afdelinger rundt om i verden. Så vidt jeg har kunnet notere mig, dog ikke i Danmark – men send en mail hvis jeg tager fejl. Ellers læs videre her .

Arkæologi på nettet (oktober)
oktober måneds historie: "Den urørte grav"

Da to unge museumsmedarbejdere fra Viborg Stiftsmuseum en råkold novemberdag steg ud af bilen på en vindblæst gårdsplads syd for Skive, var der intet som helst, der tydede på, at dagen ville bringe noget særligt. Men det gjorde den. Et par timer senere kunne de to i skæret fra et stearinlys opleve synet af et urørt, jordfrit gravkammer fra stenalderen.
Læs artiklen Den urørte grav i oktober-udgaven af Arkæologi på nettet på hjemmesiden Arkæoastronomi – astronomi i oldtiden. Adressen er:
http://www.ancient-astronomy.dk
Med venlig hilsen/Rud Kjems

[*]