…så gør astronomner vilde fremskridt.

“Billedet viser tusindvis af lysende galakser, hvis lys har rejst over mere end 13 milliarder år. Billedet er altså et kig 13 milliarder år tilbage i universets fortid.

Dermed er debut-billedet det fjerneste og hidtil skarpeste foto af universet, der nogensinde er fanget på kamera. Og motivet er tilmed kun en lillebitte del af det svimlende store univers:

»Hvis man holdt et sandkorn på sin fingerspids ud i strakt arm, så er det den del af universet, man ser på billedet. Kun en lillebitte del af universet,« fortalte NASA-chef Bill Nelson om det historiske billede på NASA’s pressekonference.

»På billedet ser vi galakser, der skinner omkring andre galakser, hvis lys er blevet bøjet. Det er en lille del af universet. For 100 år siden troede vi, at der kun var én galakse. Nu kender vi til milliarder,« sagde NASA-chefen.”

James Webb fortsætter fantastisk fotosafari og deler 4 nye postkort fra rummet, DR

Hvad har astrologerne så bedrevet de sidste 100 år?

Danmarks bedst kendte astrolog, Karl Aage Jensen, skriver i denne uge om Venus, der er i harmoni med Saturn, hvilket betyder godt for både pengene og kærligheden:

“Onsdag er Venus i harmoni med Saturn, hvad der er godt for værdierne i livet – pengene og kærligheden. Det skal dog siges, at Venus modtager en spænding fra Neptun i denne uge, læs under torsdagen. Det er derfor en blandet uge på det værdimæssige område. For nogle er der tale om fornuftige tiltag ift. værdierne, men for andre kan der opstå kaos eller forvirring, hvor man fx skal passe på ikke at blive snydt eller have urealistiske forestillinger om værdierne.”

Astrologi.dk Uge 28

Læs mere om Webb teleskopets første billeder på Space.com