af Michael Leslie Ahlstrand

Kort referat fra mediet Graham Bishops “seance” på Park Café i København mandag d. 30. april 2001.

Uden at ville lyde for skadefro kan jeg oplyse, at Graham Bishop formentlig ikke havde en af sine bedste aftener og efter min bedste overbevisning floppede godt og grundigt. Det var slet og ret den ringeste spiritiske præstation jeg har set – og jeg har set en del efterhånden.

Bevares – det sædvanlige spiritiske publikum bestående af  midaldrende kvinder med sår på sjælen, var udskiftet med et passende udsnit af spindesiden fra TV2 Zulu’s seerskare, ca. 200 kvinder i alderen 20-30 år og så nogle få herrer, der alle var mødt op for at se ‘giraffen’.

Graham Bishop indledte med en times beretning om, hvordan han som 34-årig uforvarende kom ind i branchen. Hele fortællingen var nøje indstuderet og skulle forberede publikum på aftens prøvelser og få dem til at opfatte det som helt normalt at tale med ånder, andre ikke kan se, og bagefter forvandle sig til en savlende, snøvlende doktor anno 1908! (Når Bishop falder i trance, skifter han ansigtstræk og talemåde. Han hævder det er fordi at en doktor Karl, som i 1908 var 82 år, taler igennem ham!).

Men publikum nøjedes med at måbe i stedet for at reagere på åndernes ihærdige signaleren. Ingen ville vedkende sig herren på 60 år med fødselsdag i marts eller september, månefrisure og et lommeur med relief på klappen. De kendte heller ikke ånden med et billede i sølvramme af et ældre ægtepar taget på en rund bryllupsdag, 25 eller 50 år. Eller manden med et Leica harmonika-kamera på maven og en stok med sølvhoved osv.

Jeg har set spiritister, der henvendte sig direkte til personer i salen, som de derefter ‘læste’. Men Bishop prøvede at gøre det let for sig selv ved at tilkendegive, at han ikke valgte sine klienter ud på den måde, men at han blot ville henvende sig til hele salen, og så kunne vi jo markere, når han videregav en åndet oplysning, som vi kunne vedkende os. Det var en sølle oplevelse.

Kilde: Para-nyt 2001 nr. 2. Link til forfatteren: www.magic4you.dk

[*]