Som bekendt skorter det ikke på skuffelser udi astrologien. Gang på gang har astrologerne måttet se store begivenheder beskrevet andre steder end i deres horoskoper, herunder også annonceringen af Dronning Margrethes abdikation i dennes nytårstale 2023.

Astrolog Birte Kirk kunne i sin tid forudse, at:

»I 1997-98 bliver kronprinsen gift, og dronning Margrethe abdicerer for at kunne hellige sig sin kunst, religion og Henriks Frankrig.«1

”1997 skulle have været et skæbneår for Frederik – hele tre astrologer udtalte under stor mediebevågenhed at kronprinsen netop i 1997 ville fravælge sig tronen, »Ifølge kronprinsens horoskop skulle det være en kvinde, Frederik møder, som får ham til at overveje sin livsbane på ny.« (BT 13. februar 1997).”1

”Astrologen Christian Borup – kendt fra tv-programmet »Den 6. Sans« – mente dog at se tegn på, at Frederik skulle overtage tronen i 1996-97. En artikel i »Stjernerne« i 1989 er ikke i tvivl: »Da Saturn-runden i 1996 og 1997 oven i købet falder sammen med stærk progressive akseaspekter til både Pluto og Jupiter, vil man næsten forvente, at kronprinsen i disse år for alvor fik forøget sine offentlige pligter. Faktisk synes aspekterne at være så stærke, at han måske allerede på dette tidspunkt overtager rollen som vort lands regent!«”1

Astrolog Karen Moresco kunne – endda ud fra en strengt videnskabelig tilgang – forudse:

»Allerede i begyndelsen af januar 1997 … møder kronprins Frederik nok sit livs udkårne. Der er en energi, der antyder blåt blod… Forholdet mellem de to bliver ikke officielt før i efteråret 1997, og jeg tror på bryllup i foråret 1998.«1

Som det vil være de fleste danskere bekendt, så traf kronprins Frederik sin udkårne i år 2000 mens han hang ud på et værtshus nær ved havnen i Sydney.2

Louise Bunnage

Ovenpå alle disse fiaskoer skulle man synes, at astrologerne ville holde lav profil hvad angår de royale forudsigelser. Men nej, de fortsætter ufortrødent. Sidst er vi blevet præsenteret for en kvindelig astrolog, Louise Bunnage, som er af en særlig fin kaliber. Hun er ikke alene leder af Irene Christensen Instituttet, en dansk organisation beliggende i København, der bl.a. uddanner astrologer i den astrologiske ”kunst”, og ansvarshavende redaktør på bladet ”Stjernerne”, hun er også bladhus-astrolog på det hæderkronede sladderblad, Her & Nu.

Ifølge bladet påstås denne evigt smilende astrolog igen at have ”ramt plet” igen:

“– Det ser ud til et blive et interessant år hvad angår kærlighed og relationer. Fra marts og resten af året er kærlighed, relationer og nydelse noget, der i tiltagende grad fylder for kronprinsen. Der kan være overraskende nyt i andet halvår, særligt i juli og oktober, som har indflydelse på tingene, lød det i horoskopet.”3

Hvilket jo må få enhver anstændig skeptiker at smække hælene sammen og ellers marchere hen hvor peberet gror. Eller hvad?

Før vi forlader vore hjemlige himmelstrøg, var det måske alligevel på sin plads at se nærmere på, hvad Louise Bunnage har kunnet se i stjernerne, som ingen andre anede på forhånd.

Desværre dokumenterer Her og Nu’s journalist ikke historien med relevante links til selve horoskopet, så skumle skeptikere kunne blive overbeviste. Vi får blot at vide at horoskopet vitterligt “er et pletskud”. Men vi fandt det nu alligevel4.

Årshoroskopet indeholder ikke overraskende en mængde tågesnak, men der står ikke nævnt noget som helst om den for os alle overraskende abdikation. Så der kommer desværre intet citat, der dokumenterer, hvor plet astrologen ramte.

Bevares, Her & Nu har selvfølgelig en kommerciel interesse i at udskrige dette som en succes, for den slags ukritiske – og upræcise – omtale skal da medføre et stort tillykke herfra til astrologen.

For det er lykkedes astrologen at blæse og at have mel (uld?) i munden på en og samme tid. Som Her & Nu’s hus-astrolog kan Louise Bunnage lave forudsigelser om bl.a. kongefamilien, og på sin egen hjemmeside kan hun kategorisk benægte, at astrologiens opgave er…nå, ja, læs selv:

”Astrologens opgave i dag er ikke at lave forudsigelser.”5

Det vides ikke, hvor stor Louise Bunnages garderobe er, og det er sådan set også ligegyldigt. Men vi kan i hvert fald konstatere, at hun har mindst to hatte, som hun uden blusel skifter imellem.

Hvor troværdig er Her & Nu?

Tilbage er spørgsmålet om hvorvidt ugeblade som ”Her og Nu” kan bruges som sandhedsvidne til noget som helst. Et enkelt blik i den royale artikel antyder, at svaret hælder i retning af et pænt stort nej.

Bevares, selv blind høne kan da finde korn, men man bør da kræve, at også ugeblade gør deres yderste for at sikre, at deres historier holder vand. Igennem længere tid har talrige ugeblade fx kørt på historien om, at kronprins Frederik skulle være sin kære Mary utro. Således skulle kronprins Frederik have overnattet hos en eller anden tidligere slyngveninde i Madrid, som beskrevet i Her & Nu:

”Allerede dagen inden ugebladet Lecturas med en stor billedreportage afslørede, at kronprins Frederik, 54, havde overnattet hos Genoveva Casanova, 47, i Madrid, forlod hun sin i lejlighed i den spanske hovedstad.”6

Og senere i samme blad fortsætter de royale kalamiteter:

“Efter 23 år forlader han kronprinsesse Mary”7

Som der hæsblæsende skrives:

”Der er i den grad nye tider i vente for kronprinsessen.”7

Vores hjerter bløder i takt med Marys (formodede) knuste ditto. Mens befolkningen finder lommetørklæderne frem, spørger vi skumle skeptikere, “Hvem er dog denne omtalte af hankøn?” Er det (igen?) Kronprins Frederik, der er den stakkels kronprinsesse utro i en sådan grad at en royal skilsmisse er i vente?

Ak nej (hvis man er sladderfikseret), det er såmænd blot Søren Hedegård, Marys frisør gennem 23 år, der går på pension som 68-årig.

Man trækker trods alt et lettelsens suk.

Da denne stærkt insinuerende overskrift har optrådt på flere internet reklamer for bladet, må det formodes at det ikke skyldes en overivrig journalist-elev, men derimod en bevidst, kalkuleret handling fra redaktionens side.

Men ret skal være ret. Her & Nu er sandelig ikke det eneste blad, der kører overskuddet hjem på kongerøg og -røgelse. I kronprinsessens hjemland, Australien, viderebringer ”Womans Day” nyheden om, at Dronning Margrethe abdicerede for at redde Frederik og Marys ægteskab8. Vi vover pelsen og bedømmer den historie til at være lige så troværdig som horoskopet lagt af astrologi-institutlederen fra København.

Uanset om man er til monarki eller ej, falder det let at være enig med Dronningens afskedsord:

”Gud Bevare Danmark. Gud bevare jer alle sammen.”

Kilder

  1. ”Frederik dropper tronen”, Erik Lyngsøe, ing.dk 2004
  2. What to Know about Frederik and Mary, Denmark’s Soon-to-be King and Queen, Time.com
  3. Kongelige årshoroskoper: Astrologen ramte plet igen, Her & Nu, 7. januar 2024
  4. ROYALT HOROSKOP 2023, Her & Nu, 8. januar 2023
  5. Hvad er astrologi – og hvad kan jeg bruge den til?, astrolab.dk
  6. Frederiks spanske veninde: Jeg er knust, Her & Nu
  7. “Efter 23 år forlader han kronprinsesse Mary”
  8. Mary & Fred Crowned Queen & King