Vanen tro har Danmarks bedst kendte astrolog, Karl Aage Jensen, kloget sig himmelsk på en aktuel nyhed. Denne gang handler det om den truende miljøkatastrofe udi det jyllandske landskab, nærmere betegnet landsbyen Ølst, der står foran ødelæggelse på grund af et igangværende – omend langsomt – jordskred fyldt med giftstoffer. Ejeren af Nordic Waste, rigmanden Torben Østergaard-Nielsen, har efterfølgende indgivet konkursbegæring for virksomheden, hvilket lægger op til, at det så er det offentlige – skatteborgerne – der vil sidde med regningen.

Hvordan kunne det dog gå så galt? Astrologen kigger – retroaktivt – på fødselsdato og -tidspunkt for Nordic Waste:

“Det er den 30. april 2018. Vi må formode, at selskabet havde opstart fra midnat juridisk set. Virksomheden er derfor oprettet ved fuldmåne, hvad der aldrig kan anbefales. Det gode er dog, at fuldmånen er i tiltagende, men tæt på at være eksakt. Ellers er der kun en enkelt spænding, som imidlertid rummer en ganske særlig spænding – nemlig til fuldmånen fra Måneknudeaksen. Derfor er det alligevel et spændingsfyldt, da der så dannes et storkvadrat mellem månekunderne og fuldmånen, hvilket ikke er optimalt. Der dannes derved en karma, som netop kan medføre en for tidlig opløsning. Det betyder dog ikke i sig selv, at de bærer ansvaret i den verserende sag.”1

Her må man virkelig erkende astrologiens forklarende kraft – der sjovt nok altid synes at komme efter begivenhederne er indtrådt.

Bemærk dog formuleringen om selskabets fødselstidspunkt: Det betyder jo, at samtlige virksomheder er oprettet fra midnat, hvilket jo må begrænse virksomheders horoskoper gevaldigt.

Hvorfor fuldmånen er relevant i astrologisk sammenhæng er dog uvist. Der mangler i den grad evidens, som beskrevet i artiklen “The Moon was full and nothing happened”.2

I overtroens verden har fuldmånen mest betydning for varulve. Det ville som minimum forklare al den tuden og hylen fra astrologen, der fortsætter:

“Den samlede vurdering af horoskoperne viser, at det er nødvendig karma, der udløses på denne måde – og det er i skønneste overensstemmelse med det nye Danmarkshoroskop. Det er reelt naturen, der svarer igen på vores omfattende overgreb.”

Karma kan synes at være et dybt besynderligt begreb at inkludere i et horoskop. Hvor horoskopet forudsiger begivenheder, er karma et udtryk for skæbnens hævn for tidligere tiders synder.

Men her må vi huske på, at i astrologien kan man frit tilvælge og fravælge de begreber, man i det givne øjeblik synes at give den mest præcise “tydning”. Alt kan og skal tages i brug, hvis horoskopet skal passe og astrologien endnu engang har vist sig at “passe”.

 

Kilder

  1. Nordic Waste, kommunen og systemet, astrologi.dk
  2. The Moon was full and nothing happened, Skeptical Inquirer