af Claus Larsen og Mogens Winther

Den 26. marts 2024 ramte containerskibet Dali Francis Scott Key broen i Baltimore, Maryland, USA. Broen kollapsede og seks mennesker omkom.1

Men hvad forårsagede forliset? Den officielle forklaring peger på, at skibets elektriske system fejlede, hvilket fik skibet til at drive ind i en bropille.

I den okkulte verden hersker der dog andre opfattelser end den officielle forklaring.

Den astrologiske forklaring

I astrologiens verden var det planeten Mars, der skabte problemet.

Ældre skeptikere vil kunne erindre da DR i sin tid udsendte programmet “Stjernetegn”. En meget omstridt kavalkade, hvor udvalgte gæster i 1990erne fik “deres inderste privatliv afsløret” ved hjælp af horoskopet.

Bagmand bag dette primetime koncept var den højt tiljublede opfinder af edb programmet “World of Wisdom”, Adrian Duncan.

Mærkeligt nok kan Adrian Ross Duncan se den skrækkelige ulykke i Baltimore, hvor en kollision mellem en højbro og et større fragtskib bevirkede broens kollaps.

Ifølge Duncan skyldtes ulykken dog en række himmelske begivenheder2:

“Baltimore bridge. Mars seems to cause trouble wherever it goes. Having entered Pisces, shipping is in trouble. Going on to conjoin Saturn, there will be a lot of hard work removing the steel wreckage so that Baltimore harbor can be unblocked. Here Mars is sesquiquadrate the Moon, and semisquare Chiron, and also quintile Ascendant and Jupiter.”

eller på dansk:

“Baltimore bro. Mars ser ud til at skabe problemer, uanset hvor den går hen. Efter at være gået ind i Fiskenes tegn, er skibsfarten i problemer. Fortsætter med at forenes med Saturn vil der være en masse hårdt arbejde med at fjerne stålvraget, så Baltimore havn kan oprenses. Her er Mars halvkvadrat på Månen og halvkvadrat Chiron, og også kvintil Ascendant og Jupiter.”

At krigsplaneten Mars befinder sig i fiskenes tegn, er meget skam stærk tobak. I 1524 mødtes 7 planeter i fiskens tegn – alt imens at denne befandt sig i det 8. hus, Dødens hus. Astrologerne varslede herpå en flodbølge af bibelske dimensioner, panikken bredte sig i England, Frankrig og Italien3.

Intet skete. Som bekendt.

Mærkeligt blot at Danmarks bedst kendte astrolog, Karl Aage Jensen, slet ikke omtaler den farlige situation, men blot vrøvler om denne tirsdag4:

“Se indledningen. Tidligt om morgenen står Månen i spænding til Solen, og det vil sige, at der kan være et svingende følelsesliv. Men da Månen samtidig står godt til Saturn, som bringer stabilisering, så er det alligevel en lidt blandet periode følelsesmæssigt. Nogle gange er det svingende og andre gange stabilt. Det bliver under alle omstændigheder meget bedre først på eftermiddagen, hvor Månen står godt til Jupiter, så man også er optimistisk og glad – man ser lyst på tingene. Om aftenen står Månen godt til Uranus, som står for nytænkning, opfindsomhed, frihed og originalitet. Mange har derfor behov for at bruge deres følelsesliv på en lidt usædvanlig eller på en ny måde.”

Den konspirationsteoretiske forklaring

Nærmest som en naturlov begyndte konspirationsteorier at florere få timer efter kollisionen. Konspirationsteoretikere spekulerede i, hvorfor der dog var så mange kameraer rettet mod broen, eller blot hvorfor der i det hele taget var kameraer. Den kendte radiovært og konspirationsteoretiker Alex Jones luftede teorien om, at det var et cyber-angreb, eftersom Den 3. Verdenskrig allerede skulle være i gang.5

Hvilken forklaring skal man så vælge?

Her griber vi til Ockhams Ragekniv:

Hvis man har to eller flere forklaringer på en begivenhed, bør man vælge den med færrest antagelser.

Den astrologiske forklaring antager, at planeter har afgørende indflydelser på ikke kun mennesker og regnormes liv men også forårsager elektriske nedbrud på værst tænkelige tidspunkter.

Den konspirationsteoretiske forklaring antager, at “nogen” har stablet en ulykke på benene, for at få befolkningen til at fokusere i kort tid på noget andet end hvad “nogen” i virkeligheden planlægger og udfører af skumle planer om verdensherredømmet.

Den officielle forklaring antager, at elektriske systemer kan fejle også på de værst tænkelige tidspunkter.

Svaret burde give sig selv…

 

 

Kilder

  1. Francis Scott Key Bridge collapse
  2. Adrian Duncans Facebook opslag
  3. Jordens undergang – igen igen igen…, Skeptica
  4. Uge 14 – 24 astrologisk set, Astrologihuset
  5. Baltimore Bridge Collapse Spawns Conspiracies, Center for Inquiry