af Willy Wegner


Set, hørt & læst. Brokker fra massemediernes verden 2002:6

Stærk kaffe!
Midt på eftermiddagen kommer avisbudet med den lokale avis. For mig er det Horsens Folkeblad.

Jeg læser som regel også lokalsiderne i sektion 2 fra nabokommunerne. I Juelsminde er der således en beretning om en flink landmand. Han har sørget for at hans køer har udsigt fra stalden og kan ligge på madrasser. I Tørring-Uldum er der blevet stjålet en damprenser, mens Kadett-tyven atter har været på spil i Skanderborg.

Da jeg når til siden med Brædstrup sluprer jeg lige en tår kaffe mere. Her ser jeg et stort firespaltet farvefoto spækket med korncirkler. Det drejer sig om et interview med Jan Dupont, psykoterapeut fra Addit. Ifølge Horsens Folkeblad er han fascineret af korncirkler, så meget at han er blevet korncirkelforsker. Han flirter med udtrykket, at det måske kan kaldes et “postkort fra Vorherre”, sådan en cirkel i en kornmark altså.

Dupont var også med i et af indslagene i TV1’s 19-direkte den 17. oktober. Han vedgår at nogle af cirklerne er hærværk eller drengestreger, men også at nogle cirkler er så komplekse, at de unddrager sig enhver logisk forklaring.

Til Folkebladet siger han: “Ofte finder man også et højt indhold af meteorit – helt op til 500 procent højere inden for cirklen end uden for den.” – Stærk, sort kaffe!

Men hvad er budskabet i cirklerne, hvad betyder de?

“Det handler dybest set om, at vi skal forstå os selv som mennesker” mener han og fortsætter med at påpege, at det ikke er cirklerne der er afgørende, men det som er bag dem. Se, det sidste kan jeg skam godt være enig i.

Mere jordnært slutter jeg af med at læse, at bedemanden i Odder er flyttet, og så skal koppen fyldes op. Nu kaffe med en svat mælk, tak! (ww)

Ref. Cirkler med et budskab / af Kirstine Lefevre Sckerl. – Horsens Folkeblad 15. oktober 2002.

Arkæologi på nettet
November måneds historie: “Nazi-forskning med okkulte undertoner” af Rud Kjems.

Sidste måneds artikel handlede om nazisternes manipulation med Tysklands forhistorie. Denne artikel kører videre i samme spor og fokuserer på Heinrich Himmlers higen og søgen efter spor af et fordums Storgermanien.
Disse bestræbelser resulterede bl.a. i etableringen af forskningsinstitutionen Ahnenerbe, som hurtigt voksede sig stor og fik mange strenge at spille på. Nogle af dens aktiviteter skrev sig siden ind i nazismens historie som et af de mørkeste kapitler.
Efter artiklen præsenteres en ny bog. Der er tale om noget af en sjældenhed – nemlig den første danske udgivelse om luftfoto-arkæologi.
Læs artiklen i november-udgaven af Arkæologi på nettet på hjemmesiden Arkæoastronomi – astronomi i oldtiden. Adressen er:
http://www.ancient-astronomy.dk
Med venlig hilsen/Rud Kjems

Tokoloshi – ny undskyldning for at pjekke?
Det vides at mange børn, når de skal pjekke fra skolen, får ondt i maven eller bare har det dårligt. Men hvad så når skolens nattevagt ikke vil i skole? Det står der noget om i Botswana Daily News den 25. oktober 2002.

På en skole i Masunga i Botswana hævder en nattevagt at han om natten bliver moppet af nogle mystiske nattevæsener. Af og til ligner de små mennesker, til tider ligner de slanger. Lokalt kalder man den slags natlige aktiviteter for tokoloshi . Faktisk har han flere kollegaer, der tidligere har haft vagt på skolen, som har været ude for det samme. Man har nu hyret et spiritistisk medium fra Zion Christian Church. Vedkommende har tidligere, med stor succes, bortdrevet onde kræfter fra nogle landeveje der var særlig hjemsøgt af ulykker. Skulle det ikke lykkes, så kunne Frank Munkø måske anbefales?

Hvis der stadig er liv hvor der er link, så er det her du kan læse hele historien:
http://www.gov.bw/cgi-bin/news.cgi?d=20021025&i=Masunga_
guard_resigns_over_OEmystery_of_night_creatures

Fra medieverdenen over there
Den amerikanske radiostudievært Art Bell vil ifølge et nyhedstelegram fra Reuter 23. oktober stoppe. Siden 1993 har han begejstret et stort publikum med sit “Coast to Coast AM” natteprogram. Her har man på 525 radiostationer i hele USA kunne høre live-talk med folk der har alle mulige former for tro og om alle mulige interesser lige fra korncirkler, ufoer, spøgelser, paranormale kræfter og sammensværgelsesteorier. Han vil sikkert blive savnet. Nogle huske ham måske for at lancere rumskibet i slipstrømmen på kometen Hale-Bopp. Her fik han nogle psykiske begavelser til at udtale sig om, hvor stor besætningen var på rumskibet osv. Et falsk billede blev tilmed lanceret på studieværtens hjemmeside.

Arts Bells retrete vil nok forårsage at “de gode vil græde og de onde le” – hvem der er hvem må overlades til læsernes fantasi. (ww)

Center for UFO Studies (CUFOS) i økonomisk krise
Den 10. oktober sendte Jerome Clark en mail til ufo-kredse om, at CUFOS, stiftet af J. Allen Hynek helt tilbage i 1973, kører på pumperne. Problemet ligger primært i at abonnenterne svigter til deres tidsskrift International UFO Reporter . Måske må de dreje nøglen om til kontoret og lukke for adgang til deres arkiv, skriver Clark.

Meningsmåling om nutidens fremtid
I begyndelsen af oktober viste en meningsmåling at omkring 40% af canadierne mener, at der findes mennesker med særlige evner til at kunne se ind i fremtiden. Meningsmålingen blev omtalt af Canadian Press den 27. oktober. Læs mere her!
http://www.canada.com/news/story.asp?id=
{D6C4846B-991F-4C07-92B6-79983D387CDA }

Vejen til glorien
Moder Teresa, nonnen der gennem mange år virkede i de fattige kvarterer i Calcutta i Indien, oplyses at være på vej til helgenstatus. Men vejen er lang og trang. Selv kan hun hverken gøre fra eller til. Hun døde 87 år gammel i 1997. Trods katolsk baggrund findes der her i landet adskillige Moder Teresa-strikkeklubber. De mødes jævnligt for at strikke til de fattige i Indien.

Ifølge den katolske organisation i USA, så er det første trin på vejen, at man først kan blive helgenkandidat fem år efter man er død. Som kandidat skal lokale biskopper undersøge kandidatens liv og levned, og sende deres resultat til Vatikanet. Her går så et udvalg af teologer og kardinaler i gang hvorefter paven skal anerkende vedkommende kandidat som et værdig forbillede for den romersk katolske kirke. Næste nåleøje for kandidaten er så at kirken erkender, at kandidaten er ansvarlig for et mirakel efter vedkommendes død. Men det er stadig ikke nok. Der skal endnu et mirakel til, som skal kunne bevises, før kandidaten endelig kan få status som helgen.

Angiveligt er det første mirakel sket, idet det hævdes at en 30 årig kvinde i Calcutta er blevet helbredt for en svulst i maven, efter hun havde bedt til Moder Teresa.

Meget tyder imidlertid på, at miraklet måske slet ikke er så mirakuløst endda. Men mange har et brændende ønske om at kanonisere Moder Teresa, især lokalt i Calcutta. Mere om dette i en artikel i næste nummer – på engelsk – fra de indiske rationalister, skrevet af Sanal Edamaruku. (ww)

Læs indtil da mere om dette tema i følgende kilder:

 • Mother Teresa on road to sainthood. – CNN 1 October 2002
  http://www.cnn.com/2002/WORLD/europe
  /10/01/pope.teresa/index.html
 • Mother Teresa miracle a ‘hoax,’ says vatican-bashing hubby / by Bill Hoffmann. – Pagesix.com Monday, 14 October 2002
  http://www.pagesix.com/celebritynews/49296.htm
 • West Bengal rejects Mother Teresa’s miracle / by M. Chhaya. – Rediff.com 19 October 2002
  http://indiabroad.rediff.com/news/2002/oct/19teres1.htm

[*]