af Willy Wegner

Australian Skeptics – den australske skeptikerorganisation – har udgivet en CD: The Great Skeptic CD . Det er en sand guldgrube ikke alene for skeptikere, men alle der måtte ønske at søge viden om modspil og orientering omkring overtro, pseudovidenskab, alternativ behandling, new age og meget andet.

Således indeholder den lille skive alle organisationens numre af tidsskriftet The Skeptic gennem tyve år, fra 1981 til 2000. Frem til 1990 søger man ikke på de enkelte numre, men på emner. Første fra årgang 1991 kan man læse de enkelte numre af Skeptic . De numre jeg indtil nu har læst, har hvert indeholdt omkring 70 sider. De artikler jeg valgte til go’nat læsning var letlæselige på print.

Desuden finder man bøgerne Creationism: An Australian Perspective og Skeptical i fuldtekst.

“Creationism: An Australian Perspective” er på 94 sider og er redigeret af Martin Bridgstock og Ken Smith. Siden 1986 er den udkommet i fire oplag frem til november 2001. Den udgave der ligger på CD’en er lettere revideret i forhold til første oplag. Bogen indeholder såvel afsnit om enkelte sager, der får et ord med på vejen, som mere dybdeborende artikler.

“Skeptical” er en opslagsbog på 78 sider hvor man kan finde en skeptisk synsvinkel på opslag som Aura, Atlantis, Clairvoyance, Numerologi osv. Bogen blev oprindelig udgivet af Canberra Skeptics i 1989 og foreligger altså nu her i en CD-version. Skal man sammenligne med noget på dansk, så er der tale om en miniudgave af “Politikens bog om det alternative”.

I alt er der næsten 4000 sider man kan gå til med sin nysgerrighed.

Da jeg lagde CD’en i drevet startede den automatisk op og præsenterede sig flot i pdf-format, Adobe Reader 5.0, og The Great Skeptic CD kan læses på såvel PC som Mac.

Ikke nok med det, der er også en fuldtekst søgefacilitet, så man kan rumstere rundt efter præcis de ting der har ens interesse på basis af søgeord eller sætninger.

Prisen for denne herlighed er på $55 – australske dollers, altså – og den kan købes online fra Australian Skeptics netshop på adressen:
http://vs240081.server-store.com/store/list.inetstore?id=103

Selv havde jeg The Great Skeptic CD i min postkasse i løbet af ti dage – det er ikke så ringe endda!

Det eneste problem jeg kan se er af positiv karakter – det vil tage en hulens masse timer at få læst alle de mange interessante artikler fra down under .

Behøver jeg at nævne det? CD’en er formidabel!

Men besøg også Australian Skeptics hjemmeside: http://www.skeptics.com.au/home.htm . Herfra kan du også klikke dig ind til organisationens netshop.

Kilde: Para-nyt 2002 nr. 6

[*]