af Mogens Winther


Dit job står i stjernerne! – et par kommentarer til DR TVs udsendelse  “Fornemmelse for snyd” 4.

En række danske astrologer er enige om at Fisk har et alkoholproblem : “Som Fisk er du prædestineret til at søge tilflugt i alkohol eller piller … Hvad løser det? Du bliver tyk eller syg, doven eller dum.”

På billedet ses en formodet Fisk på vej hjem fra arbejde.

Flere danske astrologer tilbyder – med påstået stor succes – at assistere erhvervslivet. Hjælpen rækker både til økonomiske firmaplanlægning, astrologisk personalepleje, samt især ansættelse af nyt personale… :

Erhvervsastrolog Karl Aage Jensen beretter:

“Alle er gode til et eller andet. Det drejer sig blot om at finde ud af, hvad det er, man er god til, siger Gummitarzan – og her kan astrologien hjælpe.”

En søgning på www.krak.dk viser reklamer for intet mindre end 18 danske astrologer, der hævder at kunne hjælpe erhvervslivet.

En af de kendte er Se og Hør astrologen Ole Giber , der til en ugeavis udtalte de tankevækkende ord:

“Når vi møder hinanden første gang, får vi et billede af hinanden, som ikke behøver at være virkelighed, men er den maske, som vi bærer. Derfor er astrologien et nyttigt redskab ved ansættelser, fordi astrologen kan sige, at vedkommende har den her maske, men inde bag ved det hele ligger der en helt anden person. Vi kan pille alt fra hinanden og se den fysiske og intellektuelle formåen.”

Hvor langt disse evner egentlig rækker, fortæller vi senere.

Endnu en erhvervsastrolog er Suzanne Taylor , der ud over at virke som “rådgiver … (for) … kendte som ukendte personligheder” – også hævder at have samarbejdet med F. L. Schmidt – klik for detaljer.

Og så er der sidst og ikke mindst, Karen Boesen – www.erhvervsastrologi.dk – som er dels indehaver af “Erhvervsastrologisk Institut”, dels “præsident” for den internationale sammenslutning af erhvervs-astrologer.

Forbløffende nok lader hele den klassiske astrologi, beregnet på mennesker, sig direkte overføre til objekter uden kød og blod.

Nu kan erhvervsastrologer lægge horoskoper for: ideer, patenter, valutaer, virksomheder, foreninger, elektroniske aktier, o.s.v. – ja selv for den stakkels frikadelle, der ligger og afventer sin skæbne ude i madpakken.

Og alt er som det plejer at være, på nær en enkelt undtagelse, hos virksomheder kan vi nemlig selv bestemme fødselstidspunktet.

En virksomhed kan således selv vælge mellem om det fødes i det sekund, indehaveren fik ideen, eller i det øjeblik, hvor virksomheden blev momsregistreret / blev noteret på børsen / åbnede dørene / afholdt den første officielle reception.

Ganske behagelig ordning, ikke sandt?

Men alligevel må der bestemt ikke sløses med firmaets astrologiske fødselstidspunkt!

Erhvervsastrolog Karen Boesen pointerer nemlig at selv minutter og sekunder kan være af afgørende betydning for virksomhedens skæbne.

I forbindelse med virksomheden “Lars Larsen rejser”, beretter KB:

“Mit råd til Lars Larsen ville have været, at han med fordel havde kunnet vente 10 -15 minutter med at åbne dørene til sit rejsebureau, så havde det astrologiske billede set væsentlig anderledes og betydeligt bedre ud.”

Hvorvidt den overtroiske erhvervsleder lader sig firma styre af planeter, fuldmåne eller tidevandet, er til en vis udstrækning en privatsag.

Men som allerede dokumenteret ovenfor, tilbyder flere af disse erhvervsastrologer også deres assistance, når det gælder om at finde de rette medarbejdere.

Disse forhold er i åben modstrid med de etiske retningslinjer Protection of workers’ personal data udsendt af den internationale arbejderorganisation ILO.

no test is to “be conducted against the worker’s will . ….. “that these tests have to be validated…” – and ….
In this regard, the use of astrology, graphology and the like should be precluded.

Spørgsmålet er – virker astrologien?

Svaret er desværre nej.

Dette fremgår ved flere lejligheder, blandt de mere festlige er et indlæg ved Karen Boesen i starten af folketingsvalget 2001. På dette tidspunkt talte Galluptallene fortsat til Poul Nyrup Rasmussens fordel, så ikke uventet skrev erhvervsastrolog Karen Boesen:

“Socialdemokratiet: Ser vi på horoskopet i lyset af det kommende valg, ser det faktisk ikke så dårligt ud.

Var det en virksomhed, og det er det jo, hvad jeg har forstand på, der skulle lancere et nyt produkt, sælge en vare (her ideer til at vinde valget), VILLE JEG SÅ AFGJORT ANBEFALE DEM, AT SATSE PÅ ET VALG, lancering af produktet I NOVEMBER/DECEMBER, da der ikke er markante/negative transitter i denne periode”

Og hvordan gik det så? Socialdemokratiet led som bekendt det største valgnederlag siden 1920’erne.

I TV udsendelsen “Fornemmelse for snyd 4” går det ikke meget bedre, her kommer Karen Boesen uforvarende til at lægge et festligt horoskop for en morder.

Efterfølgende har KB på lige fod men række andre alternative truet TV producenterne med bål og brand. Se artikel 1 – samt klagebrev.

Øjensynligt kom det ganske bag på KB at DR TV kunne præstere en udsendelse, der betragtede job-astrologi med skepsis.

Man skulle da ellers tro at i hvert fald hendes eget horoskop ville advare hende om de truende ugler i mosen.

Men nej, desværre. Efterfølgende har det dog ikke manglet med negative reaktioner fra fru Boesen:

KB : “JEG kan i hvert fald meget hurtigt konkludere, at (ansvarshavende) Kim O`Strit og (producer) Øjvind Kyrø BÅDE fagligt OG menneskeligt er nogle gedigne svin.” – fra astrologforeningens hjemmeside – tirsdag, d. 01. april, 2003 – 19:59 – hvor man kan finde mange andre tilsvarende indlæg: “Måske lige bortset fra, tilrettelæggerne Kyrø og O`Strit ikke er særligt begavede. Tænk at bruge licensbetalernes penge på sådan noget møg.”

Hvorvidt astrologi er “noget møg”, vil vi lade læserne om selv at afgøre.

Ifølge en artikel ved Karen Boesen – i “Horoskopet” 2001 – er det dog sikkert og vist, at en Løve har “gode kort på hånden som Kongelig Hofleveranddør”.

Skumle skorpioner er derimod særligt egnede til at være bedemænd:

“Undergrundsaktiviteter af enhver type er per definition Skorpionens gebet. Bankverdenen kommer derfor helt naturligt ind i billedet. Efterretningstjenester, Bagmandspolitiet, spionage og detektivbureauer for blot at nævne nogle enkle, der vil være meget typiske. Bedemandsforretninger er også at finde i tegnet for destruktion.”

Interesserede kan checke deres egne erhvervsevner m.m. via denne astrologiske hjemmeside.

Vi vil blot slutte med et morderhoroskop, som leveret ved førnævnte Giber:

“Allerede som lille markerede Jeff sig som boligkvarterets skræk. Andre børns kæledyr blev bortført og forvandlet til knogler med ætsende kemikalier. Den teknik fortsatte Jeff i sin voksne alder på mennesker. Han indrømmede, at han i årene op til sin anholdelse i juli 1991 dræbte – og i nogle tilfælde spiste – 17 unge mænd.

Lad os høre, hvad “Ole Giber Astrologi” skrev i svaret:

“Du er æstetisk og velsoigneret”, du “kender betydningen af at tage ansvar for at styrke venskaber eller forhold”. “Social af natur er du pålidelig.”

Realiteterne synes lidt anderledes: I Dahmers lejlighed fandt politiet et køleskab, der indeholdt flere menneskehoveder. Naboer havde i længere tid klaget over kraftig lugtgener samt larm fra en motorsav.

Giber skrev: “Du har veludviklet æstetisk smag, men bremser denne noget, så du ikke overdriver” . Her har Giber for en gangs skyld ret: Jeff Dahmer gemte sine ofre for at spise dem senere.

Giber fortsatte sin lovprisning: “Loyal og Taktfuld” – “du har mange jern i ilden”. “Du kan lide at opbevare og gemme ting i dit hjem, hvor du holder meget af at befinde dig, for du kan lide familieliv”.

I Dahmers skuffer og skabe fandt politiet menneskehænder samt flere afskårne mandlige kønsdele konserveret i spiritus.

Alligevel skrev Giber: “Du plages af en ide om, hvordan man skal opføre sig korrekt, hvilket gør dig overkorrekt med en manglende evne til at slå dig løs.” – samt “Du har megen takt og tone.”

Under retssagen indrømmede Jeff Dahmer havde haft seksuel omgang med flere af sine ofre efter drabet. Han var en af de største nekrofil-mordere i USAs historie.

Den nekrofile tendens står i kontrast, til hvad Giber skrev i afsnittet om parforhold før ægteskab: “Dit behov for ømhed, kærlighed er vigtigere for dig end seksuel kontakt, uanset styrken af den.”

Den amerikanske jury havde en anden opfattelse af virkeligheden, Jeff Dahmer blev dømt for gentagen mord med fuldt overlæg.”

– citat fra “Bedst af alle verdener”.

Mogens Winther er gymnasielærer i astronomi, matematik og fysik, samt medforfatter til disse bøger om tidens overtro : “Bedst af alle verdener” (2000), “Politikens bog om det alternative” (2002).

TV udsendelsen “Fornemmelse for Snyd” blev produceret af Øjvind Kyrø – Skandinavisk Film Kompagni, for DR Dokumentar.

TV udsendelsens omtalte tilbud om 1 mio Dollar er tidligere blevet tilbudt job-astrolog Karen Boesen – klik for detaljer.

Den forskrækkelige konstellation for solformørkelsen August 1999 – man bemærker at himlens planeter indtager et såkaldt “storkors”.

Ifølge flere såkaldte erhvervsastrologer var denne særligt farlige planetstilling et sikkert tegn på atomkrig i Europa, børskrak med mere. [Klik på horoskopet for forstørrelse].

[*]