af Willy Wegner

Set, hørt & læst. Brokker fra massemediernes verden 2003:3

Også skeptikere bør kigges efter
Redaktøren af Para-nyt er skeptiker! Javel, men også skeptisk overfor andre skeptikere. Når skeptiske koryfæer som Philip Klass og James Randi jokker i spinaten, skal de naturligvis have et gok for det. Det gælder også Michael Shermer. Sidstnævnte får hug i avisen Toronto Star 16. marts. Klik selv ind på artiklen her !

Apropos skepsis overfor skeptikere, så prøv at besøge webstedet http://www.survivalscience.org/index.shtml . Her leveres der angiveligt videnskabelig støtte for mediumisme, liv efter døden og kommunikation med de døde. Men husk at forholde dig skeptisk til dem der er skeptiske overfor skeptikere!

Læs også en artikel om The Skeptical Environmentalist , det vil sige Bjørn Lomborg, fulgt op med en kommentar af John Ståhle: http://www.csicop.org/scienceandmedia/environmentalist/ (Wiwe)

Svært både at leve og dø
Den 45-årige rumæner Victor Dodoi var angiveligt træt af livet. Så en strik om halsen og op i et træ. Han blev fundet og skåret ned – i live! Dodoi var stærkt utilfreds og vil nu rette en klage til en forbrugerorganisation over rebets kvalitet, eller rettere mangel på samme. Han mener helt klart, at Rumænien er et lorteland, hvor det ikke en gang er muligt at tage livet af sig. Læst i telegram fra Reuters 28. februar . (Wiwe)

Forudsigelser for 100 år
Claus Larsen fra Skeptic Report har i februar set nærmere på den amerikanske spåkone Sylvia Brownes spådomme. Det er der kommet en meget underholdende og læseværdig artikel ud af.

Arkæologi på nettet i marts
Marts måneds historie: “Thom’s forhistoriske kalender” af Rud Kjems.

Skotten Alexander Thom, én af arkæoastronomiens pionerer, blev for alvor kendt, efter at han i 1967 udsendte sin første bog, Megalithic Sites in Britain. Som så mange andre pionerer har Thom måttet lide den tort, at nogle af hans teorier ikke har stået distancen. Det betyder ikke, at hans indsats har været forgæves, for Thom inspirerede en masse mennesker med kærlighed til arkæologien og fik mange til at interesserer sig for vore forfædres optagethed af himmellegemerne og deres vandringer.
Læs artiklen i marts-udgaven af Arkæologi på nettet på hjemmesiden Arkæoastronomi – astronomi i oldtiden. Adressen er:
http://www.ancient-astronomy.dk
Med venlig hilsen/Rud Kjems

[*]