af Sanal Edamaruku, oversat og bearbejdet af Willy Wegner

For ikke så længe siden dukkede der en nyhed op i medierne i Indien, Bangladesh og mange andre lande om fundet af et kæmpeskelet. Det var af enorme dimensioner og udgravet i en ikke navngiven ørken. Der var også et foto af skelettet med to forskere stående ved siden af. Skelettets størrelse kan bedømmes ud fra højden af den person som står tæt ved skelettets kranie. Til sammenligning ville skelettet stamme fra et over 20 meter højt menneske.

Den første rapport om dette fund, der dukkede op på Internettet, var at skelettet var fundet i en ørken i det vestlige Indien. Den indiske regering havde et område afspærret af den indiske hær og ingen fik tilladelse til at besøge stedet bortset fra et hold fra National Geographic. Af en ukendt årsag var al information om fundet hemmeligholdt. Rapporten nævnte også en skrivetavle fundet tæt ved skelettet med gamle indgraveringer på sproget Sanskrit. Inskriptionen blev tydet og afslørede hemmeligheden ved skelettet. ”I gammel tid levede der kæmper som blev kaldt Rakshasas. De udfordrede den guddommelige orden og blev udslettet for det.”

Den indiske mytologi taler om kæmper navngivet Rakshasas , der herskede over skovene. De herskede i et land ved navn Lanka og udfordrede gudernes autoritet. I hindu eposet Ramayana er Vishnu, lederen af de tre overordnede hinduguder, inkarneret i en kongelig familie og dræbte kongen over Rakshasas . Rapporten om udgravningen af en Rakshasa blev taget til sig af nogle folk som et velkomment bevis for virkeligheden af denne mytologiske hindu-historie. Uden at verificere fakta, blev den lagt på Internettet og spredt viden om og blev taget alvorligt af mange mennesker.

En ny version af historien dukkede op den 22. april 2004 i Bangladesh avisen The Nation . Ved reproduktionen af dette billede fortælles det i en artikel af af en Saalim Alvi fra Riyadh at det er et fund gjort i det sydøstlige Saudi Arabien. I jagten på naturgas fandt en gruppe fra Saudi Aramco dette store menneskeskelet i ørkenen.

I den nye version af historien er der også en alfabettavle, men med arabiske inskriptioner. Her afsløres det at skelettet er fra en mand fra den gamle stamme Aad . Disse Aads var efterkommere af den koranske profet Nooh ( Noah i bibelsk mytologi). De har været store kæmper der var i stand til at rykke træer op med én hånd. I den forhistoriske periode var det Aads opgave at kontrollere folket. Men de udfordrede Allahs ordrer og blev udryddet af ham. Stedet hvor de boede hed Rab-ul-Khaale , det tomme sted. Området hvor skelettet var blevet fundet var overtaget af Saudi-militæret, forlød det i The Nation, og billedet var taget fra en af militærets helikoptere.

Uden nogen for for verifikation rullede historien om opdagelsen af det kæmpe store skelet gennem blade og aviser verden over.

Centeret for undersøgelse af paranormale fænomener i Rationalist International foretog nogle elementære forespørgsler og fandt ud af, at en sådan opdagelse ikke havde fundet sted eller kunne bekræftes af uafhængige kilder. Vedrørende billedet havde eksperter mistanke om, at det var et manipuleret billede foretaget med fotoredigerings software. Et nærmere blik på billedet afslørede at lyset som falder ind på gangbroen og de to mænd i hvide skjorter kommer fra forskellig vinkel og er af forskellig intensitet end der klare lys der falder på skelettet. Den lange skygge foran kraniet passer ikke sammen med de øvrige skygger på fotoet. På en ekstremt forstørret udgave findes yderligere bevis for at billedet er sat sammen af forskellige elementer. Det syntes at være et autentisk foto af en udgravning men med et indsat skelet. Undersøgelsen kunne være sluttet her. Men vi fandt mere. Med tålmodighed og verifikation af sandsynlige muligheder blev den oprindelige udgravning sporet på Internettet.

Dette foto blev taget 16. september 2000 ved et udgravningssted udenfor Hyde Park i New York. Det er en del af dokumentationen omkring en sensationel udgravning fortaget af Paleontological Research Institution og Department of Geological Sciences ved Cornell University. Hvad dette udgravningshold på mere end 60 videnskabsfolk, studenter og frivillige under palæontologen prof. John Chiment ledelse fandt, var imidlertid ikke et skelet af et enormt stort menneske, men skelettet af en mastodont, en uddød forgænger til elefanten. Faktisk havde man fundet et af de mest komplette fossiler af en mastodont og muligvis en mindre komplet mammut. Dyrene levede mellem for 10.000 og 14.000 år siden. Mere information her: http://www.graphics.cornell.edu/outreach/mastodon/aerial-views.html

Der er en interessant detalje. Nederst til højre på billedet er der en intakt stødtand under et dige af krydsfiner og under et beskyttende lag af mudder. Det er en stor udfordring, forklarer udgravningsrapporten, at lade denne stødtand at tørre uden at den skulle gå i stykker. Denne mastodont stødtand er stadig synlig i det manipulerede foto af udgravningen af kæmpemennesket!

Det sidste stadium i historien omkring billedet er webstedet ”Worth1000”, der præsenterer en mængde af manipulerede billeder, nogle kunstneriske, andre humoristiske. Det billede der blev spredt verden over som kæmpeskelettet af Rakshasa fra den indiske mytologi eller Aad fra islams mytologi er simpelthen en kunstnerisk frembringelse af ”IronKite” (pseudonym) og indsendt som led i en konkurrence til webstedet Worth1000.com. Den originale udgave af det ændrede billede foretaget af ”IronKite kan ses her: http://www.worth1000.com/view.asp?image=18978

Kilde: Rationalist International Bulletin, 30 September 2004, Nr. 132

[*]