af Willy Wegner

Brokker fra massemediernes verden 2004:1

Når sandhedens skal frem
I midten af marts afholdt man det syvende årlige Aztec UFO Symposium. En af profilerne på årets møde var George Green. På et tidspunkt, for et kvart århundrede siden, var han – med sig selv som kilde – involveret i præsident kampagnen for Jimmy Carter. Ved den lejlighed fandt han ud af, at vores planet i virkeligheden bliver styret af 300 familier. Nogle af disse familier ligner mennesker, men tilhører i virkeligheden reptilracen. Denne race kommer i virkeligheden fra stjernesystemet Syvstjernen. Dette ved George Green virkeligt, fordi han rent faktisk har været i kontakt med lederen, Quetzl, fra den fjerne stjerneverden. Jo, der er stadig liv i ufo-troen ”the American way”.
George Green har naturligvis mange andre indsigter i virkelighedens verden, og dette er læst i en del af verdenspressen, her repræsenteret af Farmington Daily Times fra den 18. marts 2004.
http://www.daily-times.com/cgi-bin/artman/exec/view.cgi?archive=327&num=9538

Overtro i Bulgarien
Ifølge en nyligt afholdt meningsmåling, så er halvdelen af bulgarerne overtroiske. De tror på sort magi, astrologi og telepati. Spåmænd m/k har kronede dage i Bulgarien.
Især har folk i alderen mellem 30 og 45 år hang til det okkulte. En lokal sociolog ved navn Marchela Abrasheva har udtalt, at denne tendens er typisk for et samfund i forandring, hvor mange mennesker lever i en tilstand af usikkerhed og hvor det er svært at planlægge sin egen fremtid. Flere new agere vil nok påstå, at hun er så belæst og uddannet at hun har mistet forbindelsen til virkelighedens verden. Læst og kommenteret fra Novinite den 19. marts 2004.
http://www.novinite.com/view_news.php?id=32401

Psykisk forretning
Sylvia Browne i USA er 68 år gammel og har skabt sig en karriere som psykisk medium. Hun er en af de snart mange psykiske forrentningsfolk som tilbyder at knytte kontakt mellem dig og dine afdøde slægtninges ånder. En telefonkonsultation koster 700 dollars, svarende til cirka 4200 kr.
Ifølge nogle af de nyere meningsmålinger i USA tror omkring 28 procent, at det via et medium er muligt at kommunikere med ånderne. Mere end dobbelt så mange tror på et liv efter døden, til gengæld tror Sylvia Browne ikke på døden. Læst i The Times-Picayune 17 januar 2004.

Bigfoot skal jagtes
Thomas Biscardi er ifølge San Mateo Daily Journal 16 januar 2004 ved at organisere den helt store jagt på legendariske Bigfoot. Mulighederne burde være gode, for ifølge Biscardi findes der mellem 500 og 1200 eksemplarer af den nordamerikanske Bigfoot. Selv har han set en hel familie, inklusive en lille Bigfoot baby.

Arkæologi på nettet for sidste gang
”Arkæologi på Nettet” har indstillet driften. Magasinet fik en levetid på godt fem år og nåede at præsentere 61 artikler. Rud Kjems hjemmeside ARKÆOASTRONOMI samt alle artiklerne, der har været bragt i ”Arkæologi på Nettet”, vil indtil videre være at finde på den sædvanlige adresse: http://www.ancient-astronomy.dk

Bermuda-Berlitz er død
Charles Frambach Berlitz døde den 18. december. Det skriver The Miami Herald 24. december 2003.
Berlitz, der blev 90 år, havde ifølge nekrologen en solid sproglig baggrund og har været leder af Berlitz Co. i New York. Det var hans bedstefar der i 1878 grundlagde den senere internationale Berlitz-sprogskole.
Det var imidlertid ikke så meget Charles Berlitz’ sproglige begavelse der gjorde ham kendt. Navnet forbinder mange først og fremmest med myte skabende bøger som Bermuda-trekanten og lignende former for off-beat litteratur. Han slog igennem i midten af 1970-erne. Flere af hans bøger er udgivet på dansk af Bogans Forlag.

Arkæologi på nettet
December måneds historie: ”Stones of Stenness” af Rud Kjems.
Månedens historie er en ny artikel i serien om Orkney Øerne. Tre af de tidligere har beskæftiget sig med helligpladsen på Mainland – den største af Orkney Øerne. Beskrevet er bl.a. den prægtige jættestue, Maes Howe, og det lige så enestående monument – hengen Ring of Brodgar. I denne artikel gælder det hengen Stones of Stenness, som blot ligger halvanden kilometer fra Ring of Brodgar. Visse partier af Stone of Stenness blev arkæologisk undersøgt i 1970’erne, hvilket bragte mange interessante detaljer for dagen vedrørende de anlæg, som engang rejste sig inde på hengen.
Derudover bringes en omtale af en ny dansk bog om kosmologi – ”Fra superstrenge til stjerner” af Steen Hannestad.
Læs artiklen i december-udgaven af Arkæologi på nettet på hjemmesiden Arkæoastronomi – astronomi i oldtiden. Adressen er:
http://www.ancient-astronomy.dk

En anden verden
Joe Schoenmann skriver til Las Vegas Weekly om en ufo-konference. Artiklen er ganske interessant og giver er indblik i et absurd verdensbillede og en forskruet tankegang. Klik dig ind og læs selv.

[*]