af Willy Wegner

Reaktioner:

Det sker at vi modtager enkelte hademails, som regel anonyme og med fiktive adresser. Som oftest bliver de forbigået i tavshed ved at gøre sig fortjent til et tryk på delete-tasten. På en speciel dag i maj – den 8. – kom der en serie af mails fra Stjerneskolen . Vi må nok konstatere, at de (indtil videre) topper hitlisten over hademails, og derfor gør sig fortjent til omtale.

Den 8. maj 2005, afsendt kl. 00.52, dukkede følgende mail ( og helt loyalt er der ikke rettet i teksterne fra afsenderen ) op i Para-nyts postkasse:

Nå hvor er det synd for jeres små pigge
“Ynk ynk – hvor små er deres små lliderligeer tingester -de er i sandhed bare så små og så dumme,at man tror at det er løgn Lav være med at gøre jer til sportsvogne på internnettet – vi ved at i kun er en skoda”
StjerneSkolen
v/Susanne Hørud

Kl. 17.27 fra samme kilde til et af de kvindelige medlemmer af netværket:

Du er den eneste
Tænk at de gamle ækle mænd kunne fange 1 kvinde ind. Til lykke. Er du meget grim ! Noget må der være galt med dig. Men tillykke nu har du selskab af nogle gamle grimme mænd. Håber at du er tilfreds. Måske skulle du tænke lidt som kvinde, om hvorfor de har hevet dig ind i deres ækle selskab – måske er det fordi du skal blåstemple alt som ikke er kvindeligt. men måske tænker du ikke 
StjerneSkolen
v/Susanne Hørud

Kort tid efter afsendt kl. 18.05, modtog en af “de gamle ækle mænd” i netværket denne mail:

Til de små pigges klub
Hej jeg vil da meget gerne være med i jeres klub – så ka jeg da rigtig fortælle noget om djævlen – om dem der ikke kan noget selv – om dem der hader allle som forsøger at lave ´noget alternativt og hjælpe andre mennesker. >Je g kan virkelig fortælle noget om de svin og dyr der gør alt hvad de kan for at ødelægge livet for andre – jeg kan fortælle i timevis om de beskidte dyr  – men selvfølgelig når de dør så får de det som der bekommmer dem – de er jo ligeglade med alle levende mennesker – det er kun den lille mini pik det handler om 
StjerneSkolen
v/Susanne Hørud

Denne mail blev fulgt op kl. 18.30 til ovennævnte “ækle mand”:

Jeg ønsker medllemskab
Jeg er så tilpas rasenende på dig – jeg har jo ikke nogen fast indtægt – men du har sørme gjort alt hvad du og dine ligestillede har kunnet for at gøre mig fattig – nu skal du få igen – din lille dumme mini pig der bare har siddet på din flade røv og haft en fast indtægt.  Jeg vil herefter gøre alt hvad jeg kan for at du skal få at opleve, hvordan det er at være indtægtsløs og dybt afhængitig af andres offentlige tilkendeliggivelser. Jeg afskyr dig dit dårlige liv.
StjerneSkolen
v/Susanne Hørud

De to sidstnævnte mails blev besvaret af den “ækle mand” ganske kort kl. 21.20 med spørgsmålet: “Jamen dog – lille Susanne, hvorfor dog så sur?”

Og se, det fik han aldrig et svar på.

Efterfølgende cirkulerede der, ikke uden grund, nogle spekulationer blandt medlemmerne i netværket. Nogle noterede sig, at efterhånden som tiden gik, blev de tilsendte mails mere velskrevne. Enkelte var dog skuffede over ikke selv at have modtaget mails fra Stjerneskolen. Under alle omstændigheder håbes det dog, at afsenderen nu har fået luft for frustrationerne. Det er åbenbart ikke så lige til at være stjerne tosset på skeptikere.

Der modtages også andre mails, betydeligt mere ynkelige end ovenstående. Ynkelige fordi disse mails kommer ofte fra “anonyme” hotmail afsendere, der eksempelvis benytter afsendernavne fra skepticas presseliste. Her følger et eksempel på en mail sendt til udvalgte personer på vores presseliste, hvoraf de fleste ikke har ret meget med netværket at gøre, men blot stiller deres kompetencer til rådighed for pressen:

Du modtager denne mail fordi dit navn står på presselisten på www.skeptica.dk.

Jeg vil gerne bede dig svare på om du støtter denne hjemmeside eller om du vil trække dig ud nu imens legen er god?

Skeptica har gennem en del år generet en masse mennesker på forskellige debat forums, ved messer og ved gemen chikane.

Inget normalt tænkende menneske vil kunne støtte denne gruppe, som bygger på den pædofile James Randis, forkvaklede ideer. Vi har efterhånden samlet en del materiale omkring deres kriminelle handlinger og vi agter at offentliggøre det hele.

Så hvis du ikke ønsker at se dit navn blive trukket igennem sølet kan du melde tilbage på denne mail, hvor vi så vil tage hensyn til den åbenlyse fejl det må være, at du er nævnt på den side. Såfremt vi intet høre regnes du for fuldt ansvarlig for alle deres handlinger, som f.eks. voldelige overfald og trusler. Disse trusler er fremsat i offentlige forums på nettet.

Der er udøvet chikane imod folk som siger skeptica imod. Vi har beviser på det hele.

Det er gået for langt og vi finder os ikke i mere. Nu kommer alt frem i lyset

venlig hilsen
vores Claus Larsen

Når nogle i netværket af uafhængige danske skeptikere tager fat på emner som eksempelvis alternativ behandling, astrologi, clairvoyance m.m. så sker det dels på grundlag af tilgængelig viden om emnet, dels viden om den alternative aktør der er i fokus. En slags forbrugerorientering. Det kan læserne så vælge at reflektere over, eller lade være.

I ovenstående mail ser man også, at det forsøges at knytte personerne på presselisten til skeptica.dk. På hjemmesiden står der klart og tydeligt: “Personerne på Presselisten er ikke nødvendigvis deltagere i netværket af uafhængige skeptikere, men stiller sig til rådighed for pressen alt efter deres interesseområder og faglige viden.”

Der skrives også:

“Skeptica har gennem en del år generet en masse mennesker på forskellige debat forums, ved messer og ved gemen chikane.”

Det viser også, at skribenten enten ikke kan læse eller vil forstå, at deltagerne i netværket netop er uafhængige skeptikere , der ikke agerer som repræsentanter for en hjemmeside endsige en forening. Det fremgår af svaret på et læserbrev fra en ikke-hader der ønsker af blive medlem:

Skeptica er ikke en forening. Der er ingen medlemmer. Skeptica er slet og ret navnet på en hjemmeside der bestyres af undertegnede. Det er et elektronisk mødested for netværket af uafhængige danske skeptikere. Ligeså er “netværket af uafhængige danske skeptikere” heller ikke en forening men som beskrevet et netværk. Vi har en lille mailgruppe som prøver at knytte kontaken mellem de enkelte skeptikere og som bindeled til udenlandske skeptikere.

De skeptikere der kommer til orde på skeptica-hjemmesiden er “fri fugle” som af og til finder sammen “og flyver i flok, når de er mange nok” om en fælles opgave og så ellers går hver til sit.

Sættes der spørgsmålstegn ved "de alternatives" faglige niveau eller omfanget af deres ekstraordinære evner, så forvandles nogle af dem pludseligt til patetiske klynkere. Det er derfor mere vanskeligt for dem at rette deres eventuelle berettigede eller uberettigede forudrettethed mod enkeltpersoner, men langt lettere at sigte på hjemmesiden skeptica.dk som en slags fællesnævner. En syg variant af: "Det er samfundets skyld!"

I ovenstående mail holder man sig end ikke tilbage for at beskylde amerikaneren James Randi for at være pædofil. Det har han ingen dom for, og det bygger på rygter fra – i dobbelt forstand – gale modstandere. Havde der været noget om snakken, var han nok blevet hudflettet da han søgte om at skifte fra canadisk til amerikansk statsborgerskab. En af de berørte af denne mail, nemlig den ægte Claus Larsen, i hvis navn mailen er afsendt, har orienteret James Randi om beskyldningen. Randis svar var ganske klart og utvetydigt:

Yes, I DO want to get involved. These people can’t deny what I teach and write about, so they use ad hominem attacks freely and viciously. This accusation has ZERO validity, but it’s been circulated for years. The person who posted this has chosen to believe it and must pay the consequences.
Let’s burn this witch. What do you need?

Denne sidste type anonyme mails kommer tydeligvis fra desparate mennesker, der ikke tør stå frem. Om den dybere årsag er grundet i manglende evne til søge konstruktiv dialog, vides naturligvis ikke. Men flere af de mails der er modtaget har islæt af såvel forfølgelsesvanvid og psykopatisk adfærd. Alt efter karakteren og indholdet af disse mails må det selvfølgelig vurderes, om man skal have passiv medlidenhed med skribenterne eller foretage en politianmeldelse. Selv anonyme mails trækker jo deres elektroniske spor der lader sig analysere.