af Willy Wegner

Set, hørt & læst. Guide til brokker fra massemediernes verden 2007:2

Ikke alene bullshit: Ørleri

På åndemaneren Marion Dampier-Jeans hjemmeside www.mariondampier-jeans.com/tm.htm kan man læse et kapitel fra en aldrende journalists nye bog: Støj-sendere , hedder det. Det handler bl.a. om denne hjemmeside og og ganske underholdende. Brug linket til hele teksten. De står eksempelvis:

“Problemet med Skeptica er imidlertid, at man ikke har ren trompet at trutte i. Således kan enhver overbevise sig om, at lige netop kristendommen, med dens tusindtallige eksempler på ånder, dæmoner, mirakler og andre “alternative” fænomener ALDRIG kritiseres – endsige sættes under den skeptiske lup.”

Blak har tilsyneladende ikke søgt på vores hjemmeside? Selveste Guds stedfortræder på Jorden lades ikke upåagtet. Blak fortsætter:

“Med andre ord er Skeptica intet andet end en kristen støjsender, der sættes til at skabe sig tosset hver gang offentligheden tilbydes udsagn, holdninger, overbevisninger, oplevelser og beretninger, der ligger uden for de i Bibelen beskrevne.”

Ganske morsomt. Især fordi redaktørerne af Para-nyt ofte bliver anset og regnet for at være ateister! Dertil kommer, at vi ikke lader nogen sætte os til noget som helst.

Vi har desværre ikke en trompet, endsige dommedagsbasun at trutte i. Men ofte hører vi nogle kritikere trutte temmelig atonalt i en bar røv.

Katten knurre mig for sølle – bullshit!

“Medie fik hjælp af en rocker”. Citat fra Horsens Folkeblad den 20 august 2007. Anledningen var at Paranormalt Institut var i det nedlagte Horsens Statsfængsel for at jagte spøgelser.

Mediet var Dorrit Siff Darnelli. Hvem rockeren var, det vides ikke. Men journalisten var Kirsten Rudkjøbing.

GLIMRENDE Kirsten – et rocker-spøgelse! Hånd i hånd med Dorrit. Dorrit kunne åbenbart lave en aftale med spøgelset om et møde. Han var ganske fysisk.

Jeg undrer mig totalt – journalisten – Kirsten Rudkjøbing – er pennefører for Dorrit Siff Darnelli. Rockerspøgelset: Hvad hed han? Hvordan så han ud? Var han en af "englene" eller de andre? Havde han nogle fede tatoveringer? Tog folkene fra Paranormalt Institut med alt deres infrarøde grej et ganske almindeligt foto af denne fysiske rocker?

Gabriel og de andre
Det er almindeligt bekendt, i det mindste for fodbold interesserede, at Brøndby IF i skrivende stund skraber bunden som nedrykningskandidat. Ifølge bl.a. Kristeligt Dagblad –  der jo har en naturlig interesse for det himmelske – lader vide, at ærkeenglene er kaldt til assistance. At Gabriel, Mikael, Rafael og Uriel er Brøndby-supporters kommer lidt bag på mig. Men Sosha Lillielys Gornitzka [det er et personnavn] ved bedre. Hun er fra Silkeborg og kender ærkeenglene. Mogens Winther har kigget lidt på sagen. Han må indrømme, at damen har mange evner – således har hun netop healet hele Jorden og den fra Grønland synlige drivhuseffekt . Ud over at være clairvoyant, er hun bl.a. også shamanistisk rådgiver, inka-præstinde, Aura-Soma terapeut og druide. . Sådan! Nysgerrig? Zap videre til følgende kilde.

Kreationisme
Peter C. Kjærgaard skriver den 31. august en kronik i Politiken: “Kreationismens hule verden”. Kjærgaard skriver, at den kreationistiske bevægelse breder sig i Europa. Det er ikke alene blandt kristne men også blandt muslimer. Forfatteren peger på, at der er grund til bekymring og at der må sættes ind med en oplysende indsats, så europæerne kan skelne mellem tro og videnskab. Læs kronikken:
http://politiken.dk/debat/kroniker/article367416.ece

Hokus-pokus og politik
Netavisen 180grader havde den 29. August 2007 en leder: Dansk Folkeparti og det overnaturlige. Der skrives: “Der er grund til at føle sig skræmt ved tanken om, at et regeringsbærende parti i Danmark har det som sin helt officielle politik, vedtaget i folketingsgruppen, at støtte den slags alternativt pjank.” Læs mere her:
www.180grader.dk/leder/Leder_Dansk_Folkeparti_og_det_overnaturlige.php

Fornuftens fjender
Den britiske tv-kanal Channel 4 har i august 2007 vist en dokumentarfilm i to dele, "The Enemies of Reason", hvori Richard Dawkins kritiserer fornuftens fjender – astrologi, tarotkortlæsere, alternativ medicin osv. Du kan se udsendelsen online her:
http://video.google.com/videoplay?docid=8669488783707640763&hl=en-GB

Fotonguf
Journalisten Michael Jeppesen refererer i Ekstra Bladet Online 12. marts 2007 (1) fra et møde arrangeret af Biodynamisk Forbrugersammenslutning på Frederiksberg. Mødet var bl.a. annonceret på en lille løbeseddel. Det handlede om gymnasie- og biologilærer Bjarne Møller Nielsen, der angiveligt kan leve af lys.

Det fremgår, at Bjarne Møller Nielsen i sommeren 2006 gennem tre måneder havde levet uden mad og uden at tabe sig. Efter på den måde at have ernæret sig udelukkende ved lys, begyndte han at spise og drikke igen. I foredraget loves det, at Bjarne Møller Nielsen vil fortælle om sine egne erfaringer med indtagelse af lys.

Lad det være sagt med det samme – Jeppesen er ikke pennefører for lyskonsumenten. Der er tale om ganske usolidarisk, utilsløret og bidende ironi – og Jeppesen undlader ikke at være momentant grov. Jeppesen er skeptisk.

Der er ikke megen kritisk sans i Bjarne Møller Nielsen synsvinkel. Der refereres i en løbeseddel fra arrangøren til en Michael Werner, der er en kemi ingeniør fra Schweiz. Denne Michael Werner hævder, at han ikke har taget andet end lysnæring til sig i mere end seks år. Han var med til at sætte gang i sagerne med et foredrag i bl.a. Århus sidste år. Det tror Bjarne Møller Nielsen åbenbart på.

Økonomisk gevinst
Men ok! – lad mig lege med på ideen. Hvis man skulle kunne ernære sig af lys alene, så lurer der nogle revolutionerende perspektiver lige foran os. En minimering af husholdningsbudgettet ligger lige for. Det er jo ikke en ubetydelig del af mange familiers budget. Hvad hulen skal vi med tandbørster og tandpasta, ja tarmfunktionerne bliver vel følgelig også mindre belastede, således at lokumspapir kan spares væk. En fis er reduceret til – ja, hvad ved jeg – et lysglimt? Og den anden tarms udtømning, – en lysstråle?

I større perspektiv så kan kongehuset ved statsbesøg blot placere de royale gæster under åben himmel i liggestole med en passende portion blottet hud, mens livgardens musikkorps spiller taffelmusik. Guf. Vores udviklingsminister kan rejse ud i verden og fortælle de folkeslag der er ramt af hungersnød og fødevaremangel, at… Nå! Nu er det vist nok – fortsæt selv.

Kan man smage lys?
Det var så nogle af de fordelagtige økonomiske aspekter. Der vil også være afsavn. Forestil dig menuen til for eksempel en konfirmation eller en rund fødselsdag. Masser af kokke og økonomaer skal omskoles til at vejlede i lysabsorbering. Hvordan opnår man fem kokkehuer i Politikens ganespalte? Hvordan klarer man lige ramadanen?

Spørgsmålene er mange, og der er kun et svar: blålys!

Vi kommer nok til at høre og læse mere (også skeptisk) om dette emne til efteråret. Ovennævnte forening har allerede annonceret et ny møde i september med en der kan leve af lys. Hun hedder Lissen Seligmann. Læs mere om det her. Bemærk at der serveres en forfriskning!?

Kilder
1) Bjarne lever af lys : Jeppesen har været til foredrag med en sulten gymnasielærer /af Michael Jeppesen – Ekstra Bladet Online 12. marts 2007 http://ekstrabladet.dk/flash/jeppesen/article279863.ece

Se også: Wikipedia (Engelsk) og The Skeptic’s Dictionary (Engelsk).