af Claus Larsen, på dansk ved Jens Laigaard

Hvor som helst, når som helst?
Astral projektion, remote viewing og andre tilsvarende paranormale fænomener betyder grundlæggende det samme: at bevidstheden forlader ens krop og går et andet sted hen. Nogle medier hævder at kunne gøre dette på kommando og at kunne rejse hvor som helst, når som helst, uden at være begrænset af tid eller rum. Beviser er der selvfølgelig ingen af.

Jeg vil ikke her komme nærmere ind på forklaringerne på de forskellige typer ud-af-krop-oplevelser. I stedet vil jeg pege på et par foruroligende konsekvenser, som følger af disse fænomener, hvis medierne virkelig er i stand til at forlade kroppen, sådan som de påstår. Nogle af konsekvenserne er fantastiske, andre er uhyggelige.

Konsekvenserne

 • Det vil opklare alle forbrydelser, der nogensinde er begået
  En dygtig ud-af-krop’er kan simpelt hen rejse tilbage til gerningsstedet, iagttage hvad der er sket og aflægge rapport til myndighederne. Vi behøver ikke længere noget retssystem, da andre beviser er overflødige. Bare send nævningene tilbage for at se, hvad der virkelig skete. I øvrigt vil kriminalitet være ganske utænkeligt, eftersom hver eneste forbryder uundgåeligt bliver opdaget. Hvordan kan det være, at de clairvoyante ikke opklarer virkelige forbrydelser?
 • Det er slut med at have et privatliv
  Hvis nogen er i stand til at se alt, hvad der nogensinde er sket for hvem som helst, så er ingenting længere hemmeligt eller privat. Alle sidespring og snavsede underbukser bliver offentlig ejendom. Alle repressive stater vil uden tøven anvende denne evne til at kontrollere borgerne. Og borgerne kan på sin side holde staten i skak på samme vis.
 • Det er slut med efterretningsvæsenet
  Hvis en privat borger bare kan sende bevidstheden ind i efterretningstjenestens hovedkvarter og se, hvad der foregår der, er der intet, der kan holdes hemmeligt. Selvfølgelig vil efterretningsvæsenet være de første til at gøre brug af denne mulighed: hvem behøver spioner, når man bare kan sidde på terrassen og drikke en cola, mens man samtidig kigger fjenderne over skulderen rundt om i verden? Men fjenderne gør naturligvis det samme.
 • Det er slut med teleselskaber, tv, biografer og Blockbuster
  Hvorfor ringe til nogen, når man kan tage derhen på et halvt sekund – og endda aflægge visit hos sine kære engang i fortiden? Eller sætte sig og se Star wars på den allerførste premieredag. Om og om igen. Helt unødvendigt at købe billetter eller leje filmen.
 • Historikerne kan skrive den endelige beretning om menneskeheden
  Bare smut en tur gennem tid og rum. Få en øjenvidneberetning om, da Frihedserklæringen blev underskrevet. Besøg Marilyn Monroe og spørg, om hun virkelig var i seng med både John og Robert. Og husk endelig at være tæt på O.J. Simpson på den der skæbnesvangre dag – det kunne have sparet os den pinlige retssag og en masse dårligt fjernsyn!

Efterspil
Dette er blot nogle få af de vanvittige konsekvenser, vi måtte leve med, hvis de der tror på ud-af-krop-oplevelser har ret. Eftersom der stadig findes spioner, uopklarede forbrydelser og teleselskaber, har deres påstande sandsynligvis ikke bund i virkeligheden.

Der er et aspekt, der fortjener særlig opmærksomhed, og det er opsporing af forsvundne børn. Hvis paranormale evner nogensinde har kunnet gøre nytte, så må det her være et af de mest oplagte tilfælde. Vi har i tidens løb fået en lang række vilde påstande fra clairvoyante, men ingen har nogensinde været i stand til at lokalisere én forsvunden person – død eller levende.

Glem alt om berømmelse. Og bog-kontrakter. Og videnskabelige beviser. Bare find et enkelt forsvundet barn. Kan de clairvoyante det?

Nej.

Kilde/Source: SkepticReport – Out of Body Out of Mind