af Willy Wegner

En ikke helt alvorlig kommentar

Hjemme fra ferie og ved en gennemgang af fjorten dages aviser, samt udsmidning af samme, faldt en avis ved siden af genbrugskassen. Den åbenbarede, at spøgelsesjægere er utrættelige i deres jagt på det ultimative bevis for at ingenting i virkeligheden eksisterer.

Hvis der findes spøgelser i det gamle statsfængsel, så skal det nok lykkes Paranormalt Institut at finde dem. Det er jeg ganske overbevist om. De definerer jo selv deres succeskriterium.

Til Horsens Folkeblad den 12. august udtaler bossen Shane Eno, at hvis der findes et spøgelse eller flere, vil et par døgns efterforskning sandsynligvis give gode muligheder for at indkredse dem. Instituttet agter at møde op i januar 2009 med et hold på ikke færre en tyve spøgelsesjægere. De ved hvor de skal søge, for de har sidste gang de var der fundet ud af, hvor der var størst aktivitet. Med tyve mand m/k skulle de vel være i stand til at omringe de rastløse gespenster.

Men det er vel ikke tilstrækkeligt at spore disse spøgelser, udstille dem og så fremdeles. Det er da ikke særligt menneskeligt. Det må vel dreje sig om at fortælle disse spøgelser, at de faktisk er døde og at de trods halshugning, strangulering, fem fod under jorden og kremering må lære at leve med det – øhh, en bedre formulering kunne måske ønskes.

Nu er det jo sådan, at det gamle statsfængsel – med kælenavnet ?Slottet? – har været overrendt af rundvisninger, to krimimesser, koncerter, kunstudstillinger m.m. Det må alt andet lige give nogle forstyrrelser, når der skal måles, fornemmes og strålesøges med vinkelpinde efter spøgelser af første, anden eller tredje grad.

Især på krimimesserne har der været præsenteret romaner skrevet af skånselsløse forfattere og med handlinger af den mest bestialske slags, så grumme at de kan få ethvert spøgelse til at blegne og tabe underkæben.

Jeg vil gætte på, at de eventuelle spøgelser fra det gamle statsfængsel for længst har fået nok af alt det renderi og er flygtet eller måske flyttet ud til det nye fængsel på Enner Mark hvor der trods alt er mere moderne omgivelser. Hvis der findes spøgelser skal vi ikke tro at de er dumme og ikke sætter pris på komfort.

Spøgelserne vil, hvis de mod forventning bliver fundet og præsenteret på et pressemøde, totalt miste magien. De vil jo ikke længere være paranormale men bare normale. Det er s’gu da jævnt kedeligt! – og hvad skal spøgelsesjægerne så tage sig til?

Læs også: Spøgelser bag tremmer