af Willy Wegner

En lille metalplade med en indgraveret syvtakket stjerne og med stjernesymboler i hver tak skaber mirakler. Syvstjernen har en forunderlig kraft som virker helbredende, hævder sælgeren, firmaet Sevenstar International, hjemmehørende i Skibby på Sjælland.

I august 1993 havde sælgeren, Baron Joachim Wedell-Wedellsborg og fru Kamma, hyret Falkonér Centeret til en salgsdemonstration. 500 mennesker var mødt op, mange kom langvejs fra dels til foredrag om syvstjernens magiske virkning, dels for at opleve den efterfølgende massehealing med lys, lyd og farve.

I Politiken den 22. august 1993 skriver Louise Detlefsen at af deltagerne er kvinderne i overtal. Kamma Wedell-Wedellsborg indleder mødet med at byde velkommen, og giver udtryk for håbet om at deltagerne kan føle de gode vibrationer.

Kamma Wedell-Wedellsborg, der også driver en skole for zoneterapeuter, beretter nu om sin vej til erkendelse af Syvstjernens virkninger, nået gennem eksperimenter. Der refereres til, at en ringe vin anbragt natten over på en Syvstjerne smager bedre dagen derpå, og at en Syvstjerne anbragt på en skraldespand fjerner lugten. Der følger også beretninger om de helbredende virkninger.

Senere bliver en stor parabol indeholdende en stjerne lavet af sølvpapir sat i rotation hvorved energier skulle nå ud til publikum. På et spørgsmål fra baronen, om der er nogen der kan mærke noget, bekræftes dette ved håndsoptrækning fra en snes mennesker.

De blandt publikum der ikke allerede har dråbeformede øreringe med en indgravet Syvstjerne, eller en metalplade hængende om halsen, kan forsyne sig i pausen fra otte salgsborde med Syvstjerner i alle størrelser og til priser helt op til det magiske kronebeløb på 777 kr.

Efter pausen aflægger tidligere patienter vidnesbyrd for publikum., de har alle nydt godt af Syvstjernens kræfter.

Louise Detlefsen skriver, at en ældre tilfældigt udvalgt kvinde fra publikum sidder badet i projektørlys, mens Joachim trækker smerterne fra højre arm ud af den venstre. Den magiske stjerne bliver kørt op ad hendes arm. På et tidspunkt standser Joachim sine bevægelser og en meter fra armen ælter han et eller andet usynligt i den tomme luft  “Til at begynde med har han ikke meget held med sig. Kvinden mærker både varme og kilden i fingrene, men kan ikke føle, da Joachim trækker smerterne ud af armen med en usynlig fiskesnøre.”

Det store healing-show fortsætter til hen mod midnat, og efterhånden siver publikum ud, mens otte behandlere på scenen ihærdigt arbejder med otto frivillige patienter, inden Joachim Wedell Wedellsborg runder den lange aften af med ordene: “Jeg vil ikke kalde det mirakler, selv om vi nogle gange bliver overraskede over, hvor stærkt stjernen virker.”

Tidligere har der været udført syvstjerne-healing i Århus, hvor omkring 600 mennesker ville høre om de magiske virkninger og gerne selv prøve dem på egen krop. I følge heraf bragte Århus Stiftstidende flere vidnesbyrd fra mennesker, der kunne fortælle om lindring af smerter og helbredelse.

Således kunne det også berettes, at alene Det Ukendtes boghandel i Århus i løbet af blot en måned havde solgt stjerner for omkring 65.000 kroner. Den mindste koster 98 kroner, og er fremstiller af kobber. Vil man have forsølvet kobber er den dyrere.

Syvstjernens historie kan man læse lidt om i Jørgen A. Jacobsens bog Syvstjernen , der udkom i 1991 og siden er genoptrykt i flere oplag.

Forfatteren beretter at han i 1984 traf en såkaldt cosmolog ved navn Villy Fabricius, og som gennem pyramidens form nåede frem til det magiske 7-tal således: Pyramidens består af fire trekanter. Fire er universets fysiske tal, verdens tal. Tallet tre er universets åndelige tal, det vil sige Gud. Lægger man så fire og tre samme får man tallet syv – det fuldkomne tal! Inde i den syvtakkede stjerne var der også et hjulkors.

Dette blev udgangspunktet for Jørgen Jacobsen, som fra denne basismodel udviklede den Syvstjerne vi kender i dag med himmellegeme-symbolik, og med referencer til oldtidsmystik omkring tallet 7 som et helligt tal, samt inspiration hentet fra nogle dele astrologi, pyramideenergi, chakra-lære, farveterapi og ædelstenshealing.

I al korthed beskrives Syvstjernen som en slags antenne der opfanger universets syv grundlæggende energier, og på denne måde genopretter den naturlige forbindelse til universet og derved nedbryder de blokeringer der er årsag til sygdom. Ifølge Jørgen Jacobsen.

Et behandlingsskema viser hvordan man håndterer diverse skavanker med sin Syvstjerne. Hver tak på stjernen har sit himmellegeme-symbol med tilknyttet farve, og hvert himmellegeme knytter sig til bestemte kropsfunktioner. Har du eksempelvis gigtsmerter i en skulder, så tager du din Syvstjerne og holde den således at stjernetakken med symbolet for Saturn og farven violet peger ind mod skulderen. Har du hovedpine bruger du Mars, mens Venus klarer ærterne såfremt du lider af hysteri.

Jørgen Jacobsens bog indeholder en mængde case-stories over virkningen af Syvstjernen. De fleste går på smertelindring og fjernelse af spændinger af psykisk og fysisk karakter. Der er ingen eksempler på helbredelse af konstateret kræft, muskelsvind eller leddegigt.

Hvis en syvstjerne virker, så må virkningen være et psykologisk fænomen, en placebo-effekt. Tror man at syvstjernen virker, så har den også en virkning. Det samme sker hvis man tror, at man ved at gå med en billig kastanie i lommen er sikret mod gigt, eller at man sover mere trygt om natten, hvis man har nyeste nummer af Basserne liggende under hovedpuden.

Den tidligere formand for Sammenslutningen af Alternative Behandlere, Tommy Ågaard, mener, at man med syvstjernen befinder sig på overtroens grund. At troen på syvstjernen har en psykosomatisk effekt, men at al virakken omkring syvstjernehealing “er en omgang opgejlet halleluja”, mener han.

Tidens trend hedder i dag syvstjernen. Tidligere har man kunnet klare sig med håndspålæggelser, penduler og et bredt sortement af amuletter. En af tidens mirakelmand hedder i dag Joachim Wedell Wedellsborg.

Baronen er, kunne man næsten tro, nærmest besat af syvtallet. Efter sit ægteskab med baronesse Kamma fandt han ud af, at det skete efter: syv år, syv måneder, syv uger og syv timers bekendskab. Desuden er han ved at skrive sine erindringer under arbejdstitlen Vejen til stjernerne .

Henvisninger

  • Detlefsen, Louise: Ja, jeg mærkede “et eller andet”. Politiken, 22. august 1993
  • Detlefsen, Louise: “Opgejlet halleluja”. Politiken, 22. august 1993
  • Hejlsvig, Jørgen: 600 i kø for at blive kureret. Århus Stiftstidende, 4. april 1992
  • Hejlvig, Jørgen: Født under en syvstjerne. Århus Stiftstidende, 5. april 1992
  • Hejlsvig, Jørgen: Joans rygsmerter forsvandt. Århus Stiftstidende, 12. april 1992
  • Hejlsvig, Jørgen: Jordens antenne. Århus Stiftstidende, 22. marts 1992
  • Hejlsvig, Jørgen: Syvstjernet baron. Århus Stiftstidende, 22. marts 1992
  • Jacobsen, Jørgen A.: Syvstjernen : livskvalitet og helbred i en større helhed. Skibby : Cosmofelt, 1992.
  • Poulsen, Peter: Derfor bliver folk raske af en skive metal. Århus Stiftstidende, 26. april 1992.
  • Schade, Virtus: Reportage fra landet mellem himmel og jord. Berlingske Tidende, 28. februar 1993.

Kilde: Para-nyt 1994 nr. 2