af Willy Wegner

På fodtur mellem biodynamiske kartofler, mirakelvand, Jesus-freaks, åndelige healere og fredsapostle.

Efter at have erlagt 35 kroner blev jeg lukket ind til udstillingen Sind-krop-ånd. Det foregik i Falkonercenteret den 10.-12. oktober 1986 og var arrangeret af tidsskriftet Nyt Aspekt – det fordums UFO Aspekt.

Jeg trådte ind i et veritabelt slaraffenland af fede vibrationer, harmoniske kroppe og store ånder. Luften var mættet med vitaminer!

Paradiset var svært at overskue. Hvor skulle jeg begynde? Var der system i sagerne? Åbenbart ikke, jeg kastede mig ud i det på må og få.

I en af de over 100 stande kunne jeg høre om det at rejse i mine tidligere liv, en tur på omkring tre timer – hvis jeg altså gik med på Spøgen. Bestillingsgebyret til en sådan rejse var på 200 kroner, hvad selve rejsen kostede forlød ser intet konkret om. Man aner heller ikke hvor man havner eller om man kommer hjem igen. Skal man tegne rejseforsikring først? Nej, så er det mere sikkert at lægge pengene hos Spies.

Et andet sted kunne jeg få en “Standard Oxford Personlighedsanalyse”. Jeg stod nu ved en stand for Dianetik og Scientology. Her kunne jeg få forøget min intelligens! Ved et bord sad en kvinde og krammede to metalrør i sine hænder. Ved siden af sad en velklædt, smilende scientolog og betjente et såkaldt E-meter – et strømlinet plastikapparat i moderne pastelfarve. Nej, tak!

Firmaet MaxiPharma var også på pletten med produktet Kyolic – hvidløg uden lugt, blev det lovet. Glimrende produkt hvis man holder af hvidløg og gerne vil bevare sit job og vennekreds.

Hvad nu? Skulle jeg udsætte mig for en omgang zoneterapi? Kinesiologi? Eller hvad med lidt neoreichiansk massage? Yoga og meditation var også muligt.

Ved stand 2, næsten henne i det fjerneste hjørne, fik jeg udleveret en brochure: “Gravid ved sekundær ægløsning”, står der. Jeg aner et mirakel, men nej, brochuren henvender sig kun til kvinder og med manden i den traditionelle men ikke uvæsentlige rolle. Her lades alle mirakler ude!

Transcendental Meditation er også på pletten. De residerede i stand 39. En nydelig reklamefolder slog til lyd for et ophold på Rørvig Folkehøjskole. Side om side var der fotos af henholdsvis Maharishi Mahesh Yogi og gode gamle N.S.F.Grundtvig! Jeg blev stående et stykke tid, idet jeg håbede at nogle af TM-folkene ville give sig til at svæve frit i luften, men det skete desværre ikke.

Videre, videre! Jeg så stande med indisk astrologi, Raja yoga, biopati, tilbud om normalisering af min tarmflora, reklamer for anti-jordstrålings apparater, iris-analyse, afspændingsmusik, computerastrologi og et tilbud om at møde Jesus!

Rosenhaven havde en stor stand. Her blev der lanceret healing og den nye tids viden. Det var også et alternativ til Folkekirken, for hver søndag afholder Rosenhaven “kosmisk tjeneste”.

Der var også forskellige aktiviteter på scenen. For eksempel kunne man høre Trio Tirando. Det var akustisk guitarmusik – det lød svært men godt. Jeg kunne også gå til en masse foredrag formedelst 20 kroner pr. stk. Men jeg lod mig ikke friste.

Som en oase midt i hele dette marked med helsekost, mirakelvand, velmenende ærlige og uærlige sundhedsapostle samt profeter af alle sorter, fandt jeg en slikbod. Falkonercenterets faste, urokkelige slikbutik. Jeg købte straks en pose usunde, farvestofmættede og blodtryksforhøjende lakridser, vel vidende, at det kunne skade såvel mine tænder som tarmflora. Men jeg havde brug for lidt modgift midt i dette vitaminrige miljø. Det var bare for meget!

Gumlende på en lakrids fandt jeg frem til udgangen og begav mig atter ud i den pulveriserende hverdag!

Kilde: Para-nyt 1986 nr. 3