af Claus Larsen

De lander i min indbakke dagligt. De kommer som oftest fra Nigeria, og er skåret efter den samme skabelon: En person med rigtig mange penge er pludselig kommet i en penibel situation, og har derfor udvalgt mig – som den eneste på denne klode – til at modtage i hvert fald en del af dette beløb.

Der er faktisk så mange af disse bønneskrifter i omløb, at man virkelig må spørge sig selv om den tredje verden vitterlig har behov for nogen form for ulandshjælp. Sammenlagt må der være mange billioner dollars gemt af vejen, i banker, fonde og andre finansielle institutioner. Men måske er det netop grunden til den tredje verdens fattigdom – hvem ved?

Dagens bedste bøn kom fra fru Madan Vanissa Abba, fra Kuwait. Hun indledte således, på omend ikke flydende, så sejlende dansk:

Kære i Kristus,

Kan den gode Gud velsigne dig i Jesu navn

Jeg hilser dig på vegne af vor Herre Jesus Kristus.

Allerede her hopper kæden af. Det vil næppe komme som nogen overraskelse at jeg ikke er religiøs, endsige kristen. Hvordan Fru Abba har fundet mig, melder historien intet om, men min manglende religiøsitet er åbenbart intet problem:

vores Jeg Madan Vanissa Abba fra Republikken Kuwait, hvor jeg var sammen med min mand hr. Williams Abba, der arbejdede med Kuwait ambassade i Elfenbenskysten i ni år, inden han døde sidste år. Vi blev gift i elleve år uden et barn. Han døde efter en kort sygdom, der varede kun fire dage. Før sin død var vi begge født på ny kristen. Siden hans død besluttede jeg ikke at gifte sig igen eller ikke får et barn uden for mit hjem mod som Bibelen er.

En rørende historie, bestemt. Bortset fra at Kuwait ikke er en republik1, og slet ingen ambassade har i Elfenbenskysten2.

Nuvel: Hr og Fru Abba har helt klart været meget forliebt i hinanden, siden de bliver gift hvert år i deres ægteskab. Men har Fru Abba så efter mandens død tænkt sig at “få et barn” inden for sit hjem?

Når min afdøde mand var i live, han deponeret et beløb på $ 2,500 millioner dollars af forenet stat. tiltrådte i en bank i Abidjan Elfenbenskysten Vestafrika. Øjeblikket, disse penge er stadig i banken.

Hr. Abba har åbenbart været periodisk i live (hvilket vel gør ham til den genopstandne Kristus?), og har, ud over at passe sit job på en ikke-eksisterende ambassade, også været så forudseende via sit bankjob at deponere et beløb på to en halv million (eller er det milliard?) dollars, et beløb ingen åbenbart savner, og som ingen har studset over pludselig dukker op på en menig bankansats konto. Men det kan jo smut’, det skidt.

Fru Abba har også sine problemer. Hun fortæller:

For nylig har min læge fortalte mig ikke at tage de næste otte måneder på grund af kræft problem. Enhver, der generer mig mest, er min køresyge.

Det er selvfølgelig hårdt at blive ramt af kræft i en sådan grad at de næste otte måneder må udsættes. Jeg funderer stadig over meningen af den sidste sætning. Mon Fru Abba bliver forulempet af personer med køresyge?

Knowing min tilstand jeg besluttet at donere denne fond til en velgørende organisation, der vil bruge disse penge den måde, jeg vil Mandar vedlagt. Jeg ønsker en organisation, der bruger denne fond til det børnehjem, skoler, kirker, enker, at udbrede Guds ord og bestræbelse, at Guds hus er vedligeholdt. Bibelen gjort os til at forstå, at velsignet “er den hånd, der giver.” Jeg traf denne beslutning, fordi jeg ikke har nogen børn, der arver disse penge, og min mand slægtninge ikke er kristne, og jeg ønsker ikke, at min mand bestræbelser på at blive brugt af folk, der ikke tror på Gud.

Hvorfor så mig, der heller ikke er kristen, og bestemt heller ikke lægger skjul på det? Har jeg monstro fået denne mail ved en fejl? Nej, forsikres jeg om:

Jeg ønsker ikke en situation, hvor disse penge vil blive brugt i en djævelsk måde. Det er derfor, jeg tager denne beslutning. Jeg er ikke bange for døden derfor ved jeg, hvor jeg går. Jeg ved, at jeg vil være i brystet af Herren. Den Anden Mosebog 14 v 14 siger, at “hr. kæmpe min sag, og jeg vil foretage mig fred.”

Fru Abbas næste opholdssted bliver åbenbart i “brystet af Herren”, hvilket maner skrækscenarier fra science-fiction filmen “Alien” frem på nethinden. Jeg kan dog ikke genkende bibel-citatet, idet skriftstedet siger:

Herren vil føre krig for jer, og I kan tie stille!

Men enhver kan jo tolke den hellige skrift som man vil.

Slutteligen fortæller Fru Abba mig hvordan jeg skal kontakte hende, for at få fat i alle disse mange penge:

Jeg behøver ikke nogen telefonisk kommunikation i denne henseende på grund af mit helbred dermed tilstedeværelsen af min mands familie omkring mig altid. Jeg ville ikke have dem at vide om denne udvikling. Med Gud så alt er muligt. Så snart jeg modtager dit svar jeg vil give dig kontakt til banken i Abidjan Elfenbenskysten Vestafrika.

Vi offentliggør også et brev, at du prøver den nuværende modtageren af denne fond fra Justitsministeriet, Elfenbenskysten. Jeg ønsker dig og kirken altid rogaran for mig, fordi Herren er min hyrde. Min lykke er, at jeg levede et liv værdig til en kristen.

Hvem ønsker at tjene Herren skal tjene ham i ånd og sandhed. Husk altid bede med hele dit liv. At kontakte den email ovenfor, at enhver forsinkelse i Deres svar vil give mig den hjemmeside i sourcing anden kirke for samme formål. Sørg for at handle i overensstemmelse hermed som angivet nedenfor. Jeg venter at modtage dit svar snart.

Med venlig hilsen søster i Kristus,
kan Herren velsigne dig.
Søster Vanissa Abba.

Fru Abba er øjensynligt også nonne, hvilket må siges at stille hendes planer om at blive gift og få børn i et noget suspekt lys.

Det store spørgsmål er dog: Hvis Gud gør alting muligt, hvorfor vil Fru Abba så ikke have at jeg kontakter hende på anden måde end email? Hvis hendes mands familie er omkring hende altid, så må de vel også se når hun besvarer min mail?

Nå, Fru Abba har nok sine grunde. Jeg tror dog ikke at jeg svarer på hendes inderlige bøn om at indgå suspekte finansielle transaktioner. Det vil være imod hendes eget ideal om at leve et værdigt liv som kristen. De to ting mener jeg bestemt er i konflikt med hinanden. Det forstår Fru Abba også nok selv.

Referencer

  1. Kuwait
  2. Kuwaits ikke-eksisterende ambassade i Elfenbenskysten