James “The Amazing” Randi, den berømte amerikanske tryllekunstner og skeptiker, er i København, til to arrangementer i 2010:

Atheist Convention: Gods and Politics

Tycho Planetariet: En aften med James Randi

Foredraget i Tycho Planetariet løber af stabelen tirsdag d. 22. juni kl. 18:00-20.30.

James Randi er en internationalt anerkendt tryllekunstner og skeptiker, der med sit kendskab til scenemagi har afsløret de tricks, som blev og stadig bliver brugt af clairvoyante, healere, homøopater og andre fra overtroens verden. Ske-bøjeren Uri Geller er en af mange personer, som James Randi har afsløret gennem sin lange karriere.

James Randi er stifter af The James Randi Educational Foundation, der har til formål at oplyse om overnaturlige og pseudovidenskabelige påstande og udføre en kritisk undersøgelse af dem. James Randi har også etableret The Million Dollar Challenge hvor enhver person, der kan dokumentere sine overnaturlige evner under kontrollerede forhold, kan vinde en million dollars. Indtil videre har ingen indkasseret præmien.

Tirsdag d. 22. juni kan du møde James Randi på Tycho Brahe Planetarium, hvor han vil holde foredrag med titlen: ”Search for the Chimera – An Overview of How Science Has Pursued Magic and Miracles in the 20th Century and Into the 21st Century”. Foredraget bliver afholdt fra kl. 19:00 og frem til kl. 20:30. Der vil dog være mulighed for at møde James Randi til en uformel snak før foredraget (fra kl. 18:00). Arrangementet er et samarbejde mellem Artistforbundet og Tycho Brahe Planetarium.

Prisen for arrangementet er 130,- kr. Der skal reserveres billet ved henvendelse til Tycho Brahe Planetariums billetsalg på 33 12 12 24. Pladserne tildeles efter ‘først-til-mølle’-princippet.