I disse for vort land så tørre tider, dukker der altid historier op om kvistgængeri, altså en metode til at finde vand ved at holde en kvist i hænderne, hvor kvisten så “slår ud”, hvis der findes vand i jorden – eller hvis der ikke gør.

Det norske medie forskning.no har en artikel fra 2021, hvor en fysiker tester sin kvistgængede forfædre.

Skeptica har gennem mange år haft sine aktiviteter omkring oplysning af også jordstråling.

Da dødsstrålerne kom til Danmark

Læs også interviewet med ikke mindst Dan Frederiksen:

“Horsens Kommune ønskede på et tidspunkt at få målt en grund, hvor der skulle bygges boliger, for jordstråler. Det ville koste 2,7 millioner af kroner at få det gjort. Men under et byrådsmøde var forskellige fraktioner inden for jordstråleopmåling ved at ryge i korporligt slagsmål, og så blev det forslag droppet.”

Til angreb på overtroen

Og så er der så det klassiske program, “Fornemmelse for Snyd” af Øjvind Kyrø, hvor tre jordstrålemålere blev testet.

/skeptica